Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

10 pe linie pentru managerii instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu. „Un manager de nota 10 are o echipă de nota 10”

10 pe linie pentru managerii instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu. „Un manager de nota 10 are o echipă de nota 10”

Zece este nota pe care au obținut-o managerii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Sibiu pentru activitatea pe care au avut-o în anul 2023. 

Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra, Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene Astra,  Silvia Macrea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii Sibiu”, Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu și Alina Vintilă, cea care conduce Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, au primit nota zece în urma evaluării raportului de activitate pentru anul 2023.

Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra, spune că anul 2023 a fost un an foarte bun, iar planurile pentru 2024 propun și îndreptarea atenției spre ceea ce înseamnă patrimoniu și conservare.

„2023 a fost un an foarte bun. Trendul consumatorilor de arte culturale din muzee este în creștere, iar 2024 îmi doresc să fie un an al restart-ului ca să spun așa sau al împrospătării acțiunilor și evenimentelor culturale, dar anul acesta în plus  o să ne ocupăm mai mult de ceea ce înseamnă observarea patrimoniului. Avem și proiecte pentru restaurare, dar în același timp vrem să ne ocupăm de componenta de conservare a monumentelor din muzeu. Anul acesta ne vom concentra pe învelitori, pe ce înseamnă structurile caselor din muzeu, interioarele. În plus avem inaugurarea Casei Artelor care este un eveniment cu impact la nivel european pentru că suntem singura instituție muzeală din Europa care certifică competențele meșterilor din zona patrimoniului material”, a spus Ciprian Ștefan pentru Turnul Sfatului.

La Biblioteca Astra, planurile pentru anul 2024 au ca obiectiv principal îndreptarea atenției către publicul din comunitățile rurale.

„2023 a fost un an complicat datorită deselor modificări legislative care au îngreunat activitatea noastră, nu numai a noastră, a tuturor instituțiilor culturale din țară. Am găsit, împreună cu Consiliul Județean Sibiu, soluțiile necesare. Ne-am deschis și mai mult comunității. American Corner a devenit un adevărat hub cultural al comunității sibiene. De fapt Biblioteca, putem spune, că a fost un hub cultural real. Anul 2024 dorim a fi anul dezvoltării activității noastre în județul Sibiu. Deschiderea către micile comunități rurale dar și spre comunitățile urbane, altele decât cea sibiană, este scopul principal. Deja lucrăm la o serie de parteneriate, deja suntem prezenți în mai multe activități în diferite localități”, a spus Răzvan Pop.

Și pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii Ilie Micu anul 2023 a fost unul prosper, cu multe realizări.

„Când ești înconjurat de atâția elevi talentați, fiecare an școlar are frumusețea sa. Anul 2023 a fost un an cu multe realizări alături de echipa mea, de aceea, vreau să cred că un manager de nota 10 are o echipă de nota 10”, a spus și Alina Vintilă, cea care conduce Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”.

La Junii Sibiului, anul 2023 a fost tot de nota 10. Silvia Macrea spune că 2024 va fi special întrucât Junii Sibiului sărbătoresc 80 de ani de activitate neîntreruptă. 

„Consider că rezultatele evaluării activității pe anul 2023 reflectă în mod obiectiv munca unei echipe frumoase, atât a compartimentului artistic, cât și a compartimentului administrativ. Cred că am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele anterior stabilite, să răspundem tuturor provocărilor și să oferim publicului manifestări de calitate. Totodată, cred că am făcut un pas important și în misiunea noastră de conservare și promovare a patrimoniului cultural material și imaterial.Doresc să le mulțumesc tuturor angajaților CJCJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, publicului și acelora care ne sunt alături la toate acțiunile și ne apreciază pozitiv. Anul 2024 este un an cu noi provocări pentru întregul colectiv, pentru că sărbătorim 80 de ani de activitate neîntreruptă a Junilor Sibiului. Pregătim surprize frumoase în cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră, atât online cât și cu public, toate sub egida anului aniversar”, a concluzionat Silvia Macrea, manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul- Junii Sibiu”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

Așa se întâmplă când politica controlează conducerile instituțiilor publice locale. deși FORMAl au fost organizate concursuri. Unii sunt buni profesioniști, dar asta nu înseamnă că acțonează cu bună credință, în intersul public. Vezi cazul Bilbliotecii Astra, unde doar PNL-istul Pop s-a prezentat la un concurs pentru o instituție aflată în subordinea CJ Sibiu, condusă de PNL-ista Cîmpean.
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 1 lună

Totuși cel ,,mai manager" mi se pare dl. Lupeș, a adus Filarmonica Sibiu, impreuna cu sustinatorii sai. intr-o ,,alta dimensiune".
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Cine a fost in comisie la Lupes? Sunt informatii publice care trebuie publicate. Pentru ca este absurd sa-i dai 10 la un manager care nu stie sa conduca o institutie
Raspunde

A

Acum 1 lună

Lupes e sef. Nu manager. Pentru sef a primit calificativul respectiv.
Raspunde

Lomnasan

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost șters deoarece face parte din categoria „trolling”.

Raspunde

Contra

Acum 1 lună

Să fim serioși!
Raspunde

Gauss Clopotaru'

Acum 1 lună

Statistic, zece pe linie arata o anomalie. Un imposibil in lumea reala -cinci oameni sa primească simultan nota 10. Sa mai amintesc de curba lui Gauss? Nu mai exista nici macar mimarea corectitudinii. E pe fata! Multimim echpei galbene si baroneselor…
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Lupes! De mult timp e cunoscut faptul ca, obiectiv, Lupes face un management toxic si e incompetent. Concediaza abuziv angajații si apoi instantele il obliga sa-i reangajeze. Risipeste bugetul pe procese. Fapte nu pareri! Cu toate astea primeste 10 la evaluare. Penthouse e, masina e! ***** (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit).

Raspunde

Scufitza Galbină

Acum 1 lună

Daca mergi la party-uri imbracat in galben si ști sa tai cașul in bucați atent cântărite esti de nota 10 ! Este ceva normal !
Raspunde

Iustin

Acum 1 lună

Lupes e cel mai perfect! Merits nota Nadiei. El deschide lista ca doctorilor in management. Chiar daca adjectivul "perfect" nu suporta termen de comparatie, in cazul lui Lupes suportă. Iar lupes nu suporta grad de comparatie, el este stelar. Cand o sa plece de la Sibiu o sa se duca direct la Belin Irrenhaus Muzik. De-ar pleca odată...
Raspunde

Guvernatorul

Acum 1 lună

Eu cred ca toti merita nota 11, merg cand vor la munca, mai si gusta cate ceva, cate un mic trafic, ca de suntem in familie.
Raspunde

Steve

Acum 1 lună

Acum imi dau seama de ce tara merge asa bine fiindca toti sunt de nota 10.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Mi-e sila! Sunt oameni in tara asta care muncesc, sunt seriosi dar nu sunt promovati pentru ca nu cotizeaza si nu fac compromisuri si nulitatile iau 10. 10 la ce? La furat bani publici? Ar fi interesant sa se vada cine face parte don comisii . Isi dau unii la altii note de 10 si se lauda ca sunt competenti. La fel ca d-na presedinte ,, din fericire votul vostru nu conteaza".
Raspunde

Sebastian

Acum 1 lună

Păcat de Muzeul ASTRA ce director are!Domnul Bucur,Dumnezeu să-l odihnească se răsucește în mormânt!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus