Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Proiectele Maratonului: Holzstock Indie Festival aleargă pentru a echipa tehnic șura bisericii fortificate din Hosman. „Vrem să oferim comunității o scenă permanentă și posibilitatea de a organiza evenimente”

Proiectele Maratonului: Holzstock Indie Festival aleargă pentru a echipa tehnic șura bisericii fortificate din Hosman. „Vrem să oferim comunității o scenă permanentă și posibilitatea de a organiza evenimente”

Membrii asociației CEPIT, organizatorii festivalului Holzstock Indie Festival, aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a echipa tehnic șura din curtea bisericii astfel încât să poată găzdui evenimente culturale pe toată  perioada anului, fără a mai avea grija costurilor necesare echipamentelor de sonorizare.

A avea o scenă permanentă în Hosman este un vis comun: al localnicilor, al asociației și al celor care apreciază frumusețea și unicitatea acestui loc. Suma pe care asociația vrea să o strângă prin participarea la eveniment este de 12.000 de lei, iar cei care doresc să susțină cauza o pot face aici.

„La fel ca în fiecare an, alergăm la Maraton cu un scop bine definit în minte: să restaurăm sau să îmbunătățim starea actuală a ansamblului bisericii fortificate din Hosman. Anul acesta a venit rândul șurii - unul dintre spațiile cele mai iubite de comunitatea noastră. De-a lungul anului, șura găzduiește evenimente multiple, de la concerte, adunări, ateliere și târguri, dedicate comunității locale, dar și publicului larg.

Vrem să oferim comunității din Hosman, și nu numai, o scenă permanentă și posibilitatea de a organiza evenimente aici, fără a avea grija costurilor pentru echipamentele tehnice. Ne-am bucura dacă vestea ar ajunge la cât mai mulți oameni care să se alăture inițiativei noastre, fie prin a alerga, fie prin a dona pentru cauza noastră”, a declarat Ira Buian, membru CEPIT & organizator Holzstock Indie Festival.

Pe 15 martie, în Love Bar din Sibiu, are loc o petrecere dedicată festivalului Holzstock, imediat după concertul Vița de Vie. Este momentul oportun pentru a cunoaște echipa, a afla mai multe despre festival, dar și inițiativele asociației CEPIT și, firește, a dansa pe muzică alternativă, din sfera trupelor ce vor fi prezente în vară, în biserica fortificată din Hosman.

Holzstock Indie Festival este unicul festival de muzică alternativă care se desfășoară în curtea unei biserici fortificate. Inima Holzstock bate pentru două cauze semnificative. În primul rând, valorificarea ansamblului bisericii fortificate, iar în al doilea rând, cultivarea dragostei pentru bogata moștenire a României în rândul tinerei generații, folosind limbajul universal al muzicii.

Festivalul va avea loc între 16 și 18 august 2024, iar printre artiștii confirmați până în acest moment se numără: Cardinal, Gunshee, Ioana Iorgu [NL], Getchoo.

Mai multe informații și bilete early bird, pe www.holzstock.ro

Holzstock Indie Festival este organizat de către Centrul European pentru Întâlnirea Tineretului - Biserica Cetate Hosman și Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

Sursă foto: Holzstock Festival/Festival 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus