Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
0°C

Un sibian a fost nevoit să-și închidă magazinul după ce nu și-a plătit factura de peste 30.000 lei la curent. Electrica: este un total al celor 11 facturi restante

Un sibian a fost nevoit să-și închidă magazinul după ce nu și-a plătit factura de peste 30.000 lei la curent. Electrica: este un total al celor 11 facturi restante

O familie din Sibiu care deține un magazin alimentar de cartier s-a trezit că are de plătit o factură de peste 30.000 pentru consumul de curent electric. Oamenii spun că distribuitorul de energie electrică le-a schimbat contorul fără să-i anunțe și au estimat un consum total de 33.000 de kilowați. Enorm, este de părere proprietarul magazinului, având în vedere faptul că media pe lună este undeva la 700 de KW, după cum spune acesta. Pentru că nu a plătit factura, după mai bine de un an de zile cei de la Distribuție Energie Electrică România (DEER) i-au tăiat curentul electric, sibianul fiind obligat să închidă magazinul. În replică reprezentanții instituției transmit că factura a ajuns să aibă o valoare atât de mare pentru că este suma unor alte facturi restante, iar kilowații se justifică fiind vorba de un magazin alimentar.

Pe adresa redacției Turnul Sfatului a ajuns o sesizare prin care doi sibieni, soț și soție, care au un magazin alimentar de cartier, situat sub podul din Terezian spun că la jumătatea anului trecut cei de la Electrica Furnizare le-ar fi schimbat contorul fără să anunțe firma, fără ca un reprezentant al firmei să fie de față și fără semnătura sau ștampila firmei. Spun că după schimbarea contorului, acesta nu a fost dat de la zero, că au fost puși 33.000 de KW în plus, ceea ce a dus la o factură de peste 30.000 de lei. Pentru că este vorba de un magazin de cartier, oamenii spun că nu au reușit să achite factura și, de aceea le-a fost tăiat curentul.

„Nu am știut că ne vor schimba contorul, pentru că nu ne-au anunțat. Am încercat să mă duc să vorbesc cu ei, poate plătesc o jumătate de factură, dar nu-i interesează. Te trimit de la unii la alții. Au schimbat contorul care este pe firmă fără nicio semnătură, fără nicio ștampilă, nimic. În mod normal când se schimbă un contor se schimbă cu omul de față. Se face un proces, să văd și eu cât era pe contorul care a fost schimbat, să văd și eu cât este pe contorul nou. Au schimbat contoarele în vară, anul trecut (2022 n.r.), iar curentul a fost tăiat în urmă cu aproximativ două, trei săptămâni. Ei factura aceea de 30.000 de lei cu 33 de mii de kilowați au făcut-o la începutul anului și de atunci am plătit în plus la facturi ca să mai scadă din factura mare. Odată ce plătești din factura respectivă eu știu că nici nu mai au dreptul să taie curentul. Și nu înțeleg de unde au scos acel număr de kilowați. Eu am magazinul de trei ani și am o medie de 700 de KW pe lună. Asta înseamnă undeva la 8400 pe an și în decursul a trei an aș consuma undeva la 25 de mii de KW. De unde 33 de mii de kilowați așa rapid?”, spune Daniel Ionaș, patronul magazinului.

De când i-a fost tăiat curentul bărbatul spune că a fost nevoit să închidă magazinul. Până în acest moment nu a făcut nicio plângere nicăieri. Spune că acele plângeri nu vor rezolva nimic.

„Am vorbit și cu avocatul meu, până nu-i dai în judecată nu rezolvi nimic. Asta este singura variantă: să plătești și apoi să-i dai în judecată în speranța că-ți vei recupera banii.”

Bărbatul spune că va încerca să plătească, dar îi este foarte greu.

„Murim de foame cu doi copii gemeni acasă, că așa este la noi în țară. Totul este o mizerie și o aberație, dar nu avem ce face.”

De asemenea, bărbatul spune că nu a trimis niciodată citirea că cei de la DEER.

„Nu m-a interesat niciodată acest aspect. Scrie undeva că sunt obligat să mă duc să dau citirea? Dar ei sunt obligați să vină și să citească contorul la un anumit timp? Da. Și atunci, trebuie să merg eu să citesc și să le trimit lor că așa e normal? Dacă scrie în contract că sunt obligat să le trimit citirea, atunci da, dar dacă nu scrie, de ce să o dau”, mai spune descurajat bărbatul.

Suna de peste 30.000 de lei este contravaloarea a 11 luni restante

Redacția Turnul Sfatului a făcut o solicitare către biroul de presă al celor de la Distribuție Energie Electrică România pentru a afla punctul de vedere al instituției în acest caz, iar aceștia au altă versiune a situației.

Spun că au schimbat contorul în vara anului 2020 respectându-se etapele și procedura, iar factura de peste 30.000 de lei este un total al facturilor restante, începând din luna mai 2022.  

În data de 28.07.2020, Operatorul de Distribuție a energiei electrice (DEER) a înlocuit contorul de energie electrică a locului de consum transmis. Înlocuirea contorului s-a făcut cu respectarea etapelor și a procedurii, care a presupus și întreruperea alimentarii cu energie electrică. În acest sens, persoana prezentă în spațiul comercial a fost anunțată de lucrarea ce urma să se execute.

Conform citirilor efectuate pe noul contor, în perioada iulie 2020 - octombrie 2023, media de consum se situează între 36.24 – 61.09 kWh/zi, fiind mai crescută în lunile de vară. Menționăm că la acest loc de consum se desfășoară o activitate comercială (magazin alimentar), așadar este justificat acest consum”, transmit reprezentanții DEER pentru Turnul Sfatului.

Aceștia spun că suma mare de pe una dintre facturi este contravaloarea a 11 luni restante.

„În ceea ce privește afirmația cititorului dvs. privind atribuirea unui consum eronat, care ar fi dus la o singură factură de peste 30.000 lei, dorim să precizăm faptul că factura în cauză reprezintă un total al facturilor restante, începând din luna mai a anului precedent (mai 2022), adică contravaloarea a 11 (unsprezece facturi).”

Reprezentanții Distribuție Energie Electrică România fac o recomandare către consumatori pentru a evita facturile eronate.

„Recomandarea noastră este încheierea unei convenții de consum cu furnizorul, cât mai apropiată de consumul real al abonatului și transmiterea lunară a autocitirilor. Astfel facturile de regularizare nu vor conține diferențe majore de kWh, față de consumul real”, încheie aceștia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

Energia verde este falimentara.
Raspunde

Ion Ion

Acum 3 săptămâni

Zise Emil, de la Scularie, in timp ce studiaza caderea frunzei in dunga !
Raspunde

Cpt.Jack

Acum 3 săptămâni

Pai si pana la urma care este "realitatea"? 1. Contorul a fost schimbat in 2020 sau in 2022? 2. Oricum ai da-o, "povestea" dureaza de cel putin 1 an ... in perioada asta tu, beneficiar, n-ai facut nici o notificare, sesizare, contestatie? Si daca nu, de ce? 3. Ca nu vrei sa trimiti citirea pentru ca "nu scrie in contract" pot sa inteleg dar, tu, ca "beneficiar" al unui serviciu, vreme de X (multe) luni n-ai avut minima curiozitatea sa compari indicatia aparatului cu ce scrie pe foaie (nu's client electrica dar stiu ca la alti furnizori sunt trecute pe factura niste valori si cum au fost "produse" : autocitire/estimare/citire operator)? 4. Asa ca fapt divers: familie 2 pers, boiler de 100L ptr baie si "acareturile standard" (masini de spalat, frigider, cuptor electric , 1 TV mai mult nepornit si 1 calculator pornit 24/7, fier de calcat, aspirator) ,12 ore/zi prezenta acasa ... medie consum 12-14 KW/zi iar in lunile calduroase se ducea catre 15-16 cu AC pornit => de la 360KW/luna. Nu stiu ce magazin este dar 700KW/luna mi se pare cam putin (2 vitrine verticale si 1 lada se duc repede spre 20KW/zi)
Raspunde

Paul Stefancu

Acum 3 săptămâni

De ce firma care vinde energie face si verificarea metrologica a contorului? E normal? De unde apar aceste regularizari aberante daca indexul contorului este citit si transmis periodic? Uite asa se baga mana in buzunarul consumatorului.
Raspunde

Dsfg

Acum 3 săptămâni

aici este si atitudinea si lehamitea celui cu magazinul... pai daca tu nu te-ai sinchisit sa dai citirea lunara si sa urmaresti consumul respectiv sa fac sesizarea privind schimbarea contorului (care scrie ca a fost schimbat in 2020 nu 2022 deci cu 2 ani inainte) fara ca tu sa fi fost de fata si deci sa contesti noul index al contorului pentru ca nu ai fost prezent, atunci acum stai si plateste si te plangi pe online. dar pana acum te-a durut in dos... asa sunt unii care doar cand li se taie craca se sesizeaza dar pana atunci a fost bine ca nu au platit nimic...
Raspunde

Mihai tanase

Acum 3 săptămâni

"SUNA de peste 30.000 de lei este contravaloarea a 11 luni restante" Dar unde SUNA de peste 30.000 de lei ?
Raspunde

Jana

Acum 3 săptămâni

Acum doua luni in aceiași zona la scara unui bloc a fost făcută în plus 7000 kw .Am fost la Electrica și tot degeaba,iar cu un an în urmă în aceiași perioadă au încurcat contoarele de la două scări și a venit o factura de peste 8000 lei pentru scară respectiva.Acest curent nefiind consumat s-a solicitat corecția la factura și citirea din nou a contoarelor de scara.A durat 3 luni până sa vina cineva din partea Electrica.Este jale...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus
https://fmipa.unesa.ac.id/produk/slotpulsa/
https://fmipa.unesa.ac.id/produk/togel/
https://pmnaker.singkawangkota.go.id/products/pulsa/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/pulsa/
https://inspektorat.tanatidungkab.go.id/produk/situs-toto/
https://inspektorat.tanatidungkab.go.id/produk/slot-toto/
https://inspektorat.tanatidungkab.go.id/produk/slot-pulsa/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/slotnexus/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/sbobet/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/kbtt/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/slot-kamboja/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/mposlot/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/nuri77/
slot bonus
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/togel-cambodia/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/situs-nexus/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/situs-mpo/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/situs-toto/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/SLOT-BNI/
https://statik.unesa.ac.id/simbajanesa/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/situs-slot-888/
https://dev-tkdn.bki.co.id/produk/nuri77/index.php/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/archive/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/web/
https://semnasbiologi.conference.unesa.ac.id/slotpulsa/
https://sigaul.butonkab.go.id/produk/slotpulsa/
https://portal.webguruawards.com/situsgemilang77/
https://siasy.uin-suska.ac.id/vendor/slotpulsa/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/nr/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/ks/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/mp/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/gm/
https://pmnaker.singkawangkota.go.id/products/toto/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/products/pulsa/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/products/thailand/
https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/slot-thailand/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/slot4d/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/products/toto/
https://ponorogo.imigrasi.go.id/products/slot777/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/slot-deposit-dana/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/slot-toto-togel/
https://pmb.pasca.iaisyarifuddin.ac.id/products/gemilang77/
https://rsudhanafie.bungokab.go.id/products/pulsa5000/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot-dana/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot-pulsa/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot-qris/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot-thailand/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot77/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot777/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot88/
https://elearningfis.unimed.ac.id/situs-toto/
https://elearningfis.unimed.ac.id/toto-macau/
https://elearningfis.unimed.ac.id/pulsa/
https://elearningfis.unimed.ac.id/slot-gacor/
https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/slot-thailand/
https://dishub.singkawangkota.go.id/products/gemilang77/
https://ecsfrtest.mycloudportal.net/produk/situs-togel/