Miercuri,
30.04.2025
Partial Noros
Acum
22°C

Descoperire arheologică la Mediaș, în timpul lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare: urmele unei construcții din cărămidă care „vor contura pagini din istoria orașului”

Descoperire arheologică la Mediaș, în timpul lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare: urmele unei construcții din cărămidă care „vor contura pagini din istoria orașului”

Muzeul de Istorie Casa Altemberger a anunțat că în timpul lucrărilor la apă și canalizare din Mediaș au fost descoperite „urmele unei construcții din cărămidă”, lucrările fiind sistate în perimetrul respectiv. 

Muzeul Național Brukenthal desfășoară în baza unor autorizații emise de Ministerul Culturii, încă din luna noiembrie 2022, lucrările de supraveghere arheologică în localitatea Mediaș pentru obiectivul de investiții al Geiger România, „Reabilitare și extindere rețele cu apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș".

„În cadrul acestora, la data de 16 februarie 2024, pe strada Petru Rareș din localitate au fost descoperite urmele unei construcții din cărămidă datorita cărora, doar în acest perimetru, lucrările de supraveghere arheologică au fost sistate și am început demersurile pentru obținerea Autorizației de cercetare arheologică preventivă”, au transmis reprezentanții muzeului într-o postare făcută pe pagina de facebook a instituției. 

Cercetarea arheologică a început deja de la mijlocul săptămânii, iar rezultatele obținute urmează să fie comunicate.

„Din data de 28 februarie, la o zi după obținerea autorizatiei mai sus menționate am început cercetarea arheologică preventivă, care deja are rezultate promițătoare, ce vor contura pagini din istoria orașului. Cercetarea este supusă legislației privitoare la drepturile de autor. Colectivul de cercetare e compus din arheologi experți și specialiști ai Muzeului de Istorie Casa Altemberger, Muzeului Municipal Mediaș și ai Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. Vom reveni cu detalii la finalizarea cercetării arheologice”, au mai transmis aceștia.

Foto: Muzeul de Istorie Casa Altemberger/Facebook
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

2 comentarii

Afrim Constantin

Acum 1 an

Imi dau seama cum au făcut ceilalți drumul, ce devize au făcut, straturi peste straturi de pietriș etc,când aceste ziduri se află la mai puțin de 20 centimetri.
Raspunde

Sebastian

Acum 1 an

Sa toarne peste el ca să îl conserve....asta au făcut și ceilalți dinainte...îs convins.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus