Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Noul Aeroport Sibiu: pasagerii sunt obligați să ocolească sute de metri pe jos, pentru a ieși din parcare sau în stația Tursib. „Foarte prost. Nu mai venim!”

Noul Aeroport Sibiu: pasagerii sunt obligați să ocolească sute de metri pe jos, pentru a ieși din parcare sau în stația Tursib. „Foarte prost. Nu mai venim!”

Reconfigurarea circulației la Aeroportul internațional Sibiu a generat o situație cel puțin neplăcută pentru călători: trebuie să ocolească sute de metri pentru a ajunge la stația Tursib, de exemplu. Situația a fost generată de construirea unui gard pe locul vechiului acces în parcare, din cauza căruia pietonii trebuie să-și care bagajele pe o distanță de 550 de metri și să traverseze un sens giratoriu până să ajungă la mijloacele de transport în comun care leagă aerogara de oraș.

Situația a fost semnalată inițial de un cititor al Turnul Sfatului. „În noua configurație a Aeroportului Sibiu, accesul pietonal dintre stația de autobuz și aeroport este mult prelungit și îngreunat. Vechea cale de acces a fost închisă și pietonii trebuie să ocolească foarte mult. Nu mi se pare o alegere înțeleaptă pentru un oraș care se mândrește cu transportul în comun”, ne-a scris Radu Bogdan.

Cu roșu este marcat vechiul acces, blocat în prezent tuturor. Noul traseu pe care trebuie să îl parcurgă pietonii pentru a ieși din incinta aeroportului îi obligă la un ocol de sute de metri. Sursa foto: Google Earth (simularea traseului pe care pietonii sunt obligați să îl urmeze aparține redacției)

Joi s-au împlinit trei săptămâni de când accesul în discuție a fost reconfigurat. Iar la prânz, după ce a aterizat cursa Wizz Air de la Nürnberg, în stația Tursib de lângă aeroport veneau rând pe rând călători care și-au tras după ei bagajele peste 550 de metri: aceasta este lungimea noului traseu pe care pietonii trebuie să îl parcurgă de la ieșirea din terminal în stație. Înainte de reconfigurarea parcării, pietonii care ieșeau din aeroport aveau de parcurs o distanță de 150 de metri până la stația Tursib.

„Folosesc cam de două ori pe lună serviciile aeroportului. Ultima dată, în ianuarie, totul era foarte simplu: ieșeam din terminal, traversam în diagonală parcarea și ajungeam în stație. Acum a trebuit să ocolesc foarte mult, nici alei nu sunt făcute pe ambele părți ale ieșirii din parcare. Locuiesc în Avrig și de fiecare dată folosesc pentru a ajunge în gară autobuzele Tursib: în primul rând din considerente de mediu, iar mai apoi și de bani. Taximetriștii cer 35 de lei pentru o cursă până la Gară, iar asta în situațiile fericite în care nu dai peste rechini între primele curse care nu vor să te transporte decât în afara orașului”, descrie experiența sa un bărbat de 30 de ani.

Citește și VIDEO Acces nou spre Aeroportul din Sibiu. Gîrdea: se dorește îmbunătățirea experienței pasagerilor noștri

„Unde e automatul de parcare?”

Mult mai revoltați s-au arătat doi soți, din Timișoara, care au aterizat pentru prima dată la Sibiu. Au ales cursa care venea din Germania la Sibiu deoarece au găsit bilete mai ieftine, iar cum de la aterizare până la plecarea unui tren înspre Timișoara aveau la dispoziție câteva ore bune, au considerat că e un prilej bun pentru ei și de a vizita centrul orașului.

„Cum mergem: ca animalele, ca mașinile? Trebuia deschis un trotuar ca să ieșim direct în stație, unde să găsim și automat de cumpărat bilete. Mi se pare foarte aiurea gardul acesta, care te obligă să faci un asemenea înconjur. Situația aceasta încurajează utilizarea taxiurilor. Mă așteptam, într-un Sibiu care este atât de bine promovat, aeroportul să fie mai bun ca în Timișoara. E cu mult mai prost. O fi în dezvoltare, dar accesul pietonal este foarte prost”, spune Elena, din Timișoara.

Cei doi soți erau uimiți și de faptul că informațiile prezentate pe site-ul Aeroportului nu corespund cu cele din realitate. „Informațiile erau că putem să luăm biletele din stația de autobuz de la aeroport. Dar nu știam cum să ajungem din aeroport în stație, pentru că sunt garduri. Nicio  alee către stația de autobuz. A trebuit să ocolim foarte mult. Nu sunt informații. Prost, prost, prost... Nu mai venim. Mai bine mergeam la Cluj, la Cluj era mult mai bine organizat, numai aici era mai ieftin zborul”, au mai arătat cei doi soți.

Pe site-ul aeroportului sibian este promis un acces facil în stația Tursib, unde ar exista și automat de vânzare de bilete. Automatul nu mai există de vreo doi ani, iar accesul a fost lungit la sute de metri

„Noroc că am valiză pe roți”

Blocarea vechiului acces generează nemulțumiri și pentru cei care doar vor să iasă pe jos pentru a ajunge la alte mijloace de transport. „Sunt din Brașov și este pentru a treia oară când folosesc acest aeroport. Am ieșit din parcare pentru că îl aștept pe tatăl meu să vină să mă ia cu mașina. Am avut noroc că am valiza pe roți, deoarece ieșirea este foarte prost organizată. Nu este nici semnalizată și drumul e foarte lung. În Germania, de unde vin, stația S-Bahn este amenajată în incinta aeroportului, nu ai de mers atât de mult pe jos”, descrie Ileana Diegoiu.

„Pe termen mediu și lung”

Până la publicarea acestui material, conducerea Aeroportului internațional Sibiu nu a răspuns solicitării transmise în cursul zilei de joi pe subiectul care creează nemulțumiri în rândul pasagerilor-pietoni.

Trecerea de pietoni a rămas să facă legătura cu o stație Tursib care este, de acum, despărțită de aeroport de un gard lung

Am discutat, ulterior, și cu reprezentanții conducerii Tursib. Referitor la amenajarea unei stații în parcarea Aeroportului aceștia au arătat că un astfel de demers a mai existat. „Doar că autobuzul alocat cursei între Aeroport și centru nu era mai deloc utilizat, era o pierdere”, amintește Zeno Sârbu, directorul tehnic. 

Între timp, Radu Bogdan, cititorul Turnul Sfatului care a sesizat situația de la Aeroport a formulat și o sesizare către Primărie prin intermediul Sibiu City App. „Am primit răspunsul de mai jos: Status Sesizare: Închisă. Sesizarea dvs cu nr. 55364 a fost înregistrată și a rămas în analiză la departamentul Tehnic Comisia de Circulație ca propunere de proiect pe termen mediu sau lung. Vă mulțumim!”.

Citește și Conducerea județului a prezentat noul Aeroport sibian: „Trebuie să fim mândri că suntem sibieni. Să nu mai căutăm nod în papură”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Valjan

Acum 1 lună

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios

Raspunde

Iohannis

Acum 1 lună

Doar sarakii merg cu autobuzul. Te faci presedinte si te asteapta masina direct la scara avionului privat inchiriat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 1 lună

Progresiștii la putere!
Raspunde

Statului militienesc ii place controlul absolut

Acum 1 lună

Probabil la noua intrare au fost amplasate camare supersmart care nu doar te identifica dar sunt un nivel superior, si atunci oamenii, in numele controlului absolut, sunt manati ca oile la strunga pe unde vor ei. Daca cineva aterizeaza si vrea sa mearga pe jos pana in Turnisor, e fortat in mod stupid mai intai sa mearga sute de metri in directia opusa, spre Cristian. Capitala prostiei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Prost e cine plateste, nu cine cere. https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/07/30/cele-cinci-legi-fundamentale-ale-prostiei-umane/
Raspunde

Patricea

Acum 1 lună

Acum s-a aflat??? La sosire aceiasi problema.Sute de metrii printr-un asfalt prost, cel bun delimitat de panglici. Banda de bagaje, un pic mai lunga, chiar nu era nevoie. Bani mulți cheltuiți doar pt.paraindarât Gros. Curse puține, catre nicăieri.Unii îmbogățiți.Atat!!!
Raspunde

Radu

Acum 1 lună

Distanța ca distanța, să zicem că treci peste asta, dar trotuarul e făcut cu pavaj cu rosturi în loc de asfalt. Minte scurtă de proiectanți, așa să tragi valiza pe roți???
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

E plin de soluții stupide aeroportul renovat. Încep cu traversarea pistei pe jos, ca în Bangladesh. E lipsit de siguranță și de civilizație. Asta cu accesul pietonal era o prostie și înainte. Dacă vii pe jos, dinspre oraș, nu există și nu a existat nici anterior o gaură, o poartă pentru pietoni, ca să nu mai zic de un trotuar sau bandă de pietoni până la ușa aeroportului. Nu înțeleg sensul acelui gard, nu protejează pe nimeni de nimic, acolo ar trebui să existe spațiu verde și atât. Protecția e necesară pentru pistă și spațiile tehnice, nu pentru parcarea publică. Apoi construcția în sine este lipsită de o esplanadă, un acoperiș de bun simț ca să nu ieși direct în ploaie din Aeroport sau din mașina care te aduce. Era ușor să se uite la alții, nu trebuia să facă vreo școală pentru asta. Dar, dacă nu-i cap la lideri, e vai de populație.
Raspunde

Dfhd

Acum 1 lună

Cum este posibil sa defaimati aeroportul doamnei in Galben? cum este posibil sa va doriti acces si conditii ca in tarile civilizate cand ati vazut cat efort si cati bani (enorm de multi) s-au investit in aceasta mandrie nationala a celor de la PNL si PSD care i-au sustinut neconditionat ca doar ciolanul este comun...
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Da dar asa cum eram informati si.. albanezii pot zbura de ka Sb
Raspunde

Solomon

Acum 1 lună

Să vă spun unul din "secretele"aeroportului!Se știe că este interzis și nu poți trece de controale cu apă de băut (înainte de îmbarcare sau în timpul zborului).Ei,bine,după ce ai trecut cu recipientul gol ca să-l umpli la robinet,vei constata că peste tot curge doar apă fierbinte!Ceea ce te obligă să cumperi jumătate de litru de apă cu 13,5 lei!Mi se pare de un cinism absolut!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Turist

Acum 1 lună

Mesajul dvs demonstrează că nu ați circulat pe acest aeroport de când a fost modernizat. Acum nu se mai verifică lichidele din bagaj și puteți avea orice mărime de sticlă cu apă, suc etc.
Raspunde

Solomon secretosul

Acum 1 lună

Domnule secretos. Din experiența de turist îți pot comunica că ești depășit. Echipamentul nou instalat la Sibiu îți permite accesul cu lichide îmbuteliate și de 2 litri..Inclusiv alcool până la un anumit număr de grade. Pentru whisky a fost posibil. Când pe viitor faci afirmații , te rog sa menționezi și când erau aceste reguli. Cel puțin începând cu 2024 lichidele sunt permise. Similar pentru Cluj și cred că Timișoarei. La Sibiu și Cluj sunt sigur sigur de ceea ce spun.
Raspunde

@turist

Acum 1 lună

Vorbești treburi teoretice sau faci parte din personalul AIS!Nimeni nu te lasă cu lichide în bagajul de mână (acum 10 zile) iar după control vei găsi la robinet doar apă fierbinte!Ba mai mult,la Sibiu este singurul loc unde am fost pus să mă descalț!Vorbesc realitatea și nu "după ureche"!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Solomon Gundie

Acum 1 lună

Dezinformare putleristă tipică. Poți trece cu lichide și nu mai trebuie să scoți laptopul
Raspunde

@Gundie

Acum 1 lună

Te referi la MUC,desigur,nu la SBZ!
Raspunde

Cornel

Acum 4 zile

Acum o saptamina au facut fite la o pasta de dinti si un spray deo de 50g.
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

Aeroportul era problema ? uitati-va cum arata Sos Alba Iulia asa arata tot orasul drumuri vechi prafuite, totul este degradat cabluri atarnate peste tot, stalpi vechi din beton,daca mai prinde Fodor inca un mandat ne putem lua gandul la drumuri modernizate,sunt sibian dar trebuie sa recunosc orasul asta isi merita numele de sat prafuit si nu scriu in gilimele pentru ca este la propriu prafuit,vechi,gri, totul este statut in Sibiu blocuri nereabilitate,totul este praf, in vara avem o sansa sa schimbam primarul, care o fi ala sper sa faca ceva in oras pentru ca altfel nu iesim din starea in care suntem acum,in Sibiu doar soarele mai coloreaza orasul pentru ca primaria nu are nici o treaba, foarte dezamagitor cum arata orasul asta dupa 34 de ani , haideti sa facem o schimbare la alegeri,poate o fi mai bine pentru ca Fodor este depasita, toti o dam cu Caleea Dumbravii pentru ca este modernizata, dar cu restu ce facem,cand le modernizam, in aproape 10 ani putea moderniza toate strazile din Sibiu dar nu a vrut pentru ca nu o intereseaza ne ignora si ne trateaza cu dispret, este timpul sa o ignoram si noi pe ea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Care tot orasul? Calea Poplacii, Calea Gusteritei, Mihai Viteazu etc. , multe arata foarte bine, inclusiv aproape toate strazile mici. Bulevardul Victoriei e groaznic intre Transilvaniei si Banatului (mai ales trotuarele) si Dumbravii (intre M.Viteazu si centru). Dar cam atat e rau. Si Alba Iulia, in Turnisor. Ori esti tanar , ori ti-ai sters din minte ce era anii trecuti. Si deceniile trecute, inclusiv pe vremea lui Iohannis. Care a facut destule, dar cantitatea de munca care a trebuit facuta dupa Revolutie a fost uriasa, comunistii "ne-au predat" orasul praf si pulbere la infrastructura. Cablurile nu cred ca sunt treaba primariei, poti sa alegi pe oricine... Cum nu e nici aetoportul treaba primariei, e la consiliul judetean.
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

Kukuruku am 34 de ani, trage tu concluzia daca sunt tanar sau nu, dar sa spui ca strazile principale din Sibiu arata foarte bine inseamna ca nu ai vazut drumuri care arata bine, cablurile tin de privat dar se pot baga in subteran iti dau exemplu Municipiul Brasov unde sau bagat toate cablurile in subteran pe strazile secundare, deci se poate si da cum spuneam strazile principale din Sibiu arata rau,iti dau doua locuri ca exemplu unde poti verifica, langa podul CFR de pe Sos Alba Iulia langa LIDL ce urat este acolo, balustrade de beton de pe vremea lu Ceausescu stau rupte si cazute, noroi si mizerie pe o parte si pe cealalta langa podu CFR, sensul giratoiu de langa METRO sa vezi cum sta praful acolo, totul este vechi si nemodernizat in oras, toate strazile din Sibiu au nevoie de modernizare, daca pe Calea Dumbravii sau putut baga cablurile in subteran se poate si pe alte strazi din Sibiu, trebuie sa reducem cablurile de pe stalpi pentru ca nu arata bine deloc.cel mai bine se vede cat sunt de prafuite si de vechi strazile mai ales trotuarele in Sibiu atunci cand este inorat.
Raspunde

Nicolae

Acum 1 lună

Dar am făcut pista de biciclete de 11 -12 milioane. De unde s-au ghiftiut și primarita
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Vad ca multi se mira. Pai ce asteptari aveati de la nepriceputii din CJ. Uni de acolo nu au loc la noi in firma nici ca portari si conduc judetul. Inca o data intreb procurorii DNA ce fac ca au salarii imense si dorm pe ei sau asteapta sa isi termine mandatul Iohannis presedintrle statului esuat.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Încă insistați in a îl incadra sau numi aeroport? Greu de înțeles Vara e o saună chinuitoare pentru că nu doar că se încălzește îngrozitor dar nici nu interesează pe vreun factor de decizie că s-a inventat climatizarea. Și la cat e de mic n-ar fi mare inginerie sa chiar facă ceva pentru oameni. Chestia cu mersul pe pistă spre avioane ține fix până nu se vor înmulți cursele, ceea ce își doresc . Atunci ce vor face ? Vom începe sa citim de oameni călcați de avioane pe pistă? Așa cum a menționat altcineva, cat se scump sa fie sa faci o copertină? Sa fie puțină umbrat, sa nu stai direct expus la soare sau ploaie ori ninsoare până intri sau ieși ? Și se poate continua la infinit Tomatele groaznice majoritatea timpului Monopolul la spatiile comerciale din interior ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Pe multe aeroporturi se merge pe pista (mai ales daca avionul e aproape de terminal) nu e un etalon sa ai autobuze si pasaje.
Raspunde

Barbu

Acum 1 lună

Romanul daca nu-i fudul nu e prost destul.Tot ,fosti securisti,sunt la putere.Au facut garduri peste garduri ca la puscarie.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Ia zi un aeroport fără gard, că vreau să mă duc să fac poze.
Raspunde

Cornel

Acum 4 zile

E vorba de gardurile care ingradesc accesul in statia de autobuz. Pentru firmele de Taxi.
Raspunde

Felceru

Acum 1 lună

Este un aeroport de suport nato așa că plebea trebuie să meargă pe jos ca apostoli. Fiind un aeroport pseudo civil e nevoie de cât mai multe garduri și bariere.
Raspunde

Scufitza Galbină

Acum 1 lună

Duoamna architekta a judetului face totul ca la carte ,! Nu stiu de ce ne mai miram de lucrurile facute de cele due duoamne care sint la butoane ! Ele sint acolo ca sa directioneze banii spre directile dorite si cam atit !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Comentarii de de-ăia care se duc cu papornițe de rafie și cred că aeroportul e autogară. Păi ăia de la Frankfurt, Munchen, Londra, Instanbul sau Berlin nu-s în stare să aibă transport în comun la 500 m de terminal. Poate Viena să fie pe-aproape. Vine ăla să aterizeze la Sibiu, că era cu câțiva zeci de euroi mai ieftin ca la Timișoara, da n-ar da 5 Euroi pe Uber până-n centru. Da nu-i problem că face de 3 ori mai mult (timp) cu cfr până la Timișoara, decât a făcut cu avionul din Germania pân-aici. Sper să se desființeze toate low-cost-urile, să scăpăm de de-aștia cu pretenții în papornițe.
Raspunde

Badea Bălan

Acum 1 lună

Aveți conducătorii pe care îi meritați... Bravos plebe!
Raspunde

Ghita

Acum 1 lună

oare voi nu ?
Raspunde

Evolutie

Acum 1 lună

Sper sa se ia decizia sa se renunțe la gardul de lângă parcare care nu are nicio logica. Și sa facă o alee care sa ducă direct spre stația de autobuz. Nu este logic și normal cum se face accesul acum pana la stația de autobuz. Nici înainte nu prea aveai pe unde sa mergi cu bagajele dacă nu veneai sau plecai cu o masina. Ne facem de ras și o sa ajungeți sa închideți aeroportul din lipsa de călători!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus