Vineri,
01.12.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Rectorul ULBS, de Ziua Internațională a Studenților: Mi-am dorit să aflu cum vede celebrul Chat GPT viața de student la Sibiu

Rectorul ULBS, de Ziua Internațională a Studenților: Mi-am dorit să aflu cum vede celebrul Chat GPT viața de student la Sibiu

De Ziua Internațională a Studenților, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Sorin Radu, a transmis un mesaj în care a inclus și un fragment despre viața de student văzută de platforma Chat GPT de inteligență artificială.

„Dragi studente și studenți, astăzi este ziua când în universitățile de pe tot globul se vor auzi cele mai calde urări adresate vouă, celor care celebrați în această zi statutul vostru cu totul special, pentru că studenția este deopotrivă un timp și o vârstă, o etapă a vieții când aveți energia și răgazul de a vă dedica construcției viitorului. Mi-am dorit să mă conectez și eu la tendința tehnologică a momentului, așa încât am avut curiozitatea să aflu cum se vede, prin filtrul inteligenței artificiale, viața de student la Sibiu, formulând o întrebare pe deja celebrul Chat GPT”, scrie rectorul în mesajul său.

Din informația obținută de la GPT viața de student este descrisă ca fiind „plină de dinamism și schimbări”.

„În anul 2023, pe străzile împietrite ale Sibiului, se desfășoară o viață studențească plină de dinamism și schimbări. Studenții din diverse domenii de studiu aduc o energie proaspătă în atmosfera culturală și academică a acestui oraș din România. Un aspect notabil al vieții studențești din Sibiu este diversitatea. Universitatea ”Lucian Blaga” găzduiește studenți din diferite colțuri ale țării, contribuind astfel la o comunitate academică vibrantă”, a fost răspunsul primit.

„M-am bucurat să constat că și în lumea inteligenței artificiale, la fel ca în realitatea noastră, tinerețea Sibiului este legată de ULBS și de farmecul pe care îl aduceți orașului. Comunitatea este mai puternică și mai dinamică cu voi alături, așa încât nu putem să fim altfel decât recunoscători pentru infuzia de vitalitate pe care o aduceți în viețile noastre. Depunem toate eforturile ca în Universitatea „ Lucian Blaga” din Sibiu să existe un mediu incluziv pentru toți tinerii care vin din țară și din străinătate să studieze aici, oferind șanse egale de gen, apartenență etnică sau religioasă”, a continuat rectorul.

În finalul mesajului său, Sorin Radu a amintit despre „saltul” pe care universitatea sibiană l-a făcut în ultimii ani, referindu-se la aderarea la Alianța europeană FORTHEM: „este o poartă deschisă spre proiecte colaborative care hrănesc oportunitățile viitorului și mai ales, o poartă deschisă spre Europa. Sunt încântat să spun că toate acestea sunt posibile de aici, din Sibiu, România”, a explicat conducătorul ULBS.

Precizăm că în cadrul ULBS sunt aproximativ 15.000 de studenți la toate ciclurile de învățământ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 975

Comentarii

2 comentarii

Sibianul

Acum 1 săptămână

Slabut omul.
Raspunde

Iorga

Acum 1 săptămână

Universitatea are multe schelete in dulap, dar tipul asta chiar încearcă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus