Miercuri,
17.04.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Sibiul, preluat de Brașov. Restructurare la Ministerul Economiei: comasarea agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism

Sibiul, preluat de Brașov. Restructurare la Ministerul Economiei: comasarea agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism

Guvernul României a aprobat înființarea a trei agenții teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și turism în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care vor absorbi juridic filialele din fiecare județe. Activitatea de la Sibiu se va regăsi în noua structură care va avea sediul la Brașov.

În cadrul ședinței guvernului de azi, a fost aprobată o nouă structură al agențiilor teritoriale pentru IMM-uri și turism, de la care însuși premierul așteaptă „un mod de operare mai eficient”. „Scopul Guvernului este să susținem cât mai multe companii locale, mai rapid și mai eficient. De altfel, conform datelor Consiliului Concurenței, companiile românești au beneficiat, în anul 2023, de ajutoare de stat de circa 30 de miliarde de lei, aproape 2% din Produsul Intern Brut. Iar peste 90% din firmele beneficiare sunt IMM-uri, asta înseamnă capital românesc”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit Ordonanței de urgență adoptate, în cadrul ministerului responsabil de acest domeniu vor fi înființate trei agenții teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism (ATIMMT): la Ploiești, Constanța și Brașov. Fiecare va fi formată prin fuziune și preluarea reprezentanțelor din județele arondate.

Astfel, agenția din Ploiești are un număr de 83 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii Ploiești, București și Craiova și prin preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Bușteni, Râmnicu Vâlcea, Tg. Jiu, Mehedinți.

Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Constanța are un număr de 88 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor Constanța, Iași și Târgu Mureș și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Constanța, Iași, Tulcea, Bacău, Neamț, Suceava, Alba, Harghita.

Agenția teritorială pentru întreprinderi mici și mijlocii și turism Brașov are un număr de 86 posturi și este înființată prin fuziunea agențiilor Brașov, Timișoara și Cluj–Napoca și preluarea reprezentanțelor teritoriale din turism: Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj, Sibiu, Bistrița, Oradea.

Fiecare dintre acestea vor avea câte un director și doi directori adjuncți, iar ministrul va fi șeful lor.

Noile structuri vor avea atribuții în ceea ce privește gestionarea și asigurarea implementării și monitorizării programelor naționale de finanțare de la bugetul de stat și a proiectelor cu fonduri externe, aprobate și derulate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, precum și în consilierea gratuită privind accesarea programelor și proiectelor naționale. Totodată, în domeniul turismului, vor promova și dezvolta sectorul la nivelul destinațiilor în care își desfășoară activitatea, dar și vor autoriza și monitoriza îndeplinirea criteriilor privind funcționarea structurilor de primire turistică cu funcții de cazare, a agențiilor de turism etc.

Textul ordonanței poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Militaru gheorghe

Acum 1 lună

Aceiasi Marie cu alta palarie. Reorganizare tipic PSD-ista. Adica le comasam ca doar cu asta se ocupa Partidul Comasat Roman.
Raspunde

Stam Pila

Acum 1 lună

Și asta e doar începutul, sa vedeți ce palpitant va fi când se va alerga sute de km pentru un aviz sau o hartoaga fără de care nu se poate

Raspunde

Badea Bălan

Acum 1 lună

Era și timpul... Păltiniș va așteaptă de foarte mult timp să fie dezvoltat,Poiana Brașov este un exemplu pe plan internațional!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus