Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Modernizarea Bazinului Olimpia, blocată de contestația Geiger. Con-A ar fi fost câștigătoarea

Modernizarea Bazinului Olimpia, blocată de contestația Geiger. Con-A ar fi fost câștigătoarea

Licitația în valoare de 35 de milioane de lei pentru reconstrucția Bazinului Olimpia din municipiul Sibiu este blocată în acest moment de contestația depusă de o asociere condusă de compania Geiger.

Lansată în vara anului trecut, în data de 12 iulie 2023, licitația desfășurată de Compania Națională de Investiții a atras patru companii și asocieri de firme: Construcții Erbașu, Con-A Operations, Geiger Transilvania și Asocierea Conlan.

Conform documentelor consultate de Turnul Sfatului, cea mai bună ofertă analizată a fost cea a companiei sibiene Con-A. Decizia a fost contestată de Geiger la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, unde se așteaptă un deznodământ.

Situația a fost confirmată pentru Turnul Sfatului și de oficialii Companiei Naționale de Investiții, autoritatea contractantă.

”Vă transmitem faptul că CNI a demarat procedura de achiziție publică prin publicarea în SICAP a anunțului nr. CN1057223 din data de 12.07.2023. La acest moment, rezultatul procedurii de achiziție a fost contestat la CNSC și se așteaptă soluționarea acesteia.

Precizăm faptul că semnarea contractului pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții, după soluționarea contestației și adjudecarea procedurii de achiziție publică se va putea realiza doar ținând cont de prevederile art. IV din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 90/2023, coroborat cu prevederile art. XVII din OUG 115/2023”, au informat reprezentanții CNI, la solicitarea ziarului Turnul Sfatului.

Reamintim că licitația prevede proiectare, execuție lucrări și asistența tehnică pentru obiectivul de investiții: „Reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi dotarea Bazinului de Natație Olimpia Sibiu, Municipiul Sibiu, județul Sibiu”.

În caietul de sarcini se precizează că noul Bazin Olimpia va fi complet modernizat și chiar refăcut de la zero în anumite porțiuni. Spre exemplu, turnul de sărituri actual va fi demolat și noul turn va avea fundații realizate de la zero.

”Deoarece se înlocuiește turnul de sărituri cu o structură nouă, acesta se va demola. Pentru realizarea noului turn se vor realiza fundații noi la nivelul subsolului. Pentru realizarea noilor fundații se va realiza o placă din beton armat peste radierul existent. Pe această placă se vor monta stâlpii metalici ai turnului. Pe înălțimea subsolului stâlpii metalici se vor îmbrăca în beton. Tot aici în subsol se vor realiza și stâlpii de susținere pentru turnul ce va susține platforma ridicătoare pentru accesul la platforma de sărituri de la nivelul +10.00 metri”, se menționa în caietul de sarcini.

Același document mai preciza că apa din piscină va fi încălzită în prealabil, apoi va ajunge în bazinul de înot prin 31 guri de scurgere.

Pentru consumul de energie electrică, inclusiv încălzirea apei descrisă mai sus, vor fi amplasate 150 de panouri solare.

Viitorul Bazin Olimpia va găzdui evenimente sportive, motiv pentru care încă din această fază se precizează amenajarea unei rețele TV pentru transmisiuni în direct.

Nu ar trebui să rămână neschimbate nici aleile din preajmă.

”Se propune construcția trotuarelor de protecție pe tot perimetrul construcției. Lățimea acestora pe zonele de aliniament sa fie de min. 50 cm. Amenajarea pietonală și carosabilă din zona fațadei principale, cuprinsă în limita de proprietate se va dezafecta și se va reconstrui păstrând aceeași destinație inițiala.  Zona verde amplasata în imediata vecinătate a accesului se va păstra, dar va avea o configurație diferită”, mai este menționat în caietul de sarcini.

Durata totală de realizare a investiției este de 540 zile din care 90 zile proiectarea și 450 zile execuția lucrărilor. Asta înseamnă că dacă situația se deblochează, doar în 2026, cel mai probabil, noul Bazin Olimpia va fi inaugurat. El va intra în administrarea Clubului Sportiv Municipal Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheorghe

Acum 1 lună

Păi vedeți, dacă nu a câștigat cine trebuie!!?? Ca și la stadion,au luat banii băieții deștepți și CONA a făcut stadionul!! Acum dacă "românii" de la gaiger vor primii ce li se cuvine,chiriașul de la Cotroceni va zâmbii larg și totul va fi bine și frumos!!! Lucru austro-nemtesc!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aaa

Acum 1 lună

Geiger nu e in stare sa termine Viitorului dar stie sa incurce pe altii care au dovedit ca sunt seriosi.Se plimba toata ziua prin oras cu masinile verzi dar pe santier bate vantu ! Daca pun mana pe contract geiger va fi gata la sfantu asteapta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Me

Acum 1 lună

Adevarat graiesti.
Raspunde

Kuku asteapta

Acum 1 lună

Dar care lucrări au mai întârziat Geiger?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus