Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sibiul are cel mai mic șomaj din regiune, depășind inclusiv Brașovul

Sibiul are cel mai mic șomaj din regiune, depășind inclusiv Brașovul

Direcția Regională de Statistică Alba informează într-un comunicat de presă remis miercuri că județul Sibiu are cel mai mic șomaj din Regiunea Centru, depășind inclusiv județul Brașov.

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie 2023 în Regiunea Centru a fost de 32.364 persoane, reprezentând 13,7% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel naţional.

”Ponderea şomerilor de sex masculin a fost de 52% (16.802 persoane), iar de sex feminin a fost de 48% (15.562 persoane). Numărul şomerilor a scăzut faţă de luna anterioară cu 0,2% (-49 persoane) şi a crescut cu 3% (+941 persoane) faţă de luna corespunzătoare din anul 2022. La nivelul regiunii, cei mai mulţi şomeri s-au înregistrat în judeţele Brașov (6694 persoane), Mureș (6260 persoane) și Alba (5659 persoane)”, informează Direcția de Statistică.

somaj 2024

Cea mai mare rată a șomajului este în județele Harghita și Covasna, iar cea mai mică în Brașov și Sibiu.

„Rata şomajului înregistrată în Regiunea Centru, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă, a fost în luna decembrie 2023 de 3,2% (3,5% în rândul femeilor), mai mare cu 0,3 față de valoarea înregistrata la nivel naţional: 2,9% (3,1% în rândul femeilor). Cea mai mare rata a şomajului s-a înregistrat în judeţele Covasna 5,1%, Harghita 4,1%, Alba 3,6%, Mureș 2,9%, Brașov 2,6%, iar cea mai redusă în județul Sibiu de 2,4%”, mai arată sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 801

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Adrian

Acum 1 lună

In Sibiu numai cine nu vrea sa munceasca nu isi gaseste loc de munca.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 lună

Posibil,nu am o statistica ca sa te contrazic,dar ce pot sa zic e că salariile nu sunt foarte grozave.Multi sunt atrași cu diferite bonusuri care rămân ulterior la aprecierea conducerii daca le iau sau nu.Punand pe hârtie venitul net fara acele prime pentru care ești nevoit să faci uneori prea multe,o sa vezi că ramai cu mai nimic.Paradoxul e că de exemplu un muncitor din hala va trăi din prime și bonusuri doar daca va alege să muncească în anumite condiții(sâmbete,duminici obligatorii de ex.)pe lângă personalul Tesa care are aceste bonusuri și prime băgate direct in salar și care nu-i pot fi tăiate.Cu alte cuvinte,unii sunt mai egali că alții în aceeași firmă.
Raspunde

Xcvv

Acum 1 lună

Haha. Oare care e procentul celor care nu beneficiaza de somaj, dar lucreaza la negru?! E plin de mesteri in oras.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus