Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Proiectele Maratonului: taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu. „Adesea uitate de cei din jur, se pot simți descurajate și singure”

Proiectele Maratonului: taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu. „Adesea uitate de cei din jur, se pot simți descurajate și singure”

Asociația Ridică-te și Umblă participă și în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul numit Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu. Scopul principal al proiectului este de a oferi transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât acestea să poată ajunge la destinațiile lor fără dificultăți financiare sau logistice.

Proiectul Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu își propune să transporte gratuit și fără nici un fel de obligație orice persoană care din diferite motive nu se poate deplasa și care se programează în prealabil pentru a beneficia de această deplasare.

„În cadrul Asociației Ridică-te și Umblă Filiala Sibiu, ne angajăm să creăm o comunitate mai incluzivă și mai susținătoare pentru persoanele cu nevoi speciale. Prin intermediul acestui proiect reușim să oferim mai mult decât un simplu transport. Fiecare săptămână aduce o ocazie nouă pentru beneficiari să se bucure de independență și să experimenteze libertatea de a se deplasa în oraș fără constrângeri financiare sau logistice. Adesea uitați de cei din jur, persoanele cu dizabilități se pot simți descurajate și singure, însă prin proiectul nostru ne dorim să oferim un sprijin holistic, care să implice și suportul emoțional de care au atât de multă nevoie și care să contribuie la bunăstarea lor”, arată cei care au inițiat proiectul.

Cei care doresc să ajute asociația să strângă suma de 30.000 de lei o pot face aici.

Asociația Ridică-te și Umblă Filiala Sibiu oferă pe lângă întâlnirile sociale cu membrii ei, alimente și alte materiale necesare vieții, membrilor care sunt în nevoie. Avem un parteneriat cu Banca de Alimente prin care primim regulat hrană pe care o oferim membrilor noștri. De asemenea, prin sprijinul donatorilor din cadrul Maratonului Internațional Sibiu, am achiziționat o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu dizabilități și am demarat proiectul Taxi Gratis pentru care am solicitat finanțare în mai multe ediții ale maratonului. Proiectul Taxi gratis pentru persoane cu Dizabilități Sibiu se desfășoară din Noiembrie 2022 și dorim să continuăm activitatea atâta timp cât vom avea susținere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus