Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Record de proiecte înscrise la Maratonul Internațional Sibiu în acest an. „60 de ONG-uri și grupuri de inițiativă ne-au trimis ideile lor”

Record de proiecte înscrise la Maratonul Internațional Sibiu în acest an. „60 de ONG-uri și grupuri de inițiativă ne-au trimis ideile lor”

Organizatorii Maratonului Internațional Sibiu anunță că la ediția din anul 2024 au fost înscrise 60 de proiecte, un număr record pentru competiție. Anul trecut au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei.

„An nou, record nou, o ediție care se anunță mai mare ca oricând!  Și asta pentru că nu mai

puțin de 60 de ONG-uri și grupuri de inițiativă ne-au trimis ideile lor de proiecte pentru care vor să se lase urme la Maratonul Internațional Sibiu 2024.

Nu ne lăudăm cu cifrele, ci doar ne mândrim cu următoarele chestiuni:

Cu comunitatea sibiană care produce tot mai multe idei al căror scop e să mai împrăștie câte un strop de bine în stânga și în dreapta. O comunitate care an după an e tot mai mare și mai capabilă să mobilizeze oameni mărinimoși în jurul cauzelor de la MIS.

Cu maratonul nostru drag care an după an găsește modalități de a se extinde pentru a primi sub cupola lui tot mai multe proiecte. După ce în 2023 am primit un număr record de aplicații, în 2024 s-au dovedit a fi și mai multe cauze propuse!

Cu echipa noastră, iar în aceste momente laurii merg către colegele Gabriela Cuzepan și Madalina Piscu, care au fost constant pe baricade și au lucrat îndeaproape cu cei care au apelat la noi, ca să ne asigurăm împreună că proiectele vor ajunge la juriu în cea mai bună formă.

Mulțumim pentru că sunteți atât de mulți și atât de puși pe fapte.  Revenim curând, după jurizare, cu lista cauzelor pentru care ne vom pune în mișcare la MIS 2024”, este mesajul transmis de organizatori pe pagina de facebook a competiției.

Ediții precedente

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 325 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Prin intermediul maratonului, Fundația Comunitară Sibiu își propune să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

Traim intr o tara de proiectanti! Toti au numai si numai ...proiecte! In 90/ din cazuri = tocat bani aiurea...realizari 0 ! Da toti numai si numai de proiecte vorbesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus