Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Strada Zăvoi: după ce ani s-au plâns de praf, unii locuitori sesizează acum prea dese asfaltări

Strada Zăvoi: după ce ani s-au plâns de praf, unii locuitori sesizează acum prea dese asfaltări

Mai multe redacții de presă locală au fost alertate de un locuitor al străzii Zăvoi, care spune că a discuta cu mai mulți vecini despre faptul că „se repară o stradă cu asfalt bun”, deci „sigur sunt interese”.

Până în 2019, strada Zăvoi a fost o sursă continuă de nemulțumiri ca urmare a prafului care se ridica mai ales în urma lucrărilor de scarificare. În cadrul proiectului de modernizare a străzilor din oraș, demarat din vremea primarului Iohannis, strada Zăvoi a căpătat asfalt.

Strada Zăvoi, în anul 2016

Iar un locuitor „din totdeauna al străzii”, după cum se recomandă, a scris mai multor redacții din Sibiu pentru a se plânge de banii cheltuiți aiurea pe noi lucrări de asfaltare. „Venind acasă cu autobuzul am văzut pe strada Zăvoi la intervale regulate niște conuri de genul care se folosesc la drumuri, amplasate pe lângă borduri. Intrigat, l-am întrebat pe un vecin ce e cu ele. Mi-a zis că de mâine se începe frezarea asfaltului pe un sens, apoi se va așterne un alt asfalt, iar după aia se trece pe celălalt sens. Se reface un asfalt care se prezintă în condiții foarte bune, pe o stradă care a fost reabilitata complet nu chiar așa de multă vreme?”, s-a arătat revoltat locuitorul străzii. El arată că același lucru s-a întâmplat și pe alte străzi din zonă, străzi la fel reabilitate recent.

„Nu știu cine ia decizii sau planifică lucrările de genul ăsta, dar este strigător la cer, adică repari o stradă cu asfalt bun, de câțiva ani așternut, iar alta care e plină de petice, nu”, a cerut sibianul, mai apoi, jurnaliștilor să se intereseze ce se întâmplă. „Banii publici sunt cheltuiți așa, oricum? Fără creier sau pentru interese?”, își încheie sibianul sesizarea.

Reprezentanții Primăriei arată că este vorba de lucrări realizate în perioada de garanție oferită străzii. „Strada Zăvoi, tronsonul dintre str. Stăvilarului și str. Gh. Asachi, a fost modernizată și recepționată în anul 2019. În această perioadă, înainte de expirarea garanției de 5 ani oferită de constructor, echipele acestuia efectuează remedieri pe cheltuiala proprie, așa cum prevede garanția oferită”, răspund funcționarii Primăriei Sibiu, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Citește mai jos și un articol publicat despre strada Zăvoi în urmă cu șapte ani: Strada Zăvoi a ajuns în nori. Imenși nori de praf | Foto și video

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 4 săptămâni

Silicoza 100%.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus