Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Ambulanța pentru Monumente salvează o casă din Alțâna: va deveni un centru de întâlnire pentru voluntari

Ambulanța pentru Monumente salvează o casă din Alțâna: va deveni un centru de întâlnire pentru voluntari

Ambulanța pentru Monumente lucrează în aceste zile la salvarea unei case din Alțâna pe care o va restaura și care va deveni în viitor un centru de întâlnire dedicat voluntarilor.

Diana Mureșan, consilier local al USR, a postat pe pagina personală de facebook mai multe imagini de la restaurarea la care a participat în calitate de voluntar. 

„Când salvăm o casă veche, salvăm o bucată din identitatea unui sat. Intervenția de salvare a casei din imagine, din Alțâna, la care în zilele aceasta lucrează voluntari de la Ambulanță pentru Monumente se face în ceasul al doisprezecelea, dar ce bucurie că se face! O dată ce va fi finalizată va găzdui viitorii voluntarii ai acestei asociații care a crescut așa de frumos și consecvent în ultimii anii. Ambulanța pentru Monumente - Transilvania Sud a activat la început în zona Transilvaniei, dar a ajuns să aibă în prezent activitate în toate regiunile țării.

Nu doar că pune în siguranță monumente arhitecturale, dar educă comunitățile de care țin, să le aprecieze și să le îngrijească și învață voluntarii despre principiile sănătoase ale restaurării și conservării.

Și pot să zic din proprie experiență că în ciuda faptului că e nevoie de multă răbdare, e tare fain să lucrezi cu dalta și fierăstrăul, iar când cuiul de lemn făcut de tine chiar ține, poți numi ziua că fiind una reușită. Felicitări tuturor celor care pun pe roți astfel de proiecte, dar și celor care le susțin prin muncă voluntară sau prin suport financiar”, a scris Diana Mureșan pe pagina de facebook.

Eugen Vaida, din partea Ambulanței pentru Monumente, spune că stadiul centrului este unul incipient și că acum se fac măsurătorile de punere în siguranță a clădirii.

„Este un proiect incipient. Scopul este de a crea un centru în care să ne întâlnim pentru că în ultimii ani s-au adunat multe ambulanțe, și, implicit, mulți voluntari. Acum ceea ce facem este să punem în siguranță clădirea, acoperișul este prăbușit și ne-am apucat de chestiunile incipiente”, a spus acesta. 

Foto: Diana Mureșan/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus