Luni,
22.04.2024
Ploi Scurte
Acum
8°C

Reîncep lucrările pe str. Viitorului și se deschid pe str. Marburg, Atena și Trifoiului. Fodor: „Se vor finaliza anul acesta”

Reîncep lucrările pe str. Viitorului și se deschid pe str. Marburg, Atena și Trifoiului. Fodor: „Se vor finaliza anul acesta”

Administrația locală anunță reluarea lucrărilor pe strada Viitorului începând de azi și că de săptămâna viitoare vor fi deschise șantiere pe alte trei străzi. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, susține că toate aceste lucrări vor fi finalizate în cursul acestui an.

Una din lucrările al cărei final este așteptat mai ales de sibienii care locuiesc în cartierele Gușterița, Lazaret și Lupeni este finalizarea modernizării străzii Viitorului, prin coborârea nivelului căi de rulare, care a fost lățită, și amenajare de trotuare. Aici lucrările au început din nou de marți, cu cele la rețelele de apă și canalizare. Urmează rețeaua de iluminat public, după care mai rămân așternerea asfatului după trasarea părții carosabile și a trotuarelor. Termenul contractual de finalizare a modernizării străzii Viitorului (foto principală, sursa Primăria Sibiu) este iunie.

Două străzi în Tineretului și una în Turnișor. Primarul promite finalizarea anul acesta

Primăria anunță deschiderea altor trei șantiere de modernizare a străzilor Marburg și Atena, ambele din cartierul Tineretului, și a străzii Trifoiului, din Turnișor. Obiectivele sunt, în mare, aceleași: reabilitarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat public și așternerea de asfalt nou.

Termenele de finalizare sunt cuprinse între patru și opt luni, iar primarul Astrid Fodor susține că acestea vor fi respectate. „“Acestea (inclusiv Viitorului – n.r.) însumează investiții în valoare de 16,55 milioane de lei în infrastructura Sibiului, care se vor finaliza anul acesta”, declară Fodor într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

 

Descrierea lucrărilor pe fiecare stradă

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Lucrările de modernizare a străzii Marburg (cartierul Tineretului) vor începe de săptămâna viitoare. Constructorul MGM Construcții Generale SRL va efectua următoarele lucrări: reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public, reabilitarea carosabilului (inclusiv intersecțiile cu străzile Klagenfurt, Viena si Roma) și amenajarea unui trotuar pe partea cu gospodăriile. Lucrările se vor încheia în 4 luni.

Pe strada Atena (cartierul Tineretului) se vor amenaja rețelele de apă, canalizare menajeră și pluvială, iluminatul public, tubulatura subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații, carosabilul, trotuarele și spații verzi. Contractul cu firma Darcon Construct include și amenajarea intersecțiilor acestei străzi cu străzile Tomis și Londra. De asemenea, se va construi un podeț care va asigura continuitatea scurgerii apelor pluviale către pârâul Rossbach. Termenul contractual pentru realizarea lucrărilor este de 7 luni.

Firma MGM Construcții Generale va începe de săptămâna viitoare lucrările de modernizare a străzii Trifoiului (cartier Turnișor). În termen de 8 luni pe această stradă se va extinde și moderniza rețeaua de canalizare menajeră și cea pluvială, va fi realizat un sistem de iluminat public eco-eficient, vor fi modernizate carosabilul și trotuarele și se vor amenaja spațiile verzi, inclusiv prin plantarea de arbori.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus