Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cele mai vechi mașini ale Ambulanței Sibiu au peste 650.000 de km la bord și mai mult de 20 de ani. Licitație de 3,7 milioane pentru întreținerea lor

Cele mai vechi mașini ale Ambulanței Sibiu au peste 650.000 de km la bord și mai mult de 20 de ani. Licitație de 3,7 milioane pentru întreținerea lor

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu a lansat săptămâna aceasta în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație în valoare de peste 3,7 milioane de lei pentru întreținerea parcului auto. Cele mai vechi mașini din dotarea Ambulanței Sibiu au peste 650.000 de kilometri la bord și au fost produse în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Conform datelor furnizate redacției Turnul Sfatului de oficialii Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, cea mai veche autospecială din dotare este una folosită la Mediaș, marca Mercedes Sprinter. Mașina a fost fabricată în anul 2001 și are 543.000 de kilometri parcurși.

Tot la Mediaș este folosită în mod curent o autospecială marca Fiat Ducato, produsă în 2007, cu 340.000 de km la bord.

La Sibiu, cele mai vechi trei mașini folosite la intervenții au fost fabricate în anul 2007, când orașul nostru era Capitală Culturală Europeană. Este vorba despre două mașini Ford Transit, una cu 397.000 de km în bord și alta cu 333.000 de km parcurși, la care se adaugă tot un Fiat Ducato, care a acumulat 316.000 km.

Cea mai veche mașină din dotarea SAJ Sibiu nu înseamnă și autospeciala cu cele mai multe intervenții. Aici clasamentul diferă puțin și este condus de o mașină marca Volkswagen Transporter din 2012 care a mers la 15.000 de intervenții, conform estimărilor oficiale. Ea a parcurs în acest timp 610.000 kilometri.

Pe locul doi se află o ambulanță marca Mercedes Vito din 2008, care a fost folosită la peste 11.000 de intervenții, parcurgând în acest timp 577.000 de kilometri. Pe locul trei se clasează tot o ambulanță marca Mercedes Vito din 2008, care a luat parte la 8.200 de intervenții și a parcurs 665.000 de kilometri.

Pe această listă mai merită notată o autospecială Citroen Jumper folosită la Agnita, produsă în 2013 și folosită la 6.500 de intervenții. Iar la Tălmaciu există Volkswagen Transporter din 2014 care a mers la 6.500 de intervenții.

Pentru toate mașinile descrise mai sus SAJ Sibiu organizează licitație în vederea întreținerii lor, dată fiind vechime și uzura la care sunt supuse.

Licitația vizează ”achiziționarea serviciilor de reparare și întreținere a ambulanțelor și autoturismelor din cadrul SAJ Sibiu. Serviciile de reparații și întreținere a ambulanțelor marca Volkswagen, Mercedes, Fiat, Citroen, Renault și autoturismelor Dacia din dotarea SAJ Sibiu, se realizează în vederea asigurării funcționării acestora, în condiții optime și acordarea de servicii medicale de urgență prespitalicească de calitate”.

Toate cele 54 de autovehicule ale Ambulanței sibiene sunt grupate în cinci loturi, în funcție de producător.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 aprilie 2024.

Citește și:

Cu sute de mii de kilometri rulați, Ambulanțele din Sibiu ajung la urgențe: „Trebuie să le ținem în viață”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cetățean

Acum 1 lună

Revoltător! Bine că sunt dotate la Smurd ,iar Ambulanta este lasata de izbeliște !!!!

Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Zi mersi că există dotările necesare măcar la SMURD, ca să aibe cine te griji când pățești ceva. Sursele de finanțare sunt diferite, dar nu mi se pare corect să-i bombăni pe ceilanți că sunt mai bine dotați, că nu au mașinile alea pentru uz personal, doar merg în concediu cu ele ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus