Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Noutatea din acest an de la Târgul de Crăciun: se extinde în curtea Palatului Brukenthal. „O alternativă la forfota publicului din Piața Mare”

Noutatea din acest an de la Târgul de Crăciun: se extinde în curtea Palatului Brukenthal. „O alternativă la forfota publicului din Piața Mare”

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu anunță noutatea din acest an: o extindere în curtea Palatului Brukenthal, spațiu gândit ca o „alternativă la forfota publicului din Piața Mare.”

„Această nouă locație este gândită pe post de alternativă la forfota publicului din Piața Mare, un loc potrivit pentru momente în care liniștea și relaxarea au prioritate, fie pentru a ne reîncărca energia sau pentru a celebra o zi plină pe care o lăsăm în urmă. Acest loc trebuie sa ajungă, în timp, unul dintre “cele mai magice locuri de pe pământ” în perioada Sărbătorilor,” transmite sursa citată, printr-un comunicat de presă. 

Invitați în acest nou spațiu sunt expozanți cu articole handmade, patiserii deosebite din Sibiu și Cluj-Napoca, un bar operat de către barmani experimentați, iar experiența culinară a acestei extensii a Târgului de Crăciun „se anunță de excepție”. Pe scurt, oferta gastronomică și cea artizanala sunt în maximă concordanță cu spațiul care găzduiește acest eveniment. 

Nici muzica nu va lipsi din curtea Palatului Brukenthal, unde pe scena amplasată acolo vor urca rând pe rând Andi Moisescu, DJ Antenna, DJ Vasile, Nopame și alte formații de jazz, DJ-i de electro funk, sau artiști în muzica clasică

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu dă startul sărbătorilor de iarnă vineri, 17 noiembrie, la ora 19, când plasa de lumini se va aprinde pentru prima dată în acest an deasupra Pieței Mari, cel mai fotografiat loc din țară pe perioada acestor sărbători.

Pregătirile pentru ediția din acest an a Târgului au început încă din luna mai, cu o selecție riguroasă a tuturor expozanților ce vor fi prezenți la Sibiu pe parcursul celor 50 de zile cât durează evenimentul. Pentru ca vizitatorii să beneficieze de o experiență cât mai diversă, organizatorii au gândit un mix variat de produse, de la cadouri extrem de variate până la cele mai delicioase mâncăruri și băuturi de sezon. Expozanții au fost încurajați să caute și să găsească soluții de aprovizionare sustenabile și accesibile și au fost consiliați, pe baza experienței evenimentelor anterioare, pentru a găsi produse la diferite nivele de preț, tocmai pentru ca absolut orice vizitator al Târgului de Crăciun din Sibiu să găsească ceva pe gustul său și pe măsura buzunarului. Toate informațiile colectate de la vizitatorii și expozanții edițiilor anterioare le-au fost puse la dispoziție celor selectați în acest an cu unicul scop ca oferta târgului să fie pe placul celor care vor trece anul acesta pragul celui mai cunoscut eveniment de profil din țară. 

foto Silvana Armat/Turnul Sfatului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 2 săptămâni

* Acest mesaj a fost șters deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii etnice și din cauza limbajului calomnios folosit.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 2 săptămâni

Nu incita la nici o ură pe criterii etnice comentariul meu. Dar opinia voastră e răuvoitoare. Eu spuneam numai că în talciocul zis de Crăciun, care incepe în noiembrie, în post, e plin de șobolani, că primăria nu a fost transparentă neprecizând care au fost criteriile pe baza cărora au fost aleși cei care au dughene în bazar, și că administrația publică a orașului își bate joc de tradițiile românilor, pentru că despodobesc orașul înainte de Sf Ioan, când se încheie sărbătorile de iarnă ale românilor. Unde e ură aici pe criterii etnice? Nu am spus că trebuie să nu acceptăm obiceiurile mercantile ale sașilor. Am spus doar că ar fi bine ca administrația locală să aibă grijă de igiena bâlciului, ca să nu se îmbolnăvească oamenii și să nu mai fie chiar așa de antiromâni, batându-și joc de sărbătorile de iarnă ale majorității locuitorilor orașului, care sunt români ortodocși.
Raspunde

HBomb

Acum 2 săptămâni

@Unul: Dacă ești numai cu gândul la ortodocși, du-te la biserică și mai slăbește-ne! Târgul de Crăciun nu e organizat de popi.

Raspunde

Rosu

Acum 2 săptămâni

Daca afirmi ca "..acceptăm obiceiurile mercantile ale sașilor." inseamna ca nu prea sti nimic despre ei. Doar atat: pana dupa 26. noiembrie, duminica mortilor, nu sa fac pregatiri de Craciun. Despre Advent, cauta pe Google.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 2 săptămâni

@Hidrogenie Bombatul, cum spunea Altul. Nu ai înțeles, nu este vorba despre ortodoxie sau biserică sau despre cine organizează iarmarocul "de Crăciun" în post, în noiembrie. Este vorba că majoritatea sibienilor sunt români ortodocși și majoritatea asta are sărbătorile de iarnă până la Sf. Ioan. Municipalitatea antiromânească îi batjocorește stingând iluminatul festiv și despodobind orașul înainte de Sf. Ioan. Eu nu spun să nu fie bairam în post, pentru cine vrea, la bâlciul de Crăciun, dacă așa e tradițional la sași să fie Crăciunul. Spun numai că municipalitatea ar trebui să aibă grijă și de tradițiile majorității, nu numai de ale minorităților. Toleranță nu înseamnă să oprimi majoritatea, ci să accepți și să sprijini minoritatea! Talciocul să îl închidă când e potrivit la sași, dar iluminatul festiv să-l mai lase aprins câteva zile, dacă antiromânismul e numai din pură prostie și nepăsare, că tot românii vii plătesc de fapt totul. Ai priceput acuma, Hidrogenie? @ Rosu Să știi că nu știu. Nu prea am avut timp să mă apuc să studiez tradițiile sașilor, chiar dacă-i respect. Nu prea mai sunt sași cu care să interacționezi, dacă nu îi cauți. Dar uite, o să îmi fac timp și o să citesc ce spui, cu Adventul. Mie ca român municipalitatea antiromânească îmi "vinde" iarmarocul "de Crăciun", din post, care incepe în 17 noiembrie, ca pe o tradiție săsască. Mi se pare ciudat să dureze atâta sărbătoritul Crăciunului la sași dar ... dacă așa-i la ei... treaba lor. Bine, asta înseamnă că-s ei mercantili, nu? Dacă făceau din nașterea Domnului un prilej de negustorie, zic. Asta nu mă deranjează absolut deloc, că e foarte fain să vezi și altă abordare a aceluiași eveniment, Craciunul. Prezența la iarmarocul de Crăciun nu e obligatorie, încă. Și recunosc, profit din plin de dreptul ăsta al meu. Trecând pe lângă dughene îmi radiază fake, kitsch și alte chestii care nu mă atrag, cum e mizeria. Dar ce e cu adevărat mizerabil e cum municipalitatea antiromânească, imediat ce se încheie sărbătorile de iarnă ale sașilor, la Anul Nou, despodobește orașul înainte să se încheie și sărbătorile de iarnă ale românilor creștini ortodocși majoritari. Cu batjocora asta porcească a municipalității nu sunt eu deacord! Nu cu sărbătorile de iarnă ale sașilor, în jurul unui târg dubios, pe care le găsesc ciudate, recunosc, dar care sunt ok, că.... așa-i la ei, deci... treaba lor. No, înțelegi, de ce scriu ce scriu, acuma? P.S. erai mai domn dacă ne explicai tu aici ce e cu Adventul, aici la sașii noști, din Sibiu, că pe Google mai scrie și prostii sau lucruri generale, care nu surprind nuanțele locale.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Altul

Acum 2 săptămâni

Roth, cu o superioritate sictirită, á la satrapul Bruchental concluzionează clausian că Unul nu a înțeles. Asta în timp ce nici el nu a înțeles că subiectul nu erau tradițiile sașilor, proptite din greu cu banii bugetului public de antiromânii din conducerea orașului, ci încetarea batjocoririi sărbătorilor de iarnă ale românilor creștini ortodocși majoritari. Deh, când limba română e a doua limbă, se mai întâmplă și disfuncționalități de astea la alfabetizare.

Raspunde

@Rosu

Acum 2 săptămâni

Dacă nu știi că sărbătorile de iarnă pentru românii creștini ortodocși durează până la Sf. Ioan, nu știi nimic despre români. Dacă mai și crezi că e normal că municipalitatea antiromânească din Sibiu despodobește orașul după ce se termină sărbătorile voastre, ale sașilor, dar înainte să se încheie sărbătorile de iarnă ale românilor, la Sf Ioan, ești tot un antiromân și tu.
Raspunde

HBomb

Acum 2 săptămâni

* Acest mesaj a fost șters deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii etnice / religioase

Raspunde

Rosu

Acum 2 săptămâni

" un loc potrivit pentru momente în care liniștea și relaxarea au prioritate,.." Apai cu DJ Vasile & comp. sa ma relaxez in liniste? Ce nonsens de publicitate!
Raspunde

Sibian

Acum 2 săptămâni

Doamne ce tampenie! Deci in curte la palat, o sa cante la Targul de Craciun DJ Vasile si altii ca el. Frumos, dar la un Targ de Craciun nu se asculta muzica de Craciun? Macar acolo
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 săptămâni

pai dj vasile pune muzica pentru tragatorii de glet din oras, nu e nimeni mai potrivit decat batranul asta de 50 de ani iubitor de anestezic de animale!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus