Marţi,
05.11.2024
Cer Senin
Acum
11°C

600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. Turiștii au început deja să caute cazări pentru 17 noiembrie

600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. Turiștii au început deja să caute cazări pentru 17 noiembrie

Mai sunt două săptămâni până la începerea Târgului de Crăciun, iar locurile de cazare sunt deja căutate de turiștii care își doresc să ajungă la Sibiu în ziua deschiderii Târgului din Piața Mare. În aceste momente, conform platformei booking.com, încă mai sunt disponibile locuri de cazare, iar prețurile pornesc de la peste 100 de lei în cazul pensiunilor. În schimb, doi adulți vor plăti și peste 600 de lei pentru o noapte în care vor putea să admire Târgul de Crăciun direct de la fereastra dormitorului.

La My Continental, de exemplu, o noapte de cazare pentru două persoane, între 17 și 18 noiembrie, costă 340 de lei fără mic dejun și 370 de lei cu mic dejun inclus.

Înaintând înspre centru, la Hotelul Împăratul Romanilor, aceiași doi adulți vor plăti pentru a veni la inaugurarea Târgului de Crăciun 596 de lei cu mic dejun inclus.

La The Council prețul pentru o cameră dublă este de 325 de lei cu mic dejun inclus. „Sunt cereri, dar cele mai multe vor apărea în perioada următoare. Comparativ cu anul trecut cred că suntem în aceeași situație. La noi mai sunt disponibile camere în aceste momente”, au transmis cei de la The Council.

Cu vedere directă spre Târgul de Crăciun, cazați la Rabbit Hole, cei doi adulți vor plăti 1.300 de lei cu mic dejun inclus dacă vor să petreacă noaptea de vineri și de sâmbătă chiar în Piața Mare, având la geam priveliștea pieței împodobită pentru sărbători.

La Am Ring, tot în centrul Sibiului, o cameră dublă cu vedere la Piața Mare costă 589 de lei  fără mic dejun inclus.

La Republique, o cameră dublă costă 365 de lei, iar pentru weekend-ul inaugurării Târgului de Crăciun hotelul este ocupat în proporție de 50%.

„Cereri pentru rezervări sunt. Sunt turiști care vin exclusiv pentru Târgul de Crăciun. 50 % grad de ocupare avem în acel weekend momentan. Avem două tipuri de camere - standard și superioare, standard la etajul doi și cele superioare la etajul unu”, au spus cei de la Republique.

Pensiunile, mai ieftine

Pentru cei care aleg să se cazeze la pensiuni însă, prețurile sunt mult mai mici. Conform platformei booking.com, de exemplu, pentru cazare la o casă, situată la 300 de metri de Piața Mare și la 650 de metri de Turnul Sfatului din Sibiu, KAYA HOME, doi adulți vor plăti 187 de lei.

Și la 1790 Margarethengasse Guesthouse o noapte de cazare pentru două persoane costă 202 lei.

Târgul de Crăciun din Sibiu, în topul târgurilor din Europa care merită vizitate 

Outlook Traveller a inclus Târgul de Crăciun din Sibiu într-un top al târgurilor din Europa care merită vizitate, alături de Târgul din Liepzig, Germania, cel din Strasbourg, Franța, cel din Valkenburg, Olanda și Leeds Castle, Anglia.

„Indiferent dacă vă aflați în București, capitala plină de viață, sau vă bucurați de farmecul istoric al Sibiului sau de energia vibrantă a Clujului, piețele de Crăciun din România sunt un amestec uimitor de frumusețe veche și exuberanță modernă. Vechiul oraș transilvănean Sibiu găzduiește o piață plină de viață, cu pomi înalți de Crăciun, tarabe colorate, vin fiert și un patinoar. Festivitățile durează o lună, cu diferite teme de vacanță organizate în fiecare săptămână”, scrie publicația.

Excursii speciale pentru Târgul de Crăciun de la Sibiu 

Pe Facebook, au apărut și evenimente precum excursiile organizate special la Sibiu, pentru vizitarea Târgului de Crăciun.

ByaCris Travel, de exemplu, invită bucureștenii să viziteze Târgul de Crăciun de la Sibiu într-o vacanță de o zi pentru care aceștia vor plăti 159 de lei.

Lyod Tour organizează, de asemenea, excursie pe traseul Ploiești – Brașov – Făgăraș -Sibiu – Brașov – Ploiești, care va avea loc la începutul lunii decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Contra

Acum 1 an

Aiureli! Unii n-au ce face cu banii. Daca ar vedea fluviul Mississippi sau Piata San Marco! Ce vad ? Niste coșmelii de lemn!
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Hmmm... Ca la un hotel de 5 stele. Să fim serioși! Daca unii câștigă ușor banii, la fel de ușor ii cheltuiesc.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

Asta demonstrează o dată în plus la ce nivel de imbecilizare a ajuns societatea românească în ziua de azi.
Raspunde

Alt cititor

Acum 1 an

Imbecilitatea le a eneșilor și puturoșilor care stau cu mâna întinsă la ajutorul de la stat, și se oftică că alții au. La muncă băăă!! (Cacofonia e intenționată, caz că se vrea careva grămătic)
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 an

Sunt in asentimentul celor care au scris mai sus.O grămadă de bani pentru un kitsch in care șosetele,fularele și căciulile de China se împletesc armonios cu murăturile,berea și carnatii.Pai de ce nu,se apropie sarbătorile si incepe postul Crăciunului,oare cine poate intrece romanul la distracție și haleala? De fapt, realizez că noi pierdem tot mai mult de la an la an însemnătatea Craciunului și suntem interesați doar să dăm Cezarului ce e al Cezarului.Restul devine doar o poveste...
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

N-ai bani, așa-i? Ce treabă ai tu pe ce-și cheltuiesc unii banii?
Raspunde

Unul

Acum 11 luni

Revelion la bâlciul balcano-oriental de Crăciun din Sibiu, cu dughenele alea dubioase, plin de falsuri (începând cu bradul care nu e brad și nici nu seamănă măcar, ci e un fel de gladiolă, cum zicea Toma Caragiu), ...trebuie să fie foarte interesant pentru studii sociologice, mă gândesc. :-) Dar de fapt: Antiromânii care conduc de zeci de ani Sibiul își bat joc de tradițiile românești. Cultivă tradiții ale comunității minoritare de sași morți sau duși aproape cu totul dar batjocoresc sărbătorile de iarnă ale comunității majoritare de români vii! Octobărfest, târg de Crăciun, dar închid tradiționalele târguri de animale ale românilor, de exemplu, care ar avea și rol economic, nu numai de paranghelie și de bairam în post. Că sărbătoresc ei, sașii, Crăciunul din 17 NOIEMBRIE printr-un "târg de Crăciun", e treaba lor. Așa-i la sași poate, Crăciunul în post. Bala-i știe! Dar că despodobesc iute orașul, imediat ce închid dughenele de la talciocul de Crăciun, încât orașul nu mai este împodobit și scade din atmosfera festivă până la Bobotează și Sf. Ion, când se încheie sărbătorile de iarnă la etnicii români ortodocși, majoritari, e ticăloșie antiromânească! 

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus