Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Groapă de gunoi pe terenul primăriei, la marginea drumului care leagă Sibiul de Poplaca. Reacția Gărzii de Mediu

Groapă de gunoi pe terenul primăriei, la marginea drumului care leagă Sibiul de Poplaca. Reacția Gărzii de Mediu

Înainte de sărbători, un sibian care circula pe drumul care leagă Sibiul de comuna Poplaca, a observat pe marginea șoselei o groapă de gunoi improvizată.

Bărbatul a oprit mașina, s-a dat jos și a filmat deșeurile, în special moloz și resturi din construcții, dar și electrocasnice. Videoclipul a fost transmis pe adresa redacției Turnul Sfatului, jurnaliștii sesizând Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Sibiu.

Redăm mai jos imaginile surprinse pe marginea drumului:

În scurt timp reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu au mers la fața locului, confirmând poluarea.

”Pe partea stângă a drumului județean DJ 106 D în direcția Sibiu-Poplaca, pe teren extravilan pășune, denumită popular zona ”Bărcu Mărunt”, proprietate comuna primăriei Poplaca și administrată/concesionată de persoana fizică Bădilă Viorica, a fost identificată locația sesizată. Pe terenul cu destinație pășune există depozitată grupat țiglă spartă, deșeuri voluminoase (un frigider, o saltea și un VSU parțial dezmembrat).

De asemenea, pe partea dreaptă a drumului județean DJ 106 D în direcția Sibiu-Poplaca, în zona denumită popular ”Vardinluncă”, teren extravilan pășunat, proprietate aparținând Primăriei Comunei Poplaca și administrată/concesionată de persoană fizică Bădilă Florin și Bădilă Claudiu, a fost identificată o depozitare de deșeuri din țiglă”, au transmis oficialii Gărzii de Mediu Sibiu, la solicitarea ziarului Turnul Sfatului.

În urma constatărilor din teren, inspectorii Gărzii de Mediu au transmis persoanelor fizice să curețe terenurile respective, iar Primăria Poplaca a fost notificată să monitorizeze igienizarea zonelor.

”Cu ocazia controlului s-au impus Primăriei Comunei Poplaca următoarele măsuri:

  • Notificarea persoanelor fizice care dețin în administrate/concesionare suprafețele de teren pe care au fost identificate deșeuri din construcții și deșeuri voluminoase (persoane fizice consemnate în prezentul act), în vederea igienizării terenului prin operații de valorificare/eliminare deșeuri. Lucrările de igienizare vor fi finalizate până la data de 29 decembrie 2023. Răspunde: conducerea Primăriei Poplaca
  • Se va informa GNM – CJ Sibiu cu privire la modul de realizare a măsurii de mai sus. Răspunde: conducerea Primăriei Poplaca”, au concluzionat oficialii Gărzii de Mediu Sibiu.

Citește și:

Suspiciune de poluare în Sibiu: Autoritățile s-au mobilizat și au ajuns la spălătoriile auto care varsă apa uzată în Cibin

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Geamite

Acum 3 luni

Este mercedesul cu AAA la numar, de peste drum

Raspunde

Un poplacean

Acum 3 luni

Poplaca e o comuna cu potential imens, dar condusa de niste oameni fara viziune pentru comunitate si care isi vad doar interesul personal. Cautati un pic ce afaceri au domnul primar Budin, domnul vice Ciorgovean si unii dintre consilieri. Ce interese au in Paltinis si prin comuna. Comuna la 7 km de Sibiu care nu are canalizare, gaz metan sau transport in comun decent.
Raspunde

Andrei

Acum 3 luni

Dar si pe terenul armatei e plin de gunoaie
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

Bun , si care e finalul? Azi , terenul e curatat de deseuri sau sunt si mai multe?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus