Duminică,
17.08.2025
Cer Senin
Acum
17°C

Mâncarea la pungă: Ciorbă de burtă 5,9 lei, Varză cu afumătură 6,4 lei. O companie lansează meniurile ieftine pentru restaurante

Mâncarea la pungă: Ciorbă de burtă 5,9 lei, Varză cu afumătură 6,4 lei. O companie lansează meniurile ieftine pentru restaurante

Un restaurant fără bucătari, în care  mâncarea este cu 60% mai ieftină. Carmolimp intră pe piața mâncării deja gătite pentru restaurante în urma unei investiții de 300.000 de euro, anunță Economica.

Compania Carmolimp, controlată de familia brașoveană Șoneriu, a lansat o gama de produse deja gătite pentru restaurante, în urma unei investiții de 300.000 de euro în fabrica de mâncare gătită pe care o deținea deja. Preparatele, care ajung în restaurante necongelate, au un termen de valabilitate de 21 de zile, ceea ce, spune producătorul, permite oricui să deschidă un restaurant. Prețurile produselor sunt cu 60% mai mici decât cele din piață.

Mâncarea are un termen de valabilitate de 21 de zile, fără a folosi conservanți ceea ce va permite proprietarilor de restaurante să  economisească timp și resurse, inclusiv resurse de personal și să ofere prețuri cu până la 60% mai mici.

De exemplu, un proprietar de restaurant poate plăti doar 7,5 lei+TVA pentru 1 kilogram de ciorbă de legume, prețul unei porții de 400 de grame ajungând la 3,3 lei cu TVA inclus. Ciorba de burtă, una dintre cele mai complexe din ofertă, are un preț de 13.5 lei+TVA pe kilogram, porția de 400 de grame având ca preț final 5,9 lei. Pentru un fel principal, prețul unui kilogram de tochitură este de 22,5 lei+TVA, iar varza călită cu afumătură are prețul de 16,1 lei+TVA pe kilogram.

”Am reusit să facem în așa fel încât fiecare legumă din porția de ciorbă să fie în cantitatea potrivită, aceeași cantitate pentru fiecare porție. Folosim o mare parte din echipamentele fabricii Carmolimp, dar am inovat în așa măsură încât ne așteptăm să devenim principalul furnizor de mâncare gătită pentru HoReCa în următoarele 12 luni” , a declarat Șoneriu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Radu

Acum 1 an

Ideea e f. buna. Oricum mancam la restaurant produse congelate in prealabil in plastic, cumparam legume din piata transportate in saci de plastic, sosurile din sticle sau plicuri din plastic..totul e plasticat (in afara de ceea ce culegi din propria gradina, vara). Dar in rest, mancam si bem din pungi de plastic, din sticle de plastic si din conserve de aluminiu. Daca sunt pastrate corespunzator , de ce nu? Cei care au gradini baga produse in pungi, la congelator. Ca sunt sarmale sau ardei umpluti, ca sunt legume, ca sunt clatite..congelatorul sa traiasca. Daca e respectata igiena si conditiile de pastrare (congelare la -19 C°), totul e OK. S-a dus vremea cand agatai slanina in pod si puneai carnatul la uscat, in camara.
Raspunde

Emila

Acum 1 an

Vremea aia cu slana și cârnații nici nu știu dac-a fost pe la voi. La noi n-a trecut, și află că se atârnă în șpaiț.
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Cred ca numai tu stii ce-ai vrut a spune cu "pe la voi" si "pe la noi". Iar "șpaiț" e de fapt șpais si vine din germana "speisekammer". Si doar asa, ca fapt divers, eu cunosc zicala "Și cu sufletul în rai și cu slănina-n pod, nu se poate" sau alta "Nu poți fi și cu varza unsă și cu slănina în pod". Da pe la voi pe-acolo, pe unde-o fi, probabil ca ati inlocuit podul cu șpaițul, chiar si in proverbe/zicatori.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Zamă chioară la pungă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus