Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Două proteste avizate astăzi în municipiul Sibiu. Fermierii încep de la 11:00, restul populației de la 17:00

Două proteste avizate astăzi în municipiul Sibiu. Fermierii încep de la 11:00, restul populației de la 17:00

Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a avizat pentru astăzi două proteste în municipiul Sibiu: cel al fermierilor, care vor să vină cu tractoare și utilaje agricole, și cel al sibienilor nemulțumiți de măsurile fiscale care au intrat în vigoare anul acesta.

Primul protest este programat să debuteze la ora 11:00 și se va încheia la noapte, cererea de avizare fiind depusă de zece persoane fizice. Protestul va acoperi cea mai mare parte a Sibiului, coloana manifestanților urmând să parcurgă o lungă listă de străzi.

”Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a aprobat o cerere formulată de 10 persoane fizice, privind organizarea unui protest al fermierilor și transportatorilor din județul Sibiu în perioada 25 - 28 ianuarie 2024.

În contextul în care participanții la protest vor desfășura acțiunea și pe alte drumuri decât cele din Municipiul Sibiu, traseul avizat pentru Sibiu este următorul:

În intervalul orar 11:00 – 13:00: intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Șura Mică – str. Salzburg – Șos. Alba Iulia – str. Maramureșului – str. Cristian – str. Avrig – str. Argeșului – str. Ghe. Dima – str. Rahovei – ieșirea din Municipiul Sibiu spre Șelimbăr;

În intervalul orar 20:00 – 22:00: intrarea în Municipiul Sibiu dinspre Șelimbăr - b-dul. Vasile Milea – Piața Unirii – str. Andrei Șaguna – Șos. Alba Iulia – zona Aeroport – ieșirea din Municipiul Sibiu spre Șura Mică

Pentru a afecta într-o cât mai mică măsură traficul, în avizul emis se specifică faptul că pe străzile cu două benzi pe sens, deplasarea participanților se va face doar pe prima bandă, cu respectarea regulilor de circulație și a indicațiilor reprezentanților Poliției și Jandarmeriei, care vor prezenți în teren, nefiind permisă blocarea circulației rutiere și a căilor de acces. De asemenea, nu se permite staționarea participanților pe traseul de deplasare”, informează Primăria Municipiului Sibiu.

La acest protest sunt așteptate câteva zeci de utilaje agricole și tractoare.

De partea cealaltă, protestul celor nemulțumiți de modificările fiscale va începe de la ora 17:00, va parcurge câteva cartiere și se va încheia spre seară în Piața Mare.

”Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a avizat cererea formulată de o persoană fizică pentru o acțiune de protest în perioada 26 ianuarie - 4 februarie, tema declarată a acestuia vizând "impozitarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță, impozitarea concediului medical, măsurile fiscale luate în ultima perioadă, inclusiv cele pentru PFA și microîntreprinderi, deducerea salarială să fie mai mare, alocația copiilor cu vârsta de peste 2 ani să fie mărită, terapiile pentru copiii cu nevoi speciale să fie decontate în totalitate de către CAS, impozitarea indemnizației pentru creșterea copilului, TVA-ul mărit lipsa beneficiilor în urma cotizării la CAS, pensiile speciale care sunt neconstituționale, acciza la carburanți și zahăr".

Traseul avizat pentru desfășurarea protestului este str. Semaforului - str. Rahovei - bulevardul M. Viteazu - Calea Dumbrăvii - Piața Unirii - str. N. Bălcescu - Piața Mare, deplasarea participanților urmând să se facă doar pe trotuar, fără blocarea circulației rutiere, pietonale și a căilor de acces. Intervalul orar avizat pentru desfășurarea acțiunii este 17.00 - 21.00”, a informat Primăria Sibiu la începutul acestei săptămâni.

Organizatorii speră la prezența a câteva sute de oameni.

Important de precizat că în această dimineață, în centrul Sibiului, a fost organizat un alt protest, al treilea al zilei. Câteva zeci de muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu au protestat în fața Consiliului Județean Sibiu împotriva managerului Cristian Lupeș, pe care îl acuză de abuzuri.

Fotografii: Arhiva TS 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Relucu von Kaltabossen

Acum 3 luni

Nu vom participa la protestul populatiei in lipsa marilor corifei ai rezistentei sibiene, scriitori, oengisti si alti eroi inca in viata ai agorei sibiene!
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Slugi criminale intrate in solda Diavolului nemtesc.
Raspunde

Sibianul332

Acum 3 luni

Vă vedem, va vedem...... Unde sunt???
Raspunde

Pastor marginas

Acum 3 luni

"Va vedem" protesteaza doar cand vrea marele si ilustru academician Radu Vancu adica atunci cand si lui i se ordona sa faca asta. In principiu si "Va vedem" vede doar ce vor, mai inchid si ei ochii din cand in cand. Au acuma ciolan de ros, cand raman fara, vor iesi din nou la rampa.
Raspunde

Ixsu

Acum 3 luni

Iar protesteaza antivaxistu de Doru. Deci stam in case. Ne-am saturat de acest protestatar de meserie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus