Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Medic șef de secție de la Psihiatrie acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți: bani, produse alimentare și nealimentare

Medic șef de secție de la Psihiatrie acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți: bani, produse alimentare și nealimentare

Un medic șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie Sibiu este acuzat că a luat mită de la 9 pacienți, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Mita a fost anunțată în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806. Medicul ar fi luat sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei, precum şi produse alimentare şi nealimentare.

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat percheziţii în două locații de pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză penală în care sunt cercetate fapte de corupție săvârșite de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie ,,Gheorghe Preda" din Sibiu,” transmite sursa citată. 

În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că, în perioada februarie-iulie 2023, medicul, având funcția de şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda" a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei, precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acte medical în domeniul psihiatriei.

În prezent, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se efectuează audieri, ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procurorul de caz.

Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806. Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat și de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție - Structura Centrală şi al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Autoritățile precizează că punerea în mişcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii, 99,99% din medici iau mita de la pacienti necunoscuti sau fara relatii, nu unul singur.

Raspunde

Popescu Florin

Acum 1 lună

De ce nu ne spun despre care doctor este vorba ?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

din sutele care iau mita a cazut asta de fraier?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus