Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

George Coșbuc și-a recăpătat numele. A fost pusă plăcuța la bustul scriitorului din fața Primăriei vechi

George Coșbuc și-a recăpătat numele. A fost pusă plăcuța la bustul scriitorului din fața Primăriei vechi

După ce la începutul săptămânii atrăgeam atenția asupra faptului că timp de mai mult de jumătate de an bustul lui George Coșbuc din fața sediului Primăriei vechi era fără plăcuța cu numele său, astăzi acest lucru a fost corectat.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au răspuns la solicitarea Turnul Sfatului de săptămâna trecută precum că au observat în decembrie 2023 că bustul a fost vandalizat și că ar fi anunțat Poliția locală. Totodată, au transmis că în luna ianuarie 2024 au comandat plăcuța și că aceasta urma să fie instalată în această săptămână.

În articolul de luni, 19 februarie, am menționat că, de fapt, bustul scriitorului George Coșbuc era fără plăcuța cu numele său cel puțin din iulie 2023, atunci când s-au împlinit 90 de ani de la dezvelirea acestuia, în 16 iulie 1933.

Bustul lui George Coșbuc este opera sculptorului Cornel Medrea.

În fața Primăriei vechi a Sibiului se mai află și bustul dedicat omului de știință Hermann Oberth.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Lui Ion

Acum 1 lună

Poate scrieti si cat a costat. La o lucrare similara, in Piata Huet, primaria doamnei Cora a platit peste 4.000 de euro unei firme din Sibiu. Placa era din marmura, iiar firma specializata in termopane… Hai, Turnul Sfatului, scriem si despre astea?!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 1 lună

Ce titlu ciudat ca sa fiu cuminte in exprimare...Nu si-a pierdut niciodata si nu isi va pierde numele..Doar niste prapaditi de incompetenta care nu pot gestiona un patrimoniu nu au 'zarit' lipsa unei placutze..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus