Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Primul weekend de noiembrie când Transalpina și Transfăgărășanul sunt deschise. De luni se închid

Primul weekend de noiembrie când Transalpina și Transfăgărășanul sunt deschise. De luni se închid

Actualizare:

CNAIR anunță că de luni, 6 noiembrie, va fi închisa circulația pe Transfăgărășan și Transalpina.

Din cauza ”temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800)

DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800)”, anunță CNAIR.

Drumarii avertizează că la altitudini mari din cauza variațiilor de temperatură poate fi pusă în pericol circulația pe aceste drumuri.
”Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, mai precizează CNAIR.

Știrea inițială:

Sfârșitul de săptămână care urmează va fi primul din noiembrie în care va fi deschis traficul pe şoselele de altitudine, Transalpina şi Transfăgărăşan, anunță Agenția de presă Rador, care preia Radio Cluj.

Vremea este bună şi în plus este şi vacanţă şcolară, astfel că turiştii pot urca la 2.000 de metri altitudine pe tronsoanele Rânca – Obârşia Lotrului, respectiv Piscul Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă.

Drumarii şi poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă pe serpentine şi să ia în calcul condiţiile meteo care se pot schimba rapid la munte.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să nu oprească pe Transfăgărăşan dacă întâlnesc urşi pe marginea carosabilului sau chiar pe şosea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 5 luni

Pai vedeti. Probabil le vor deschide numai cu dedicatie pentru clasa speciala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus