Miercuri,
10.09.2025
Parțial Noros
Acum
24°C

Am testat ciorba de burtă de la Prima, după ce a trecut Protecția Consumatorului

Am testat ciorba de burtă de la Prima, după ce a trecut Protecția Consumatorului

În urmă cu vreo două săptămâni, inspectorii Protecției Consumatorului închideau restaurantul Prima din Gușterița, după ce au descoperit mai multe nereguli în urma unui control. Localul s-a redeschis odată cu remedierea deficiențelor, motiv pentru care i-am făcut o vizită săptămâna trecută.

La prima impresie, a rămas același restaurant de familie, dosit în spatele unor case, pe o străduță de cartier. Miroase a usturoi pe o rază de o sută de metri de jur împrejur, practic îl găsești ghidându-te cu nasul.

Înăuntru, aceeași atmosferă de parcă mergi duminica la mătușa Veta acasă să mănânci ceva. Ceea ce e cu dus-întors. Adică, pe de o parte a senzația aceea familială, te simți relaxat, mănânci cu poftă. Pe de altă parte, nu prea te simți că ai ieșit la restaurant, miroase a bucătărie înghesuită, a usturoi, a prăjeală, pleci de acolo cu hainele duhnind. Plus că e întunecat.

Revenind la mâncare, la Prima au ciorbă de burtă și altele. Altele însemnând diverse cărnuri prăjite cu legume sau cartofi, deserturi, chiar și ciorbe de sezon. Dar, să fim sinceri, lumea merge pentru ciorba de burtă.

Într-o zi a săptămânii obișnuită, pe la ora prânzului am găsit aproape plin. Mai, mai că în curând va fi nevoie de rezervare. Ciorba vine cu tot ce ți-ar putea aduce pe masă, un bol din care să-ți mai pui până te saturi, mujdei, smântână, ardei, pâine, oțet... servire completă. Fac o paranteză la smântână: E din aceea grasă și groasă, de-a locului, că stă lingurița dreaptă în ea.

Dacă sunteți genul care mănâncă ciorbă de burtă, atunci la Prima găsiți una excelentă. Echilibrată, nici prea lichidă și nici cu prea multe bucăți, nici prea acră și nici prea lăptoasă. Delicioasă.

Ca să-ți pui pofta în cui, adică să mănânci ciorbă de burtă pe săturate, trebuie să plătești la Prima vreo 35 de lei. Cu tot cu o băutură inclusă și ceva bacșiș pentru doamna drăguță și foarte amabilă care te servește la masă.

La final, o să dezamăgesc pe multă lume pentru că nu o fac comparația cu Kontiki. Unii mai spun că și la Cabana Valea Aurie au ciorbă de burtă excelentă. Eu cred că e ca și cum ai întreba un credincios care e mai bună, Biserica Ortodoxă sau cea Catolică? Ciorbele se aseamănă mult, dar sunt detalii care le diferențiază. Fiecare merge unde se simte bine.

În concluzie, după vizita Protecției Consumatorului, restaurantul Prima este aproape neschimbat. Mâncare bună, ambianță de bucătărie la rude, prețuri decente. Probabil că cele mai mari modificări sunt în spatele tejghelei, acolo unde au intrat inspectorii OPC, ceea ce pentru clienți nu poate fi decât îmbucurător.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

15 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Am fost si eu dupa redeschidere acum vreo 2 duminici. Ce am remarcat ( mi a fost rusine sa le spun celor care servesc)...gustul total schimbat al ciorbei de burta. Avea un gust de ceva ...vechi...aproape un miros de...( scuze) mortaciune! Nu stiu ce au bagat in ea ...am pus tot mujdeiul( mi am zis ca poate nu ni dau eu seama bine) si acel gust de ...vechi...chiar miros de haine vechi ca sa fiu mai exact ...nu a disparut. Asa ca...! Nu vreau sa le fac o reclama proasta dar asta a fost experienta mea. Cum nu cred ca au facut o portie si exact aia am nimerit o eu...sint curios daca a mai semnalat cineva prob. Pacat...pina la aceasta experienta aveau cea mai buna ciorba de burta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unsibian

Acum 1 an

Comentariul tău se dorea ceva ironic, nu ți-a ieșit, mai înveți tu până data viitoare.
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Nu era vb de nimic ironic!!! Pur si simplu asta a fost experienta mea! Da chiar n avem voie sa descriem asa ceva sau...ce nu va convine!!! Am fost in total de vreo 20 de ori de a lungul anilor ka Prima....totul era super ok Acum am avut parte de ce am descris! Care i problema!
Raspunde

Meea

Acum 1 an

Doar o ciorba?! Altceva? O figaruie, un papanas? Nimic?
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Putina documentare nu ar strica...Restaurantul Prima e in cartierul Lazaret, nu Gușterița. Și nu e după case. E la frontul stradal.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cerasela von Greblesti

Acum 1 an

putina documentare chiar nu ar strica, atat din partea celui de la TS cat si a ta, "sibianule". De fapt, este in cartierul Lupeni, nu Lazaret si nici Gusterita.
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Cabana Valea Aurie este tot a celor de la Prima, unde merg destul de des...6..7 ori pe luna. Bună mâncarea, ciorba excelentă, servire ireprosabila. Da este spatiu mic, miros pregnant. În rest....stim de ce mergem acolo...
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Stimate autorule, Restaurantul Prima este in Lazaret, nu in Gusterita. Iar Cabana Valea Aurie si Restaurantul Prima au acelasi patron, așa că poate ne spui detaliile care diferențiază ciorba de burta din cele doua locații
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

Extraordinar, ce realizare au facut cei de la OPC.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 1 an

Asta nu inteleg, dece o afacere de succes apreciata de clienti cu produse laudate este fortata sa isi schimbe retetele, procesul tehologic meniul etc doar de dragul ca vin unii altii sa "scuipe" in ciorba?! Ce se doreste si dece? Pai daca eu ca si client ma duc la acel restaurant(si nu odata accidental) si revin de ori de cate ori am ocazia cu placere inseamna ca imi asum toate conditiile de acolo(ca e intunecat , ca imi miroase hainele a bucatarie ca miroase a usturoi etc)mananc si plec ....tacut pt ca am fost satisfacut ;-)
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Don' jurnalist, unde e semnātura pseudonimicā a articolului ? Gen " Ardei Burtaru", " Smântânescu Blid " etc...stii matale mai bine cum sā le potrivesti
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 1 an

Protectia consumatorului a fost in bucatarie nu in salon unde se mananca. Restaurantul a fost renaovat el merge pe specificul traditional Romanesc. Nu ai ce imbunatariri sa aduci localului pentru ca spatiul nu iti permite. Aveti grija ce scrieti in articole ca distrugeti cultura Romaneasca, cred ca avem destule restaurante in zona centrala care sunt fandosite si dichisite si sunt zero ca si calitate. Eu sunt un vecin al restarantului si mananc de ani buni, nu am avut nicio problema, macarea este buna si am tot respectul pentru aceasta afacere. O zi buna !
Raspunde

O

Acum 1 an

Oare autorul a nimerit adresa bine? Prima nu e in cartierul Gusterita... Cat despre articol.....
Raspunde

Beg

Acum 1 an

La modul cel mai serios, cine dorește să mănânce o ciorbă de burtă adevărată ar cam trebui să ajungă la restaurantul Paulino în Rm Sărat. Nu mă credeți, întrebați șoferii de camion(nu ăia de tir).
Raspunde

@Beg

Acum 1 an

Pentru atata lucru nu ne deranjam. Poate daca suntem in tranzit. Apoi mergem si la Buzau la covrigi. La Covrigaru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus