Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
6°C

De mâine, 1 martie, autobuzele Tursib vor opri în șapte noi stații: două sunt în capătul cartierului Arhitecților

De mâine, 1 martie, autobuzele Tursib vor opri în șapte noi stații: două sunt în capătul cartierului Arhitecților

Un stâlp amplasat în iarba de lângă trotuarul de pe o latură a magazinului Kaufland marchează una din noile stații Tursib care devin puncte de oprire începând de vineri, 1 martie 2024.

Consilierii locali ai Sibiului au pe ordinea de zi a ședinței programată azi modificarea programului de circulație al Tursib prin introducerea a șapte noi stații. Probabil cele mai așteptate sunt cele de pe traseul 11, cel care leagă zona industrială vest de zona Cireșica. În acest din urmă capăt, traseul va fi prelungit până în zona noului magazin Kaufland, aflat în capătul dinspre Sibiu al cartierului Arhitecților, una din cele mai dense aglomerări urbane a județului în care nu există transport în comun. 

În zona Kaufland au fost marcate două stații ((pentru dus și întors)) de o parte și alta a drumului destinat aprovizionării complexului comercial, iar o a treia stație a fost marcată pe Calea Cisnădiei, vizavi de magazinul Profi.

„Am spus că suntem vocea cetățenilor și ne ținem de promisiune. Sper ca această stație Tursib din Kaufland Arhitecților să fie oarecum un “preambul” sau un “preview” al transportului metropolitan, legând, în sfârșit (chiar dacă parțial), Sibiul de Cisnădie, prin intermediul aceluiași operator de transport public local”, a scris Ionuț Ghișe, consilier local din partea USR, pe pagina sa de Facebook. Inițiativa acestor noi stații (inclusiv a celor de la Tropinii Noi) a aparținut reprezentanților USR.

Proiectul supus votului în ședința de joi prevede atât înființarea de noi stații la Tropinii Noi, precum și în zona pensiunii Mai (pe traseul 22, către Păltiniș), precum și mărirea de curse către Muzeul Astra, a capacităților de transport către stadion în timpul meciurilor și – respectiv – „eficientizarea” transportului pe 11 trasee prin modificarea programelor de circulație.

Citește mai multe detalii despre aceste modificări aici: Șapte stații noi de autobuz, pe Calea Cisnădiei, Tropinii Noi și spre Păltiniș, de la 1 martie. Locațiile propuse, mai multe autobuze spre muzeul Astra și o „eficientizare” a mai multor trasee

Sursa foto: Facebook / Ionuț Ghișe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cisnadian

Acum 1 lună

Pentru o femeie fara masina sau un copil de pe Renard cei 650 de metri castig (mai spre cartier) ai autobuzului Tursib 11 sunt excelenti. Nu e ideal dar e un inceput. Demers reusit din opozitie de USR Cisnadie / Sibiu.
Raspunde

Gurdis

Acum 1 lună

Chiar dacă în scop electoral totuși bine că" o dat Dumnezeu și Măicuța Domnului" și au deschis aceste rute, sperăm să se continue!!!
Raspunde

Monica

Acum 1 lună

Felicitări Ionuț!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus