Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

FOTO Primii metri din tunelul de pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Din 2028 se va circula de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă”

FOTO Primii metri din tunelul de pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Din 2028 se va circula de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă”

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian, Pistol, a anunțat astăzi că din 2028 se va putea circula doar pe autostradă, între Constanța și Nădlac.

Directorul CNAIR a publicat astăzi, pe pagina sa de Facebook, imagini cu primul tunel rutier din România, cel de pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești.

”Am verificat astăzi lucrările pe șantierul secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu- Pitești, unde a început deja construcția primului tunel rutier forat din România (1350 m). Secțiunea 4 (Tigveni - CurteadeArgeș) are o lungime de 9,86 km iar pe traseu vor mai fi construite 12 poduri şi pasaje. Constructorul PORR Construct SRL este mobilizat în șantier cu aproximativ 140 de utilaje și peste 500 de muncitori. Termenul contractual de finalizare este anul 2027, dar antreprenorul și-a asumat deschiderea circulației pe această secțiune mai devreme.

Contractul a fost semnat în data de 15.11.2021 și are o durată de 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție). Valoare contractului este de 1,678 miliarde de lei, fără TVA și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) (proiectare) și Programul Transport (PT) (execuție). Ordinul de începere pentru faza de proiectare (16 luni/1 an și 4 luni) a fost emis în data de 01 martie 2022. Această fază a fost finalizată în data de 30.06.2023 iar în data de 01.07.2023 constructorul a intrat în faza de execuție (44 de luni/3 ani și 8 luni). La ora actuală stadiul fizic  este de 10,2%”, a scris Cristian Pistol.

La momentul finalizării autostrada Sibiu-Pitești va avea 122,11 km și va completa coridorul 4 Pan European pe A1.

”Va fi practic ultimul sector de autostradă care va închide acest coridor pe teritoriul României (deoarece în 2026 va fi finalizat și lotul 2 al secțiunii Lugoj-Deva).  Practic după finalizarea tuturor secțiunilor autostrăzii Sibiu-Pitești (secțiunile 2 și 3 se vor finaliza în anul 2028), se va circula de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă. În decembrie 2022 a fost deschisă secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești (Sibiu-Boița), cu o lungime de 13 km”, a mai scris directorul CNAIR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Rostogan

Acum 1 lună

Politrucul asta ar face bine sa verifice cum sta treaba pe lotul doi, unde turcii se la Mapa nici macar organizarea de santier nu au facut-o. El in schimb "verifica" sectorul unde lucreaza o firma cu serioasa ca sa se poata lauda. Sau si mai bine ar verifica studiile de fezabilitate facute in propria-i ograda (nu de alta, dar vorba cu "Pacatul originar" reflecta exact cauza lentorii constructiei de autostrazi in Ro).
Raspunde

V

Acum 1 lună

Povesti.....
Raspunde

CFDP

Acum 1 lună

Foarte adevarat
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Se vede ca anul viitor avem 4 ture de alegeri. Deja primim numai gogosi . Nicio sansa sa circulam in 2028 de la Constanta . la Nadlac. Cel mai devreme prin 2030!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

De peste 2 ani prezinta reclama asta cu latrina organizarii de santier si gura de tunel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus