Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Păltiniș Arena ar putea începe la primăvară construcția noii pârtii de schi și țintește turiștii din București. Interviu cu Dan Gherman, managerul complexului

Păltiniș Arena ar putea începe la primăvară construcția noii pârtii de schi și țintește turiștii din București. Interviu cu Dan Gherman, managerul complexului

Într-o săptămână la Păltiniș Arena începe construcția unui parc fotovoltaic – investiție de 400.000 de euro care ar urma să acopere 90% din consumul propriu de energie electrică, într-o lună se deschide oficial noul sezon de schi și în șase luni, dacă totul decurge conform planului, începe construcția noii pârtii de schi. Prima de mari dimensiuni din cadrul complexului.

”Pârtia C se lasă mult așteptată. De fiecare dată suntem – să zic așa – împiedicați să obținem toate avizele. Nu ne dăm bătuți, chiar nu ne dăm bătuți. Tot ducem acte peste acte, revenim, alte avize, refacem avizele expirate... pentru că, bineînțeles, unele expiră, trebuie să le reînnoiești. Când le reînnoiești te lovești de situația că s-a schimbat legislația, trebuie să revii cu documentația. Ajungi să te și amuzi pe seama acestor chestiuni. Trebuie să refaci toată documentația pentru că s-a schimbat legislația, legislația din 2019, când am primit un aviz, a fost ok, acum nu mai e. Nu vreau să dau termene, dar procedural mai sunt trei pași pe care sperăm să-i parcurgem până în primăvară. Dacă suntem optimiști și totul decurge cum ar trebui, undeva în martie, până maxim în mai, ar trebui să avem toate actele necesare pentru a începe lucrările”, a declarat Dan Gherman la TSTV.

Acestea sunt doar câteva dintre planurile ample pe care administratorii Păltiniș Arena le au pregătit. Însă nu totul alunecă precum schiurile după o ninsoare proaspătă. Spre exemplu, de câteva zile și fără nicio consultare publică au fost informați că Guvernul a mărit TVA-ul pentru obiectul lor de activitate de la 5% la 19%, o lovitură pentru bugetul Păltiniș Arena, mai ales că tarifele pentru noul sezon era deja stabilite.

Despre aceste subiecte sensibile, dar și altele îmbucurătoare, am discutat cu Dan Gherman. Interviul complet poate fi văzut mai jos:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Carcotel

Acum 3 săptămâni

De ce cineva in deplinatatea facultatilor mintale ar vrea sa atraga turisti din bucuresti? Apropos, ce inseamna mai exact sa atragi turisti din bucuresti? Sa ai cate o "shawarmarie" la fiecare colt de "partie" sau?
Raspunde

Un schior familist din Sibiu

Acum 3 săptămâni

Cu tot respectul pentru toată echipa profesionistă de la Arena, rămâne totuși întrebarea, dacă tot vă lăudați de câțiva aici, că sunteți un resort pentru familii, oare de ce nu aveți facilități în sensul de a avea bilet de familie …? În ceea ce privește prețul de schi pass, mai bine încercați să îl mențineți și mai puneți un leu la prețul vinului fiert pentru că gleznuțele goale oricum o să cumpere. Ținem pumnii pentru un sezon cât mai lung. Un schior familist sibian
Raspunde

Pădurarul

Acum 3 săptămâni

Faptul că nu se da aviz așa ușor pentru defrișarea legata de pârtia C e un lucru bun. E vorba de tăiat la ras o pădure totusi, pe mii de metri pătrați. Daca arena Platos ar fi inițiat deja plantarea unei zone împădurite (în compensare) de min 2-3x mai mare decât pădurea matura ce o vor defrișată , era mai fair play.
Raspunde

Matei

Acum 3 săptămâni

sper nici sa nu le dea avizele! cat despre bucuresteni, o partie artificiala in parcul tineretului acolo la ei le este suficienta, lasati naibii padurea in pace!
Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Du m am plictisit de cate ori am auzit la inceputul iernii ca “la primavara facem alta partie”. Si apoi, surpriza: la inceputul iernii urmatoare, scelasi lucru. Am ajuns sa cred ca asta e modul vostru sa va laudati cu NIMIC. Si aptopo, super ca faceti fotovoltaice, asa poate reduceti tarifele acelea exagerate, dar oricum din respect pt clientii vostri, n ar fi trebuit in primul rand sa amenajati parcarea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus