Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Constantin Chiriac, premiat de Radio România ”pentru longevitatea FITS”. A fost ales în fața lui Mircea Cărtărescu și Daniel Jinga

Constantin Chiriac, premiat de Radio România ”pentru longevitatea FITS”. A fost ales în fața lui Mircea Cărtărescu și Daniel Jinga

La 95 de ani de existență, Radio România a acordat în cadrul Galei Radio premiul de la categoria Cultură și Arte directorului festivalului Internațional de teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, relatează Agenția de presă Rador.

Nominalizați au mai fost Mircea Cărtărescu pentru viziunea creativă din roamanul „Theodoros”, Mihai Constantinescu pentru devotamentul faţă de Festivalul Internaţional „George Enescu”, Daniel Jinga pentru stagiunea centenară a Operei Naţionale Bucureşti și Alina Şerban pentru impactul global în cinematogragie. ”Câștigătorul acestei categorii este domnul Constantin Chiriac”, anunță Radio România.

”Acum 30 de ani am dorit să fondez un festival, într-o comunitate care nu îmi aparținea, și care a reușit să ajungă la 30 de ani de existență. N-am făcut asta pentru premii, nu am făcut pentru ceea ce înseamnă recunoaștere personală, ci pentru bucuria și emoția unei comunități, unei regiuni și unei țări. De aceea, o să închei spunând următorul gând, poetul de al cărui piept un comitet a agățat o medalie pentru a arăta lumii întregi: iată un poet campion de categorie grea, și-a dezlipit medalia și a aruncat-o undeva departe, în largul mării. Și, de ce nu, i-a dat mării vreodată cineva o medalie? Unul din cei dintâi poeți, posesor doar al înțelepciunii cu care îl hărăzise cerul, având un plaivaz de plumb, de prisos, a scris: „Sunt încrezător în destinul omenirii şi cred, mai mult decât voi putea dovedi vreodată, în viitorul rasei umane, în importanța iluziilor, în valoarea marilor speranțe. Mi-ar plăcea să fiu în aceeași clipă o râmă, ceea ce și sunt, şi un călăreț spre stele, ceea ce și sunt””, a transmis Constantin Chiriac.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 3 săptămâni

Noa, ce bine! Se umple de premii! Mare artist!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus