Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Compa Sibiu: cifră de afaceri de 767 milioane lei în 2023.  Profitul net s-a triplat față de 2023, 7,6 milioane lei

Compa Sibiu: cifră de afaceri de 767 milioane lei în 2023.  Profitul net s-a triplat față de 2023, 7,6 milioane lei

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 767 milioane lei, cu 4% peste nivelul din anul anterior, în timp ce profitul net s-a triplat la 7,6 milioane lei, de la 2,5 milioane lei în 2022, arată raportul financiar publicat miercuri, informează Ziarul Financiar.

Compania a derulat anul trecut investitii de 19 milioane lei, cu 35% mai putine decât în 2022.

”Creșterea afacerilor a fost generată în principal de creșterile de preț acceptate de clienți pentru anul în curs. Numărul de comenzi a fost fluctuant pe parcursul anului 2023, fapt ce a determinat societatea să se adapteze la cerințele clienților. Pentru volumele  suplimentare în prima parte a anului până în iulie-august  2023 compania a fost obligată să lucreze zilele libere de sâmbătă și duminică, cu plata muncii cu un tarif dublu, fapt ce a avut un impact major în costuri.

Pentru partea a doua a anului când volumele au fost în scădere la unii clienți în special în lunile noiembrie și decembrie compania a recurs la acordare de concedii de odihnă”, se precizează în raport.

Principalii clienţi ai Compa în primul semestru din 2023 au fost compania Phinia, cu 45% din livrări, Bosch, cu 13%, Haulotte şi Garrett.

Citește și:

Cifrele dezvoltatorilor imobiliari din Sibiu. Firmele din Top 5 au un profit total de peste 6 milioane de euro cu 30 de angajați

Producătorul a precizat că se confruntă cu lipsa de personal calificat, problemă pe care o au şi alte companii din Sibiu.

”Societatea a demarat acțiuni împreună cu firme specializate pentru recrutarea de personal din alte țări. În prezent avem un număr semnificativ de persoane calificate din alte țari”, anunță Compa.

Compania produce la Sibiu componente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergă­toare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbo­suflante, pinioane pentru casete de direcţie, com­ponente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese ştan­ţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matriţe şi scule.

Valoarea de piaţă a producătorului atinge 164 milioane de lei. Din acţionariat fac parte Ioan Deac, cu 19% din acţiuni şi Mihaela Dumitrescu, cu 19,1%, conform BVB.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus