Miercuri,
13.11.2024
Innorat
Acum
3°C

Am mâncat în restaurantul închis acum o lună de Protecția Consumatorului

Am mâncat în restaurantul închis acum o lună de Protecția Consumatorului

Știi apartamentul vechi al mătușii? Cea de la etajul 7, care fumează de 30 de ani un pachet pe zi și nu mai moare. Când intri în el e un miros greu, nu neaparat fum de țigară, dar un aer stătut, închis. Așa se simte prima oară când intri în restaurantul El Gringo de la marginea Sibiului. Pe care Protecția Consumatorului Sibiu l-a închis acum vreo lună pe motiv de mizerie. Localul s-a redeschis imediat și ne-am dus să vedem cum e după trecerea inspectorilor.

Teoretic, El Gringo este un restaurant cu specific mexican, practic găsești aici orice îți dorești. Mâncare ciobănească, mâncare din Mărginimea Sibiului, ciorbe tradiționale românești, specialități mexicane, tocănițe variate, preparate din vită, rețete cu pește, mâncăruri cu carne de porc... practic, ai DE TOATE. Absolut tot, aici găsești. Și n-am amintit de pizza, paste... Cred, sincer, că dacă îl rogi frumos pe bucătar îți face pe loc și un sushi. Nu e problemă cabron.

Decorul este în același ton. Scrie mare pe un perete ”Welcome to Arizona” lângă niște mexicani ciudați pictați colorat. În rest, e mult lemn. Deși e restaurant mexican, ai senzația că te afli la Dobrun.

Ca să fiu în ton cu ambientul, am comandat tradițional o ciorbă de burtă cu tacos, combinația fatală. Practic, am luat ce e mai bun din ambele direcții. Ca și când România și Mexic și-ar da întâlnire într-o tavernă în Spania.

Până să vină mâncarea m-am uitat insistent la un calorifer scorojit aflat în fața mesei mele, care stătea și strâmb, fiind scos din țâțâni. Pe de altă parte, ca s-o spun pe a dreaptă, nu mănânc de pe calorifer, deci m-am făcut că nu văd. Mesele în jurul meu păreau curate și pe bar chiar au un afiș din-acela cu datele de contact ale OPC-ului.

Oricâte glume aș încerca eu cu Protecția Consumatorului, realitatea este că mâncarea a fost bună. Ciorba nu a fost acră, pâinea nu avea mucegai, smântâna nu era brânzită, tacâmurile - curate... Și să nu vă povestesc despre taco. M-am trezit cu o porție absolut uriașă, cam cât trei șaorme neînvelite complet. În niciun caz nu le puteam mânca singur. Poate numai cu trei shoturi de tequila, dar am ales un suc banal că era ziua la prânz.

Înainte de plecare am admirat panoul pe care scrie ”Localul își rezervă dreptul de a-și selecta clientela”. Sau, cum îmi place mie să-i spun, sloganul universal pentru: ”pe aici mai iese cu scandal din când în când”.

În concluzie, la El Gringo preparatele nu prea aduc a mexican, dar adevărul este că sunt bune la gust și te saturi până nu mai poți. Localul are marele avantaj că e deschis non stop, deci automat atrage un alt fel de clientelă, de aici decorul, mirosul și atmosfera. Prețurile nu chiar cele mai mici din Sibiu, pe ciorbă și tacos plătind vreo 70 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Altcineva

Acum 1 an

Ignoranta fatala a lui monsiu critic despre toate cele legate de bucatarie e inca odata evidenta. tacos? aia? mda.....
Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 an

Ce bine arata ciorba de burta...si smantana! Cum arata mujdeiul? Exact asa ceva am comandat acolo in august. Ciorba era cu bulion, smântâna nu arata asa bine (era cu cocoloase), dar mujdeiul arata de parca cineva a stors sosetele. ..era gri. A fost prima si ultima data cand am macat la El Gringo! Probabil era anuntata vizita si a pregatit masa conform vizitei. Eu am platit ciirba de burta cu 15 lei! Tot asa si pentru voi? Ca de data asta nu ati detaliat preturile...cum faceti de obicei (mereu citesc cronica de restaurant).
Raspunde

Emil

Acum 1 an

In Romania, arestarile, amenzile si inchiderile sunt si aranjate sa nu bata la ochi.
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 an

Aici am mancat acum cativa ani, cei mai romanesti burritos ever. Daca ii faceam acasa ieseau mult mai buni. El gringo? O data-n *veatza si cam atat. Se poate lua de mana cu turkish/shish - localuri cu mancare horror, in portii mari, care cumva au reusit sa atraga lumea. Prin ce? Nu stiu.
Raspunde

Poate afost gratis

Acum 1 an

Painea, mustarul si bataia- din partea casei..
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

El Gringo ( celebru pe vremuri când nu prea erau multe variante) rāmâne un local numai bun sā te vezi cu amanta , sau cu una la care vrei sā îi descoperi anatomia dar nu vrei sā risti ca un prescolar sā dai nas in nas cu rude, cunostinte, prieteni, vecini, dusmani iesiti si ei la o locantā in buricul târgului. Sfat. Dacā te duci la El Gringo cu scopuri de camunflaj, mergi cu taxi, închiriazā un Logan alb cu numere de Ilfov sau cu masina partenerului. Parcarea e obscen vizibilā curiosilor.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Sa mi plateasca ei mancarea si tot nu o sa calc niciodata pe acolo!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Pai nu zic autoritatile statului, hai care veniti la declaratii, hai ca n-ati mai fost verificati de mult timp, hai dati macar o amenda, hai ca ne trebuie material pentru presa...
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Daca ciorba de burta e tot ce poate fi mai bun in Romania.... Uite cine scrie despre restaurante și mâncare..... Vai de capul tau
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus