Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Reacția conducerii Spitalului de Psihiatrie după ce un șef de secție a fost acuzat de luare de mită: „Astfel de comportamente nu pot fi susținute sau încurajate”

Reacția conducerii Spitalului de Psihiatrie după ce un șef de secție a fost acuzat de luare de mită: „Astfel de comportamente nu pot fi susținute sau încurajate”

La aproximativ o săptămână de la comunicatul transmis de procurori, în care anunțau începerea urmării penale în cazul unui medic, șef de secție în cadrul Spitalului de Psihiatrie Sibiu, pentru că ar fi luat mită, conducerea unității medicale transmite o reacție la solicitarea Turnul Sfatului. Florin Neag declară că, în calitatea sa de manager al acestui spital, nu încurajează și nu susține astfel de comportamente.

„Ca și în cazul oricăror alte fapte prevăzute de legea penală care apără valori sociale recunoscute, cu privire la cazul prezentat în spațiul public referitor la medicul șef de secție din cadrul spitalului, anchetat pentru fapte prevăzute de legea penală, conducerea spitalului consideră că astfel de comportamente nu pot fi susținute sau încurajate în niciun fel”, este mesajul transmis de Florin Neag.

Citește și: Medic șef de secție de la Psihiatrie acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți: bani, produse alimentare și nealimentare

Amintim că în data de 26 octombrie reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au trimis un comunicat de presă prin care au anunțat că un medic șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie Sibiu este acuzat că a luat mită de la nouă pacienți. Ar fi luat sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei, precum şi produse alimentare şi nealimentare. Medicul se dovedește a fi Carmen Zaharia și, inițial, a fost reținută pentru 24 de ore. Ulterior, a fost eliberată, iar judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Sibiu a decis că este suficientă măsura controlului judiciar.

Citește și: Tribunalul Sibiu a respins arestarea medicului șef de secție acuzat de luare de mită. N-are voie la spital și să iasă din județ, până la Crăciun

În perioada de control judiciar, care include și ziua de Crăciun din acest an, medicul nu își va mai putea profesa meseria în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, unde este medic șef de secție, fiindu-i interzis să intre, de altfel, în incinta instituției. Nu are voie să ia legătura cu celelalte persoane implicate în dosar și trebuie să se prezinte la procurori, polițiști sau instanță de fiecare dată când va fi solicitată. Printre restricțiile impuse pe numele său este și cea de părăsire a limitelor teritoriale ale județului Sibiu, restricție care poate fi ridicată doar cu acordul procurorilor ori a instanței.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Sib

Acum 8 luni

Cum adica "nu sustine" si "nu incurajeaza" luarea de mita? Comportamentul acesta nu ar trebui blamat? Sau macar dezaprobat? Nu ar fi necesara o pozitie ferma a conducerii impotriva acestei practici? Oh, wait, e totusi Romania. Spital. Sa nu exageram...
Raspunde

Mihai

Acum 8 luni

A fost luat prin surprindere, și abia acum a reacționat. Era preocupat cu dna Câmpeanu sa inaugureze clădirea noua! Pt imaginea pătată, nu m.ai luptați sa apărați instituția?
Raspunde

Alt sibian

Acum 8 luni

Doar atâta ati reușit, domnule manager, după o săptămână? Ceva masuri ca asemenea fapte rușinoase sa nu se mai întâmple in acel spital? Trebuia sa fiti sancționați toți, sa răspundeți toți de sus pana jos. Atunci v-ati fi implicat. Dar, sa nu uitam ca suntem în România, într-adevăr.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus