Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Străzile din comună și unitățile de învățământ, pe lista obiectivelor de investiții pentru anul 2024 în comuna Axente Sever

Străzile din comună și unitățile de învățământ, pe lista obiectivelor de investiții pentru anul 2024 în comuna Axente Sever

În urma aprobării bugetului local pentru anul 2024 a comunei Axente Sever și a planului de investiții pentru acest an, administrația publică locală a conturat obiective de investiții care vizează atât infrastructura rutieră, cât și unitățile de învățămînt și cele culturale din comună.

Astfel, pe lângă recepția lucrărilor la proiectul „Modernizare străzi în comuna Axente Sever, județul Sibiu”, finanțat prin PNI Anghel Saligny, se vor efectua și lucrări de modernizare a străzilor care nu au fost incluse în proiect. Acestea se vor realiza cu fonduri de la bugetul local. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 597 mii lei, plus câte 100 mii lei pentru realizarea unor trotuare și rigole.

De asemenea, tot prin PNI Anghel Saligny, se va realiza o pistă pentru biciclete între localitățile Axente Sever și Agârbiciu, pentru care s-a alocat suma de 225 mii lei. Tot din fonduri externe, se va implementa proiectul ce vizează dotarea sediului primăriei cu panouri solare, proiect pentru care au fost alocați 113 mii lei. Este vorba despre un proiect realizat cu fonduri europene, obținute de la AFIR, prin intermediul GAL Podișul Mediașului.

Nu lipsesc nici investițiile pentru școlile și grădinișele din comună. După ce, în anii trecuți au fost realizate lucrări de reparații capitale și renovări interioare și exterioare, acum se va achiziționa un sistem de supraveghere.

În ceea ce privește capela mortuară din localitatea Agârbiciu, acolo se va instala un sistem de climatizare.

Nu în ultimul rând, pentru a încuraja activitățile sportive în rândul tinerilor, Primăria comunei Axente Sever are în plan amenajarea unui teren de sport, cu toate dotările necesare.

„Și pentru acest an, obiectivele de investiții planificate fac parte din principalele domenii de interes ale comunei. Sunt incluse străzile mai mici, care nu au fîcut parte din proiectul derulat prin PNI Anghel Saligny, trotuare și rigole. La unitățile de învățământ și căminele culturale, am realizat diferite lucrări în anii trecuți, așa că mai avem doar mici adăugiri, ca de exemplu sisteme de supraveghere sau sisteme de climatizare care vor fi instalate. Tot anul acesta vom finaliza și montarea de panouri solare la sediul primăriei, pentru a reduce costurile cu energia electrică. Având în vedere că avem un teren de sport frumos în localitatea Agârbiciu, am hotărât să amenajăm unul și în localitatea Axente Sever. Bineînțeles, acestea sunt doar principalele investiții și rămâne de văzut ce alte oportunități apar pe parcursul anului, deoarece ne axăm și pe proiecte depuse pentru finanțare prin fonduri externe, nu doar de la bugetul local”, a declarat Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever.

 

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 863

Sus