Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Asociația „Hai din pantofi în bocanci” strânge donații pentru copiii din Cașolț. Oricine poate ajuta

Asociația „Hai din pantofi în bocanci” strânge donații pentru copiii din Cașolț. Oricine poate ajuta

Asociația „Hai din pantofi în bocanci” lansează  campania „Hai să fii Moș Crăciun” în vederea strângerii de dulciuri și fonduri .

„Noi ne-am propus să ridicăm ștacheta! Anul trecut am realizat 350 de pungi pentru copiii defavorizați din mediul rural. Anul acesta cu ajutorul spiridușilor (voluntarilor) ne-am propus să facem Crăciunul mai frumos pentru 500 de copii”, spune Margot Menning fondatoare a asociației.

Sloganul după care aceștia își ghidează activitatea este „Hai să (te) ajuți!”, astfel și oricine poate fi Moș Crăciun pentru un copil din mediul rural.

În 19 noiembrie 2023  între orele 10 și 13 va avea loc „Atelierul lui Moș Crăciun”, o activitate dedicată copiilor din Cașolț, comuna Roșia dar este deschisă invitația pentru 10  copii din afara acesteia de a se alătura, contra unei donații de 50 de lei, care să ajute la realizarea celor 500 de pungi.

Asociația desfășoară activități cu copiii la sediul său, în satul Cașolț, comuna Roșia, județul Sibiu, încercând să dezvolte și să îmbunătățească întreaga comunitate. Igiena, lectura și mișcarea sunt câteva dintre lecțiile importante de care copiii au avut parte.

Campania anterioară, care este încă în desfășurare „Hai să facem o bibliotecă” a reușit aproape ce și-a propus. Prin evenimentele create pe Valea Hârtibaciului, dar și prin donațiile făcute de oameni, biblioteca a început să prindă formă, aceasta fiind într-o frumoasă și continuă dezvoltare. Cei de la e.on România în data de 26 octombrie 2023 au avut o contribuție devenind voluntari la montarea bibliotecii, așezarea și sortarea cărților primite de către fondatorii asociației Margot Menning și Cosmin Ignat, dar și înfrumusețarea spațiului de joacă pentru copii. Câțiva studenți ai facultății Lucian Blaga din Sibiu sunt de asemenea implicați în unele activități, astfel asociația dezvoltând valori importante și dincolo de comunitatea în care se află.

Așadar oricine dorește să facă o “faptă dulce” poate dona bani sau dulciuri, la punctele de colectare din Sibiu, Avrig sau Cașolț sau in conturile bancare. Viitoarele evenimente precum și evoluția campaniei vor fi anunțate în permanență pe pagina de Facebook și Instagram Hai din pantofi în bocanci.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus