Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Petiție pentru amplasarea de limitatoare de viteză pe DN 14, în Slimnic și Ruși, după accidentul grav de sâmbătă. Reacția DRDP

Petiție pentru amplasarea de limitatoare de viteză pe DN 14, în Slimnic și Ruși, după accidentul grav de sâmbătă. Reacția DRDP

După ce o fetiță de opt ani a fost accidentată grav în week-end, locuitorii din Slimnic și Ruși au demarat o petiție online prin care cer autorităților să monteze limitatoare de viteză, astfel încă evenimentele rutiere să fie evitate.

”Solicităm CNAIR si IPJ Sibiu să monteze limitatoare de viteză pe ambele sensuri de mers, în zona trecerilor de pietoni de pe raza localităților Slimnic si Ruși, din județul Sibiu. Acest lucru este imperios necesar, având în vedere că în ultimul an au avut loc mai multe accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală gravă a unor minori, cat si accidente mortale”, se precizează în petiția semnată câteva zeci de oameni.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, oficialii DRDP Brașov, cei care administrează și drumurile naționale din județul Sibiu, au explicat că limitatoarele de viteză nu se pot amplasa oriunde și oricând, cu atât mai puțin pe un drum național. Iar DN14 a trecut printr-un audit de siguranță rutieră, după modernizare.

”În perioada 2012 – 2015 DN14, inclusiv pe tronsonul amintit în petiție, a beneficiat de lucrări de consolidare și modernizare. Toată investiția s-a bazat inclusiv pe un audit de siguranță rutieră, toate măsurile prevăzute fiind implementate și astfel condițiile de siguranță s-au îmbunătățit semnificativ. Printre măsurile de îmbunătățire a condițiilor de trafic pe acest tronson amintim: introducerea a numeroase sectoare cu limitări de viteză, suplimentarea semnalizării rutiere, prin vopsirea limitărilor de viteză direct pe asfalt, aplicarea unor benzi rezonatoare transversale pentru reducerea vitezei”, au informat oficialii DRDP Brașov.

Un limitator de viteză ar avea efecte nedorite atât asupra traficului greu cât și asupra stării drumului.

”Din păcate acest tronson nu se pretează la montarea unui parapet din beton pentru că ar reduce considerabil lățimea părții carosabile și ar împinge traficul greu și agabaritic pe acostament. De asemenea, practica a demonstrat, că în curbe, parapetul din beton poate fi acroșat de vehiculele articulate (autotrenuri, trailere cu gardă joasă) ducând la producerea de evenimente rutiere și blocarea traficului. În caz de blocaje, redirecționarea traficului și circulația alternativă a autovehiculelor este practic imposibilă pentru că nu se poate devia fluxul de circulație de pe un sens pe celălalt, asta ducând la blocaje totale ale traficului care, de cele mai multe ori, împiedică și intervenția echipajelor de urgență în caz de accident. Tocmai din aceste motive, parapetul de beton în zona axială se montează, în mod obișnuit, doar pe sectoarele cu cel puțin trei benzi de circulație.

Cât despre montarea limitatoarelor de viteză, pe drumurile naționale se evită amplasarea unor denivelări artificiale pentru reducerea vitezei pentru că acestea ar provoca disconfort prin zgomot și vibrații la trecerea autovehiculelor de mare tonaj și ar afecta și structura de rezistență a drumului. Aceste dispozitive sunt folosite de regulă doar în zone din interiorul localităților unde există și restricții de tonaj”, au mai detaliat oficialii DRDP Brașov.

Nu în ultimul rând, drumarii au precizat că în județul Sibiu numărul accidentelor grave este în scădere în ultimii ani, de la 119 in 2020, la 111 în anul 2021 și până la 89 în 2022.

Citește și:

Bataie de joc pe seama soferilor: exemplul DN 14, Sibiu – Medias

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Alex

Acum 4 săptămâni

Mai bine un radar
Raspunde

Pop

Acum 4 săptămâni

Este nevoie de o petitie ? Politia chiar nu stie , sau nu ii pasa de ce se intampla pe sosele ? Pe hula Bradului daca montau acum 20 ani separatoare de sens - cu siguranta se salvau multe vieti . Daca politistii nu stiu cum arata un separator de sens , din cauciuc , flexibile , cu ochi de pisica , sa mearga in parcarea de mall sa vada . In Slimnic si Rusi , ar fi foarte util un semafor pt pietoni cu RADAR , automat !
Raspunde

Xxx

Acum 4 săptămâni

Da chiar nu intrreseaza pe nimeni sa se monteze semafoare cu buton la absolut toate trecerile??? Parca s a dat si o lege in sensul asta !!!
Raspunde

Statul esuat roman

Acum 4 săptămâni

camere peste TOT...cu felicitare acasa si permisul suspendat automat....
Raspunde

Catalin

Acum 3 săptămâni

De un in timp politia nu mai este prezenta pe drumurile naționale și județene, din această cauză au prins curaj toți inconștienti care nu au treaba cu legislatia rutieră. Pacat ca trebuie sa se ajunga la asemenea situații pentru a lua masuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus