Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Două angajate ale Centrului Școlar din Turnu Roșu solicită recalcularea salariilor pentru ultimii 2 ani. CJ Sibiu aprobă achiziționarea serviciilor unui jurist

Două angajate ale Centrului Școlar din Turnu Roșu solicită recalcularea salariilor pentru ultimii 2 ani. CJ Sibiu aprobă achiziționarea serviciilor unui jurist

Consiliul Județean Sibiu a dat undă verde achiziționării de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Este vorba de un litigiu de muncă în care două angajate solicită recalcularea salariilor pentru ultimii 2 ani.

Solicitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a fost înaintată Consiliului Județean Sibiu printr-o adresă din 18 octombrie 2023. Scopul acestei solicitări este achiziționarea de servicii juridice specializate pentru a susține reprezentarea într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, care privește calculul drepturilor salariale. Dosarul în cauză a fost înregistrat cu numărul 2351/85/2023 și se află în etapa de fond la instanța menționată.

Acțiunea judecătorească a fost inițiată de Manole Claudia-Anca, medic stomatolog, și Popescu Floarea, asistent medical, angajat în categoria de personal nedidactic.

Acțiunea se concentrează pe recalcularea drepturilor salariale, în special a sporurilor pentru condiții deosebite de muncă, cum ar fi stresul și riscul, în cuantum de 15% din salariul de bază, începând cu data de 11 octombrie 2020. De asemenea, acestea solicită continuarea plății actualizate a acestor sume cu rata inflației, adăugând dobânda legală penalizatoare de la data scadenței drepturilor până la achitarea efectivă.

În cererea adresată Consiliului Județean Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a subliniat absența unui personal specializat în domeniul juridic, capabil să susțină eficient această activitate. Prin urmare, instituția a solicitat aprobarea pentru achiziționarea de servicii de asistență juridică pentru a reprezenta interesele lor în acest dosar.

Solicitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a fost susținută prin aprobarea unui proiect de hotărâre prezentat în cadrul ședinței Consiliului Județean Sibiu din 25 octombrie 2023.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 807

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus