Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Administrație „de la volan”: doi aleși județeni au participat la ședința on-line în timp ce conduceau

Administrație „de la volan”: doi aleși județeni au participat la ședința on-line în timp ce conduceau

Cel puțin doi dintre consilierii județeni ai Sibiului au luat parte la ședința extraordinară de joi după-amiază în timp ce se aflau la volan. Unul dintre aceștia s-a adresat plenului ținând și telefonul în mână în timp ce conducea.

Este vorba de ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu convocată „de îndată” (adică din cursul zilei de miercuri) pentru ora 15:00 a zilei de joi, 21 martie 2024. Ședința a avut două puncte pe ordinea de zi, unul pentru adoptarea bugetului Aeroportului Sibiu pe 2024, cel de-al doilea fiind elaborat pentru bugetul societății Drumuri și Poduri, pentru anul în curs. Conform cutumei, ședințele extraordinare ale CJ Sibiu sunt organizate on-line, fiecare ales județean participând la discuții prin intermediul dispozitivelor de el alese (computer, telefon mobil, tabletă etc.).

La începutul ședinței a intervenit Laura Barac, consilier județean din partea PSD, care a anunțat că, alături de colegii săi, se va abține de la vot. „Față de votul pe care l-au exprimat (consilierii județeni PSD – n.r.) în cadrul ședinței în care a fost votat bugetul județului, ne vom abține de la cele două proiecte, ambele având legătură cu bugetul județului, pentru care nu am dat – pe capitole – un vot favorabil”, a justificat Laura Barac. Scurta ei intervenție a fost făcută în timp ce Laura Barac se afla în trafic, fiind la volan, și, după cum se vede în imaginile din înregistrarea ședinței, telefonul prin intermediul căreia era conectată la ședință era ținut în mână. „Mașina este prevăzută cu bluetooth”, a răspuns Laura Barac, întrebată de Turnul Sfatului dacă „se poate face administrație și de la volan”.

Tot de la volan, dar cu telefonul amplasat într-un sistem prins de bord, a participat activ la ședință și Adrian Echert, consilier județean din partea USR. „Fiind ședință extraordinară, pe mine personal m-a prins între două urgențe pe care le-am avut de rezolvat și am putut să ascult ședința doar din mers. Am încercat să trag pe dreapta când am avut de intervenit”, a răspuns aceleiași întrebări și Adrian Echert.

Reprezentanții IPJ Sibiu au arătat că, în situații precum cea a lui Adrian Echert, nu poate fi vorba de o contravenție, atâta timp cât telefonul prin intermediul căruia acesta s-a adresat plenului CJ nu era ținut în mână.

În cazul Laurei Barac, lucrurile intră în sfera contravențiilor. Reprezentanții IPJ Sibiu arată „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»” constituie contravenție care se sancționează cu „de la 6 la 8 puncte-amendă și 4 puncte de penalizare”. Dacă telefonul este folosit precum în descrierea de mai sus concomitent cu încălcarea vreunei alte reguli de circulație, atunci se aplică 4 sau 5 puncte de amendă, iar dreptul de conducere se suspendă pe o perioadă de 30 de zile.

Vezi mai jos înregistrarea ședinței CJ Sibiu de joi după-amiaza

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Dar sa ai inchiriat apartament cu o chirie de tot rasul la firma caruia tu i-ai dat contracte din bani publici, dar sa folosesti o masina a carui leasing este platit tot de o firma caruia ii dai contracte din bani publici, dar sa ai fiica angajata la un birou de parlamentar, platita din bani publice si ea sa stea bine merci la Cluj, fara sa faca nimic din ce ar trebui sa faca pentru banii primiti cand alti muritori de rand nu stiu cum sa supravietuieasca muncind pana cad in cap, dar cand tratezi cu o atitudine plina de inganfare si nesimtire cetatenii care te-au votat in ce sfera te incadrezi?
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Ok sa vedem acum se sesizeaza politia si l sanctioneaza pr cel care folosea telefonul in timp ce conducea???? TS ....sesizarea asta n o trimiteti la politie??? Sau daca n a constatat agentul cu...propriile simturi nu se poate aplica sanctiune???
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 lună

Un articol fff penibil ....
Raspunde

Marian Budrala

Acum 1 lună

Domnule Deleanu, tin sa va informez ca sedinta a fost convocata marti, nu miercuri.

Raspunde

Der Spiegel von Hermanndorf

Acum 1 lună

Un articol de anvergura, importanta si inteligenta redactiei dumneavoastra! Felicitari! Satul e la picioarele domniilor voastre!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Asta cu ședințe on line ați inventat-o in vremea pandemiei când, măcar exista o scuză. Acum ce cusur au participanții să nu fie prezenți fizic in sala de ședințe daca tot încasează indemnizația de ședință? De ce s-au mai bătut să fie consilieri județeni dacă nu au timp ori interes sã treacă pe la Consiliu altfel decât pe la casierie? Sau nu poate muri de foame firma care asigura partea de "on line"? Mai dă-o dreacu' de modernitate! Câștigați-vã indemnizația cu un minim de bun-simț că, azi nu dar mâine precis mai cerșiți in vot pentru inca un mandat.
Raspunde

CA

Acum 4 săptămâni

daca sibienii o sa o mai voteze pe Cimpean, o sa demonstreze definitiv cat sunt de ''destepti''.

Raspunde

CA

Acum 4 săptămâni

doamna Laura a cui e? adica cine e tatal/sotul/amantul?? ca sa stim cat de imuna este la amenzi

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus