Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiectele Maratonului: Asociația Pan vrea să strângă 25.000 de lei pentru sterilizarea pisicilor comunitare din Sibiu  

Proiectele Maratonului: Asociația Pan vrea să strângă 25.000 de lei pentru sterilizarea pisicilor comunitare din Sibiu  

Asociația Pan - Protecția animalelor și a naturii participă în acest an la Maratonul Internațional cu un proiect prin care își propune să strângă bani pentru sterilizarea pisicilor comunitare din Sibiu.

Prin proiectul prin care își dorește să adune 25.000 de lei, asociația vrea să controleze și să reducă populația comunitară de pisici din cartierele de blocuri din Sibiu.

„Ne dorim să activăm în zone precum Avantgarden, Magnolia, cartierul Arhitecților, Șelimbăr și Vasile Aaron, însă nu vom fi indiferenți la cererile iubitorilor de animale care semnalează și alte focare de înmulțire necontrolată. De asemenea, vom asigura monitorizarea îndeaproape a tuturor zonelor menționate, atât în timpul proiectului, cât și după. Toate acțiunile de sterilizare vor fi realizate cu ajutorul echipei noastre de voluntari și medici implicați în proiect pe întreaga perioadă”, arată reprezentanții asociației.

Pisicile comunitare vor fi capturate, sterilizate și deparazitate, iar ulterior vor fi eliberate în teritoriu.

„Este al treilea an în care participăm la maraton. Ținta noastră sunt pisicile comunitare din cartierele de blocuri mărginașe unde sunt foarte multe pisici pentru că sunt câmpuri, oamenii le abandonează pe câmp, iar apoi se adună la blocurile în jurul cărora li se dă mâncare”, au mai spus reprezentanții asociației pentru Turnul Sfatului.

Toți cei care vor să sprijine acest proiect ca alergător sau ca susținător o pot face aici.

Asociația PAN este o organizație non-guvernamentală din Sibiu, înființată în anul 2013, preocupată de bunăstarea animalelor. ONG-ul se axează pe îngrijirea acestora într-un centru, dar și pe încurajarea adopțiilor animalelor găsite pe stradă.

Până în prezent, Asociația PAN a reușit să salveze atât câini, cât și pisici, să desfășoare cu succes campanii de sterilizare și să găsească familii iubitoare pentru animalele care au ajuns sub tutela ei. O parte din animăluțele salvate de Asociația PAN au ajuns și în străinătate.

Foto ilustrativă: Asociația Pan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Coco chanel

Acum 1 lună

Frumos exemplar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus