Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
6°C

Asociația De Poveste caută voluntari pentru tinerii din centrele de plasament

Asociația De Poveste caută voluntari pentru tinerii din centrele de plasament

Asociația De Poveste caută voluntari care să ofere săptămânal din timpul lor copiilor și tinerilor din centrele de plasament, din județul Sibiu.

Tinerii instituționalizați au nevoie de persoane alături de care să își petreacă timpul liber, care să îi ajute la teme sau cu care să se joace. Voluntarii Asociației De Poveste petrec săptămânal câte două ore într-un centru de plasament din județul Sibiu, în echipe de 2 sau 3 persoane.

Persoanele interesate nu au nevoie de abilități speciale sau experiență în lucrul cu copiii, deoarece asociația oferă un training inițial și susținere pe toată perioada de desfășurare a activității. E suficient să fiți o persoană dornică să ajute, empatică, înțelegătoare și receptivă la nevoile celor din jur.

Programul vizitelor în centre e stabilit de comun acord, în funcție de disponibilitatea voluntarilor și a copiilor, iar contractul de voluntariat se semnează pentru perioada aprilie-octombrie 2024, cu posibilitate de prelungire. Voluntarii își aleg singuri activitățile pe care doresc să le desfășoare în centre, în funcție de nevoile și specificul tinerilor cu care urmează să lucreze. Asociația pune la dispoziție resurse materiale și de învățare foarte variate (jocuri, cărți, diverse materiale și manuale cu activități), dar oferă și sprijin personalizat voluntarilor care au nevoie de ajutor în stabilirea activităților.

Suplimentar, pentru voluntari și personalul centrelor de plasament oferă suport specializat prin întâlniri de grup cu psihoterapeutul organizației, dar și întâlniri recreative și de dezvoltare personală.

Asociația De Poveste lucrează cu copiii și tinerii din centrele de plasament din Orlat, Turnu Roșu, Gulliver, Prichindelul și căsuța de tip familial Dalia, reușind astfel să ajungă la peste 150 de copii și tineri instituționalizați.

Adițional programului de voluntariat, asociația oferă tinerilor din centrele de plasament sesiuni săptămânale de psihoterapie și art-terapie, organizează ieșiri și excursii, workshop-uri pe diverse teme, cursuri de programare și sprijin privind orientarea în carieră.

Persoanele interesate să devină voluntari trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://asociatiadepoveste.ro/get-involved/volunteer, până la data de 26 februarie 2024.

Informații suplimentare se pot obține la adresa [email protected] sau pe www.asociatiadepoveste.ro.Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus