Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Un nou proiect imobiliar pe malul Cibinului în consultare publică. Construirea unui pod în prelungirea străzii Pedagogilor adusă în discuție

Un nou proiect imobiliar pe malul Cibinului în consultare publică. Construirea unui pod în prelungirea străzii Pedagogilor adusă în discuție

Direcţia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Sibiu anunță prin Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului organizarea unei consultări publice în vederea realizării unui Plan Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) dedicat unui proiect imobiliar nou pe strada Morilor.

Mai pe înțelesul tuturor, o companie intenționează să reabiliteze și să construiască noi corpuri de clădiri pentru imobilele aflate la numere 20 și 22 de pe strada Morilor. Cum cele două edificii se află într-o zonă protejată, în centrul istoric al Sibiului, este necesară consultarea publicului și realizarea unui Plan Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP).

Conceputul adus în atenția publicului vizează atât o clinică medicală nouă, cât și locuințe sau unități de cazare.

Proiectul menționat mai sus este intitulat:

„Conservare, reabilitare, desfiinţare parţială şi extindere corp principal de clădiri existente şi construire corpuri noi cu funcţiuni mixte de locuire, turism cu caracter intraurban de sănătate (clinică medicală) administrative şi comerciale cu caracter intraurban, desfiinţare corpuri Anexă (Morilor 22). Desfiinţare clădiri existente şi construire corpuri noi de clădiri cu funcţiuni mixte de locuire, turism cu caracter intraurban, de sănătate (clinică medicală), administrative şi comerciale cu caracter intraurban (Morilor 20), propus în mun. Sibiu, Str. Morilor, NR. 20, 22”.

Compania beneficiară este XUX INVESTMENT SRL, iar de elaborarea proiectului s-a ocupat SC. UHM Research & Planning SRL din București.

Proiectul avut în vedere se află în Subzona Construcții Protejate Centrul Istoric 16, motiv pentru care modificările propuse de dezvoltatorul imobiliar sunt analizate în ansamblu. Zona astfel vizată de consultarea publică pornește de la limita Pieței Cibin, ajunge până pe strada Dârstelor, strada Malului și Alee Filosofilor.

”Prezentul regulament se aplică în teritoriul P.U.Z. SZCP CENTRU ISTORIC_ 16 (Morilor).

Teritoriul SZCP CENTRU ISTORIC_16 (Morilor) cuprinde 53 de imobile:

- Aleea Filosofilor: 12;

- Strada Dârstelor: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 20A, 22, 22A, 24;

- Str. Malului nr. 8;

- Strada Morilor: 1, 3, 5, 7, 7A, 9, 9A, 98, 11, 13, 15, 17, 19, 21 , 23, 25, 27, 29, 31-33, 35, 37, 39,

41 , 43, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22;

- Piaţa Cibin: 1, 2;”, se precizează în regulamentul de urbanism cuprins în documentația supusă aprobării.

Iată mai jos cum arată zona luată în discuție:

plan morilor

Sursa: U.H.M. RESEARCH & PLANNING S.R.L

Un detaliu interesant pe care proiectantul îl aduce în discuție este propunerea de construire a unui nou pod peste Cibin, în dreptul străzii Pedagogilor. Planșa precizează că podul respectiv apare în Planul Urbanistic General al Sibiului. Mai mult decât atât, intersecția străzii Pedagogilor cu Malului devine aglomerată în anumite momente ale zilei, artera respectivă aducând spre centru trafic din cartierul Turnișor sau Zona Industrială a Sibiului.

Aceasta nu este prima propunere de construire a unui pod nou peste Cibin. Un proiect imobiliar aflat în dezbatere publică la începutul toamnei, care viza zona Flaro de pe malul Cibinului – în aval de piață, propunea de asemenea realizarea unui pod.

plan pod cibin

Sursa: U.H.M. RESEARCH & PLANNING S.R.L

Cine este interesat să citească documentația dedicată proiectului care vizează clădirile de pe Morilor 20 și 22 o poate consulta aici.

Sibienii își pot exprima puncte de vedere pe această temă în perioada 30 octombrie – 22 noiembrie 2023. Opiniile pot fi transmise municipalității pe adresa Primăriei Municipiului Sibiu, str. Samuel von Brukenthal nr. 2 sau prin email la adresa pms@sibiu.ro, telefon 0269-208800 int. 551.

Persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului este consilierul Carmen Budu.

Citește și:

Concluziile dezbaterii publice pentru noul ansamblu rezidențial de pe malul Cibinului, în zona fostelor fabrici Flaro și Mondex

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

A

Acum 1 lună

Legat de proiect, cei avizati din primarie/consiliu local trebuie sa analizeze si sa se pronunte in beneficiul comunitatii. Cat despre un pod suplimentar la strada pedagogilor, personal mi se pare nepotrivit. Sunt mai putin de 100 metri fata de podul de la rompetrol. In afara de bani cheltuiti nu vad alt efect (cu exceptia scurtarii drumului celor care merg la piata cibin si care pot merge pe strada reconstructiei de altfel, sau celor care doresc acces la noile imobile). Deci beneficiile investitiei in pod suplimentar sunt cvasi-inexistente. Ca sa nu mai vorbesc despre cum ar arata cele doua poduri unul langa altul, precum si interventia asupra malurilor cibinului. Dar unde e vorba de bani, mai tot timpul nu mai e loc de ratiune.
Raspunde

Nicu

Acum 1 lună

Un pod peste cibin e binevenit chiar daca e langa unu existent, esti dus rau daca nu vezi beneficiile … mai iesi din tara prietene
Raspunde

Ceac Noris

Acum 1 lună

Nașa mare a decis ,ce si cum ! Care nașa , doar nu o fi urdea ca eanu prea are nici un cuvint de spus in oraș ! Consultarile astea sint doar de forma ,doar nu credeti ca se mai poate schimba ceva dupa ce au hotărit gașca lui urdea si fosfor !
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Suntem de acord doar daca mai secerati cateva salcii de pe mal, jos cu ele si asa nu fac decat umbra frumoaselor cladiri comuniste de pe mal. Cuie Mora!!!
Raspunde

Bathory

Acum 1 lună

Cuie. Multe, multe cuie.

Raspunde

Autobahn

Acum 1 lună

Ideea este bună. Orice pod în plus va ajuta la descongestionarea traficului, înjumătățind numărul de mașini blocate pe Răului. De câte ori vii de pe Pedagogilor și faci dreapta pe Râului, coada de mașini se întinde de acolo până la Podul Neculce. dar problema traficului e doar pe jumătate rezolvată. Cei care ar trece pe noul pod s-ar găsi pe Malului, cu sens unic, care îi duce spre Piața Cibin, deci din nou într-o zonă aglomerată. Podul nou ar avea o utilitate mai mare dacă pe cel de-al doilea lot de teren s-ar putea face o stradă/străpungere care să ducă traficul de pe pod nu numai la stânga pe Malului, ci și pe str. Morilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus