Vineri,
12.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Palatul Brukenthal din Avrig s-a redeschis după vizita Protecției Consumatorului. Amalia Cindrea: ”S-au remediat deficiențele”

Palatul Brukenthal din Avrig s-a redeschis după vizita Protecției Consumatorului. Amalia Cindrea: ”S-au remediat deficiențele”

Amalia Cindrea, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu, a anunțat marți, în cadrul unei ședințe la Prefectura Sibiu, că Palatul Brukenthal din Avrig s-a redeschis publicului larg, la aproape o săptămână după ce a fost închis pentru grave deficiențe.

Reamintim că săptămâna trecută Protecția Consumatorilor a propus închiderea Palatului Brukenthal din Avrig pe o perioadă de până la șase luni după un control în care au fost depistate numeroase nereguli. În plus, societatea Klingeis Consulting SRL a fost amendată cu peste 35.000 de lei.

Redăm mai jos câteva imagini făcute de comisarii Protecției Consumatorului în cadru controlului:

După remedierea deficiențelor constatate Palatul s-a redeschis luni, 26 ianuarie.

”În urma acțiunii de control, care a fost urmare a unei sesizări, o echipă de patru comisari de la Sibiu, împreună cu comisarul șef pe regiune, s-a deplasat la acea locație, s-au constatat deficiențele sesizate de către consumator și, în urma extinderii controlului, așa cum indică procedura noastră, s-a dispus închiderea unității până la remedierea deficiențelor. Închiderea până la șase luni sau până la remedierea deficiențelor. Între timp, ieri s-a deplasat la Avrig o echipă de comisari de la Sibiu pentru constatarea remedierii deficiențelor, după care s-a reluat activitatea”, a declarat astăzi Amalia Cindrea, șefa Protecției Consumatorului Sibiu.

Context

Lista neregulilor depistate este una foarte lungă și vizează atât starea generală a camerelor unde se cazau turiștii cât și alimentele preparate.

Neregulile constatate au fost următoarele:

mobilier deteriorat, lipsă saltea protecție, fire de păr și pete pe saltele și pe cearșaf precum și lipsa mesajului Pro Natura

în holul secundar al unității a fost identificat un perete cu infiltrații de apă și neigienizat

bucătăria unității prezenta perete exfoliat, crăpat si infiltrații de apă pe tavan, podele neigienizate, hotă cu scurgeri de grăsime, coșuri de gunoi fără capac,

agregate frigorifice cu acumulări masive de gheață, cu resturi alimentare, chedere rupte, neigienizate si grad ridicat de uzură

au fost identificate în lăzile frigorifice produse care nu prezintă elemente de identificare sau la care a fost schimbată starea termică, utilizarea unor ustensile neprofesionale (cuțite cu nituri și găleți din plastic)

produse cu data durabilității minimale depășite

preparate culinare congelate (sos ragu, tocăniță căprioară)

sos de tomate produs in unitate fără data fabricării

ulei depozitat pe paviment la temperatura mediului exterior

preparate culinare (ciorbe) păstrate în frigider contrar prevederilor OMS 976/1998

abateri repetate: frigidere cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile neprofesionale în bucătărie, coșul de gunoi fără capac

Citește și:

Protecția Consumatorului propune închiderea Palatului Brukenthal pe 6 luni: Camere murdare, cu infiltrații de apă și alimente expirate oferite turiștilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un cititor

Acum 1 lună

Pas cu pas!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus