Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Guvernul cere reducerea cu 15% a posturilor din Salvamont. ”Nu mai vin oameni. Câștigam un om, doi, pe an. Acum să-i dau și afară?”

Guvernul cere reducerea cu 15% a posturilor din Salvamont. ”Nu mai vin oameni. Câștigam un om, doi, pe an. Acum să-i dau și afară?”

Prin Legea nr.296/2023 se cere reducerea cu 15% a numărului de posturi din unitățile Salvamont, iar salvatorii montani susțin că asta va diminua dramatic puterea de intervenţie serviciilor.

Ieri s-a trimis la Guvern o petiție prin care se cere scoaterea angajaților Salvamont de sub prevederile acestei legi,  iar directorul Sabin Cornoiu susține că demersul lor pleacă chiar de la președinții consiliilor județene.

”Președinții sunt cei care fac și ei această presiune, pentru că ei înțeleg primii ce înseamnă o reducere cu 15% a personalului din serviciile Salvamont. Problema o pune consiliile județene, ele au cerut să fim excluși din aceste prevederi, ei, cei care ne finanțează, spun asta. Avem echipe de 15, 16, hai 20 de angajați și ție îți taie 3 oameni. La Gorj, de exemplu, sunt 16, dar ei fac parte dintr-o structură de 30, din care restul locurilor nu sunt ocupate. Iar din acești 16 mai tăiem 3 oameni”, a declarat Cornoiu pentru Turnul Sfatului.

”Nu mai vin oameni la Salvamont, câștigam un om, maxim doi pe an. Au nevoie de pregătire, investim în ei. Acum să-i dau și afară? Evident că oamenii ăștia nu vor mai rămâne lângă noi, nici măcar voluntari, i-am pierdut. Nu am primit deocamdată niciun răspuns”, spune șeful salvamontiștilor.

Nu are multe speranțe că se va rezolva ceva și are exemplul modificării leg prin care se cerea dreptul de a folosi girofarul de pe mașinile Salvamont.

”8 ani a durat treaba asta. 8 ani. Spuneau că vor lua președinții mașinile de Salvamont și vor merge cu girofarul pornit. Asta era problema lor”, mai spune Cornoiu.

Conducerea Salvamont România a solicitat o întâlnire de lucru cu factorii decidenți din cadrul Guvernului României, ”pentru a putea debloca aceasta situație care afectează în mod direct buna funcționare a unui serviciu de urgență util, eficient și vital din România”.

”Nu dorim ca o decizie emisă fără o analiză pertinentă a specificului activității noastre să fie luată in mod arbitrar, fără o consultare prealabilă, în care să ne expunem punctul de vedere pentru identificarea unei soluții optime în vederea menținerii unui grad ridicat de performanță a serviciilor de salvare montană, prevenire a accidentelor și de siguranță pentru cei care merg pe munte”, se arată într-un ape semnat de președintele Consiliului de Conducere Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 4 luni

Daca cereati BMW-uri, avveati si posturi, si girofare.
Raspunde

NIK

Acum 4 luni

Guvernul sa reduca la jumatate numarul de parlamentari Mai mult ede jumatate lipsesc permanent iar cand sun prezenti nu au habar de ce se discuta ,manevrand telefonul !
Raspunde

Sandokan

Acum 4 luni

Eh, cum sa reduca "burtosii" din numarul lor sau din privilegiile pe care le au? Deciziile astea ar trebui sa le ia niste oameni care iubesc natura, nu niste parveniti care au sofer si masina "la scara".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus