Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
0°C

Marele proiect rutier care va lega Grecia de România ar urma să fie gata în cinci ani

Marele proiect rutier care va lega Grecia de România ar urma să fie gata în cinci ani

În termen de 5 ani ar trebui să fie gata autostrada Alexandroupoli-Constanţa, cu traversarea Bulgariei, relatează News Auto, citată de Rador Radio România și G4Media

Marele proiect rutier care va lega Grecia de România, formând un nod important de transport pentru Balcani, se pare că intră în linie dreaptă. Planul guvernului bulgar pentru crearea unei axe rutiere care va lega oraşele Alexandroupoli și Ormenio din regiunea grecească Evros de oraşul Constanța din România a fost prezentat de ministrul de finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev, la prima conferință internațională a Southeast Europe Connectivity Forum (SECF).

După cum a menționat Vassiliev, în bugetul acestui coridor a fost inclusă o garanție de șase miliarde de euro și este așteptată selecția consorțiului care va realiza construcția acestuia.
Întrebat despre finanțarea proiectului, ministrul bulgar de finanțe a spus că țara va solicita bani de la Uniunea Europeană pentru a compensa costurile, dar nu va opri între timp proiectul în așteptarea finanțării. „Banii sunt deja disponibili și bineînțeles că putem ajuta și țările vecine pentru ca (proiectul) să poată fi finalizat mai repede. Este foarte important pentru comerțul dintre țări mai ales după războiul din Ucraina și acum din Gaza”, a subliniat el, arătând că este un proiect foarte important, astfel încât comerțul să nu se mai bazeze pe Marea Neagră, pe care a descris-o drept un „lac al ruşilor”.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus