Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
12°C

Sibian deranjat de școlile de șoferi care încurcă traficul din Ștrand: ”Această încălcare a legii se produce în formă continuată, în fiecare zi”

Sibian deranjat de școlile de șoferi care încurcă traficul din Ștrand: ”Această încălcare a legii se produce în formă continuată, în fiecare zi”

Un sibian deranjat că școlile de șoferi din oraș nu mai respectă intervalul orar și străzile stabilite la nivelul municipiului ne-a transmis pe adresa redacției o fotografie din cartierul Ștrand și un punct de vedere pe această temă.

Marius R. spune că există prevederi clare la nivelul Sibiului care impun instructorilor auto să nu circule pe anumite artere și la anumite ore, tocmai pentru a nu afecta și mai mult traficul. În ultima vreme acestea nu se mai respectă.

”În calitate de participant la trafic și cetățean al municipiului Sibiu, doresc să sesisez faptul că prevederile legale prevazute în art. 31 din Anexa la O.U.G. nr. 195/2002 republicată la nivelul municipiului Sibiu sunt încălcate în formă continuată pe una din arterele vizate în cadrul intervalelor orare impuse.

Mai precis este vorba despre prezența autoturismelor de tip “Școala de șoferi” aflate în exercițiu (instructaj) pe Strada Maramureșului în cadrul intervalelor orare în care accesul este interzis, respectiv 07:30-09:00, 15:30-18:30.

Atrag atenția asupra faptului că această încălcare a legii se produce în formă continuată, în fiecare zi, pe aceasta stradă și în cadrul intervalelor orare interzise practicării acestui tip de activitiate avand drept rezultat congestionarea traficului”, a transmis cititorul Turnul Sfatului.

Redăm mai jos programul și traseele pe care instructorii auto nu au voie să circule cu elevii.

„În conformitate cu art. 31 din Anexa la O.U.G. nr. 195/2002 republicată la nivelul municipiului Sibiu și pe drumurile județene , se poate învăța conducerea unui autovehicul, ori, după caz, se poate susține examenul pentru obținerea permisului de conducere pe toată rețeaua de străzi, cu excepția:

De luni până vineri, între orele 07:30 – 09:00 și 15:30 – 18:30, se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere sectorul (inel central) de drumuri ale cărui limite exterioare îl constituie străzile: Oncești – Negoveanu – Semaforului - Ștefan cel Mare – Bâlea - Hermann Oberth - Constituției – Abatorului – Târgul Fânului – Râului – Ion Neculce – Turismului – Alba Iulia* - Maramureșului – Cristian – Avrig – Octavian Goga – Bahluiului – Siretului – Calea Cisnădiei – Rahovei – Mihai Viteazu – Doamna Stanca (loc. Șelimbăr) - șos. Sibiului (loc. Șelimbăr);

Inclusiv pe străzile menționate anterior este interzis accesul autovehiculelor destinate învățării conducerii în timpul efectuării ședințelor practice/susținerii examenului în vederea obținerii permisului de conducere.

”Din perspectivă subiectivă menționez că în apropierea străzii Maramureșului se află Școala Generală Nr.1 unde cu atât mai mult există deja un fenomen de congestionare și fără prezența autoturismelor de tip “Școala de șoferi””, mai spune bărbatul.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat recent Poliției Rutiere Sibiu informații despre controalele din trafic realizate pe această temă. Polițiștii spun că în ultimii doi ani nu s-au mai făcut controale și nici nu s-au aplicat amenzi, accentul căzând pe prevenție.

”În perioada 2019-2023, polițiștii structurilor de profil rutier din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat numeroase activități cu caracter de îndrumare, sprijin și control cu scopul eliminării oricărei vulnerabilități prin care instructorii școlilor de șoferi din municipiul Sibiu, pe parcursul procesului de instruire a elevilor ar putea să aducă atingere siguranței traficului rutier.

Totodată, polițiștii rutieri s-au preocupat de identificarea unui traseu pe care aceștia să îl parcurgă, astfel încât fluența traficului rutier din municipiu să fie cât mai puțin afectată”, precizează oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, într-un răspuns transmis la solicitarea Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

Ager

Acum 1 lună

Are mare dreptate cetățeanul. Școlile de șoferi provoacă haos in traficul din Sibiu si nu respecta nici un orar si nici un traseu. Dar Polița Sibiu a dat comunicat acum ceva timp ca nu e problemă, ca nu provoacă accidente! Vai de noi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Nu e chiar haos, nu mai exagerati ca jurnalistii

Raspunde

Bambolero

Acum 1 lună

Asta e, n-au toți bani să-și cumpere carnet, ca tine.
Raspunde

ID

Acum 1 lună

Subscriu !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan

Acum 1 lună

Cind ati făcut scoala de soferi, a- ti fost dus doar pe străzile marginale și pe alte străzi la anumite ore.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Cand ati facut scoala, la gramatica "a-ti" lipsit? :))))
Raspunde

Ftjfg

Acum 1 lună

cand am facut scoala nu te lasa sa conduci in oras pana cand nu faceai cel putin 5ore de condus in afara localitatii in general spre Cisnadioara sau alte zone marginase care sa asigure o buna cunoastere a masinii, deprinderile minime necesare privind schimbarea vitezelor, orientarea si semnalizarea la schimbarea directiei de mers si alte asemenea elemente de baza care nu se invata sub traficul infernal din oras la orele de varf. mare prostie ca s-a desfiintat poligonul care era de baza in ceea ce insemna conducerea
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 lună

Atunci când școala scotea șoferi, da, se circula pe la Cisnadioara, Rășinari, Dealul Daii. După ce stăpâneai mașina umblai prin oraș dar în nici un caz cu 17 km/h precum unii "școlari" de astazi. Și ne mai minunam de cât de prost se circulă în oraș?
Raspunde

Dd

Acum 1 lună

Confirm! Locuiesc in Strand si la ora 8.00, cand merg cu copiii la scoala, sunt multe autovehicule scoala de soferi in zona, inclusiv pe str Maramuresului!
Raspunde

Eugen

Acum 1 lună

Nici in capitala nu vezi o singura masina scoala de soferi care sa terorizeze ceilalti participanti in trafic!!! La noi s au inmultit si ii aduce necuratul tocmai pe bulevardele cele mai intens circulate!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

Imi aduc aminte de o reactie celebrā a unei cucoane cu functie politicā : " ARESTATI-L PE RASDAQ !!! ) Asa si noi : interziceti masinile pe sosele!!!!!!! Sā rāmânā goale si netede ca-n palmā ! Scoala de soferi sā se facā doar online, cu ochelari 3D ! apoi absolventii sā conducā doar in NFS ! VIATĀ TATĀ !!!!!
Raspunde

Cosmin

Acum 1 lună

Total de acord. Instructorii nu respectă aceste intervale orare. Când e circulația mai mare cei mai mulți ies cu cursanții pe traseu. Din păcate e rău și pentru aceștia din urmă pentru că nu învață nimic dacă stau blocați în trafic.
Raspunde

Scoala

Acum 1 lună

La sibiu vezi camioanele cu scoala pe ele, plimbandu-se pe singura strada (Dumbravii) in sus si in jos ! Numa' la sb poti vedea asa ceva ! Oricand, la orice ore, camioane cu scoala, unele cu dubla remorca.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

O reformulare: Sibian deranjat de parintii care isi duc copii la scoala cu masina si creeaza aglomeratie, in loc sa ii lase sa foloseasca transportul in comun. Lumea nu se invarte in jurul soferilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raul

Acum 1 lună

Sunt parintele unui copil care face scoala de soferi,elev de liceu cu programul în cea mai mare parte între orele 8-15 și nu-mi convine sa facă ore de conducere doar prin cartiere mărginașe.Vreau sa simtă traficul și sa cuprindă în orele de condus tot ce e nevoie sa învețe cat mai bine.Si da,pana sa între în oraș,a efectuat cateva sedinte în afara.Ce mentalitate proasta puteți sa aveti cei mai mulți dintre voi,cei cărora nu le convine ca întâlniți mașini de scoala în trafic.Si mai ales pentru fruntașul care a scris articolul.Nu ei te -au încurcat pe tine tine în trafic ca îți duceai copilul la școală,TU i-ai încurcat pe ei,ei fiind la serviciu dacă o gândim bine.Pun pariu și ca ai parcat ca o cisma în fata scolii,că sigur nu ai găsit tu parcare goala,TU ești unul din cauza aglomerării deja formate a traficului,TU ești acela care ma încurci inclusiv pe mine sa plec de acasă.Da ,TU și toți ceilalți care gândesc asta despre scolile de soferi.Mai comenta unul ca se circula prost în oraș,.Eu cred ca toți aceia înverșunați l,a-ti fost cei mai slabi elev în scoala de soferi pentru ca altfel nu ați fi uitat ce greu a fost sa învățați sa conduceți.AȘILOR CARE SUNTETI!!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Dacā nu erai pārinte si copilul tāu nu fācea scoala de soferi, cu mentalitatea ta cea sānātoasā si civic-corectā dinamitai strāzile din cartierul tāu cu trotil. Apoi mugeai cā ai fācut-o pentru binele comunitātii si sustenabilitātii in deplasare. Bā, dreptatea E A NOASTRĀ ÎNTOTDEAUNA! cum a cui? A NOASTRĀ, CEI CARE AVEM DREPTATE!
Raspunde

Nemer Nick

Acum 1 lună

RAUL, ma bucur pentru ca tu sti sigur ca se circula excelent in oras. Daca ar mai fi 50.000 de soferi ca tine ar fi mai mare dragu sa sofezi prin Sibiu. Bravo, asa da.
Raspunde

@Sparrow

Acum 1 lună

Voi fiind acel partid putlerist, cu interdicție în diferite țări? Sau ăia cu Ș?
Raspunde

Un Român

Acum 1 lună

Bai baieti! .. hei POLITIA!…ce faceti ?… ciocul mic si joc de glezne!… daca esti parcat neregulamentar se sezizeaza in minute!.. sau scuze … scolile de soferi COTIZEAZA!… asa ca SEFUL ..SA TRAITI DON CAPITAN!… pai ce faceti … NIMIC NU!
Raspunde

Raul

Acum 1 lună

Ai dreptate sparrrow.multumit?
Raspunde

Popescu Gheorghe

Acum 1 lună

Nu am nimic cu mașinile cu școala. Toți am trecut prin etapa aceasta. Dar am cu instructorii care îi învață doar sa învârtă volanul și să apese accelerația. Precum și cu examenul psihologic. Cum va explicati că în majoritatea covârșitoare a cazurilor de accidente ( grave!) sunt implicați copii( da, copii!) de 21 - 22 de ani? La care le ia mămica și tăticul mașină puternica! Iar el nu are destula minte sa o conducă? ( Vezi cazul Vlad - 2 mai). Unde sunt cursurile de conducere preventiva? Nu sunt! Unde este legea dura? Nu e! In alte tari, pentru provocare de accident cu morți sau pentru conducere sub influența alcoolului SI substanțe interzise, de confisca mașina. La noi? Sau amenzi procentuale din salariu. La noi? La noi, putem tot vorbi, degeaba sunt legi - așa. schioape cum sunt, daca nu sunt aplicate fara rabat!!
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

politia nici nu stia ca exista o asa lege. Voi intrebati ce parere au. vai de capul nostru. Tot ce se intampla in trafic e din cauza ca politia doarme la datorie si nu face nimic. Si apoi pensii speciale de la 45 de ani. Bravo Romania!
Raspunde

Cetățean

Acum 1 lună

In ffff multe cazuri ,din mașinile școală de șoferi pe care le văd zilnic, instructorii vorbesc la telefon in timp ce cursanțul conduce.Trist este că îi vad cum nu i învață să acorde prioritate și chiar au o agresivitate imediata.... Sperăm , că toate măsurile școala de șoferi, sunt legale și au aorizatii de circulație,etcccc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus