Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan: condițiile meteo s-au înrăutățit peste noapte

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan: condițiile meteo s-au înrăutățit peste noapte

DRDP Brașov anunță că pe Transfăgărășan se circulă de azi noapte în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă ajunge la 10 cm, iar vântul bate cu putere.

„Peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (Sibiu) și Piscul Negru (Argeș). Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață. Utilajele DRDP Brașov acționează pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile”, au transmis reprezentanții drumarilor din Brașov.

Amintim că circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, ora 08:00.

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
 DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - km. 130+800);
 DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, au mai precizat reprezentanții DRDP Brașov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 6385

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus