Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Primăria va reabilita fostul liceu CF din fonduri europene: modernizare clădiri, laboratoare în containere modulare, parcări pentru mașini și biciclete

Primăria va reabilita fostul liceu CF din fonduri europene: modernizare clădiri, laboratoare în containere modulare, parcări pentru mașini și biciclete

Reabilitarea fostului liceu CF de pe strada J.S. Bach va fi realizată din bani europeni, potrivit unui proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiect ce va intra pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare. Valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea imobilelor în vederea amenajării de spații de învățământ este de 91.744,52 mii lei, cu TVA.

Pentru acest proiect se va solicita atragerea de fonduri nerambursabile prin Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Europeană din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu prin programul „Regiunea Centru" 2021-2027, prioritatea 6, „O regiune educată”.

Citește și FOTO - Câte daune pot să apară în 12 ani. Primăria a câștigat în instanță fostul Liceu CFR și acum vrea să-l repare

Citește și Închis de 9 ani, Liceul CFR a ajuns la Înalta Curte. „Tot școală vrem să facem acolo”

Potrivit documentației supusă aprobării, se are în vedere reabilitarea corpurilor existente, etajarea unui corp de clădire, precum și amenajarea de laboratoare în containere modulare, în vederea desfășurării de activități didactice. În incintă se vor mai amenaja 12 locuri de parcare, precum și zonă de parcare pentru biciclete.  

Se vor amenaja spații verzi, alei, rampe de acces și grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități.

Abandonat de mai bine 14 ani, timp în care a fost subiectul unui proces de retrocedare, fostul liceu CF se află în prezent într-o avansată stare de degradare. 

În primăvara anului 2010 Inspectoratul Școlar Județean Sibiu anunța comasarea liceului CF cu Liceul COMPA, toți elevii care învățau aici mutându-se pe strada Henri Coandă. Motivul ținea de revendicarea Consistoriul Evanghelic privind retrocedarea imobilului. Din acel moment un gard înalt a împrejmuit curtea școlii și totul a fost lăsat în voia naturii. 

Inițial Comisia specială pentru retrocedare a dat dreptate Primăriei Municipiului Sibiu, Biserica Evanghelică contestând decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și aici tot primăria a avut câștig de cauză. În cele din urmă, după aproape 12 ani, clădirea fostului Grupul Școlar Transporturi Căi Ferate Sibiu a reintrat în proprietatea municipalității. Oficialii Bisericii Evanghelice spuneau că, indiferent de decizia instanței, clădirea tot școală urma să fie.

Citește și O parte dintre elevii de la Goga se mută la colegiul de pe Dealului. Cei de acolo se mută la fostul CF

Tot în 2022, reprezentanții Primăriei Sibiu anunțau că au găsit o modalitate de extindere a Colegiului Național „Octavian Goga” din centrul Sibiului. Este vorba despre mutarea unor clase într-o locație de pe strada Dealului unde acum sunt cei de la Colegiul Tehnic Cibinuium, iar aceștia vor fi mutați în clădirea fostului Liceu CFR. Se urmărește astfel eliminarea aglomerației din colegiul unde învață peste 1.900 de elevi și eliminarea schimbului de după amiază. Totul se va putea face după modernizarea clădirii Liceului CF.

Descarcă de aici proiectul de hotărâre

foto Silvana Armat

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus