Amalia Cindrea, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu, a anunțat marți, în cadrul unei ședințe la Prefectura Sibiu, că Palatul Brukenthal din Avrig s-a redeschis publicului larg, la aproape o săptămână după ce a fost închis pentru grave deficiențe.
Reamintim că săptămâna trecută Protecția Consumatorilor a propus închiderea Palatului Brukenthal din Avrig pe o perioadă de până la șase luni după un control în care au fost depistate numeroase nereguli. În plus, societatea Klingeis Consulting SRL a fost amendată cu peste 35.000 de lei.
Redăm mai jos câteva imagini făcute de comisarii Protecției Consumatorului în cadru controlului:
După remedierea deficiențelor constatate Palatul s-a redeschis luni, 26 ianuarie.
”În urma acțiunii de control, care a fost urmare a unei sesizări, o echipă de patru comisari de la Sibiu, împreună cu comisarul șef pe regiune, s-a deplasat la acea locație, s-au constatat deficiențele sesizate de către consumator și, în urma extinderii controlului, așa cum indică procedura noastră, s-a dispus închiderea unității până la remedierea deficiențelor. Închiderea până la șase luni sau până la remedierea deficiențelor. Între timp, ieri s-a deplasat la Avrig o echipă de comisari de la Sibiu pentru constatarea remedierii deficiențelor, după care s-a reluat activitatea”, a declarat astăzi Amalia Cindrea, șefa Protecției Consumatorului Sibiu.
Context
Lista neregulilor depistate este una foarte lungă și vizează atât starea generală a camerelor unde se cazau turiștii cât și alimentele preparate.
Neregulile constatate au fost următoarele:
mobilier deteriorat, lipsă saltea protecție, fire de păr și pete pe saltele și pe cearșaf precum și lipsa mesajului Pro Natura
în holul secundar al unității a fost identificat un perete cu infiltrații de apă și neigienizat
bucătăria unității prezenta perete exfoliat, crăpat si infiltrații de apă pe tavan, podele neigienizate, hotă cu scurgeri de grăsime, coșuri de gunoi fără capac,
agregate frigorifice cu acumulări masive de gheață, cu resturi alimentare, chedere rupte, neigienizate si grad ridicat de uzură
au fost identificate în lăzile frigorifice produse care nu prezintă elemente de identificare sau la care a fost schimbată starea termică, utilizarea unor ustensile neprofesionale (cuțite cu nituri și găleți din plastic)
produse cu data durabilității minimale depășite
preparate culinare congelate (sos ragu, tocăniță căprioară)
sos de tomate produs in unitate fără data fabricării
ulei depozitat pe paviment la temperatura mediului exterior
preparate culinare (ciorbe) păstrate în frigider contrar prevederilor OMS 976/1998
abateri repetate: frigidere cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile neprofesionale în bucătărie, coșul de gunoi fără capac
Citește și:
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1685
Ultimele comentarii
Acum 14 minute
Barosanu
Acum 18 minute
Cocovean din Fântânele( Cacova Sibiului după numele istoric încă destul de folosit)
Acum 1 oră
Ion Iliescu (RIP)
Acum 1 oră
Sa mori tu ?!
Acum 1 oră
Ion