Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Știrile zilei de marți

Știrile zilei de marți

Fostul arhitect șef al Șelimbărului rămâne condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, oficialii NATO explică de ce s-au șters zeci de locuri de parcare pe Calea Dumbrăvii, iar Sibiul nu fost la Târgul de Turism al României din cauza ”pișcotarilor”. Acestea sunt doar câteva dintre principalele știri ale zilei de marți la Sibiu.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins atât apelul formulat de Radu Horotan, fostul arhitect șef al Șelimbărului, cât și cel promovat de procurorii sibieni împotriva sentinței dată de Tribunalul Sibiu în vara acestui an. Mai multe detalii despre acest dosar găsiți aici.

Începând cu săptămâna aceasta câteva zeci de locuri de parcare au fost desființate de pe Calea Dumbrăvii, măsura fiind luată de Primăria Sibiu la solicitarea Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) – Comandamentul NATO de la Sibiu, cum este el cunoscut publicului. Oficialii NATO au lămurit situația într-un răspuns oferit Turnul Sfatului.

Asociația Județeană de Turism (AJT) Sibiu susține că Târgul de Turism al României nu e un cadru profesionist pentru promovarea județului. Acest motiv, precum și costurile deosebit de mari ce atrag o astfel de deplasare a făcut ca Sibiul să nu mai fie prezent la acest eveniment din anul 2019.

CSU Fans și Asociația fanilor baschetului sibian, “Al 6-lea jucator”, organizează miercuri un nou eveniment de promovare a baschetului în comunitatea sibiană. De această dată, evenimentul va avea loc la Școala Regele Ferdinand din cartierul Vasile Aaron, iar antrenorii de ocazie pentru elevii de aici vor fi jucătorii BC CSU Sibiu Monyea Pratt, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia.

La câteva ore după ce Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu care și candidează pentru funcția de primar, a cerut public retragerea regulamentului propus pentru parcările de la blocuri, fostul candidat al USR Sibiu pentru Primărie, consilierul Raul Apostoiu, intervine și el public: „Nu susțin inițiativa colegei mele”. USR-iștii sibieni dau impresia că nu se prea înțeleg între ei.

Situația nu diferă cu mult nici la Filarmonica din Sibiu. Cu mai puțin de o săptămână până la termenul impus de CJ Sibiu pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă, conducerea Filarmonicii de Stat Sibiu și Sindicatul Instrumentiștilor par departe de a reuși să găsească resorturile necesare încheierii negocierilor.

Între timp... Ambasada României în SUA promovează pe pagina de Facebook Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, a cărei construcție începe în aceste zile. Hotelul de Gheață este recomandat de jurnaliștii britanici de la The Standard într-un clasament global al atracțiilor turistice de iarnă.

Claudiu Niculescu, antrenorul de la CSC Șelimbăr, liderul din Liga 2, a dezvăluit că a refuzat oferta formației Dinamo București. Fost antrenor la echipa alb-roșie în 2018, pentru doar două meciuri, Niculescu a dezvăluit că a refuzat oferta „câinilor”, dorind să facă performanță la CSC Șelimbăr, deși echipa nu poate promova în acest sezon în Superligă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus