Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Înainte și după... 30.000 de lei. Sibianul care a tăiat copacul din fața casei pentru că făcea frunze a mai plătit o factură

Înainte și după... 30.000 de lei. Sibianul care a tăiat copacul din fața casei pentru că făcea frunze a mai plătit o factură

O firmă specializată în amenajarea de spații verzi a plantat în această dimineață un copac din aceeași specie și de dimensiuni similare cu cel tăiat toamna trecută de un sibian care s-a simțit deranjat de frunzele din fața casei. Toate costurile de achiziție, transport și plantare, care au depășit 11.000 de lei, au fost suportate de persoana care a tăiat copacul aflat pe domeniul public.

Copacul a fost adus special din Italia pentru că în România nu se găsesc pomi de această specie la asemenea dimensiuni. Iar costurile totale, de la achiziție până la plantare, au fost suportate de persoana identificată de Poliția Locală.

Evenimentul a avut loc toamna trecută, pe Calea Poplăcii din municipiul Sibiu. Un sibian a ieșit cu toporul pe marginea drumului și a tăiat teiul aflat pe spațiul verde, lângă trotuar.

După ce l-a doborât, a târât copacul în curte, încercând să ascundă urmele. În plus, crezând că nu se va observa nimeni ciotul rămas, a acoperit rădăcina cu o vopsea de culoare roșie-maronie. Ce nu și-a dat seama persoana în cauză este că tot gardul curții este vopsit în aceeași culoare, fiind ușor pentru Poliția Locală să își dea seama cine a tăiat copacul.

”În urma unei sesizări primite prin intermediul aplicației Sibiu City App cu privire la tăierea ilegală a unui arbore de pe Calea Poplăcii nr. 25, Poliția Locală și Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au verificat situația în teren, având în vedere că nu s-a emis aviz de tăiere pentru acest arbore situat pe domeniul public. La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm. Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie”, au explicat la momentul respectiv reprezentanții Primăriei Sibiu.

Pentru această faptă polițiștii locali au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

”În urma inspecției vizuale în zonă, polițiștii locali au identificat arborele tăiat în curtea unui cetățean. Persoana fizică a fost identificată și va fi sancționată cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, în baza  art.12, alin.(5) din Legea nr.24/2007. De asemenea, imediat ce se va stabili valoarea prejudiciului, suma va fi imputată cetățeanului în cauză, iar în cazul în care nu va dori să achite, va fi inițiată o acțiune în instanță”, au mai explicat oficialii Primăriei Sibiu.

copac tei

Noul tei, plantat astăzi

Nu a fost cazul de acțiune în instanță, pentru că autorul a fost de acord să plătească factura pentru noul copac. Astfel, la amenda de 20.000 de lei se adaugă acum și costul plantării unuia nou, de aceeași specie și dimensiuni similare, adică puțin peste 11.000 de lei. În total s-a ajuns la peste 30.000 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 săptămâni

Intre timp, Total NSA mai are putin si termina lucrarile de la Saliste,cele aflate inca in dezbatere publica.
Raspunde

Q

Acum 3 săptămâni

Din 11000 mi de lei jumătate sunt bani plasați la persoane care au un pix în mână și stau la birou
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Asa, si? Se platesc de catre fraier, nu de catre contribuabil
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 săptămâni

Despre asta vorbeam,dl Dobre:https://www.turnulsfatului.ro/2024/02/12/cea-mai-mare-firma-de-transport-marfuri-din-judet-investeste-28-de-milioane-de-lei-in-dezvoltarea-unei-zone-industriale-si-logistice-langa-autostrada-209041 E pe gatate!Se vede de pe autostrada,n-o puteti rata decit daca vreti s-o ratati.PUZ,PUD,Autorizatie de constructie?Asta-i pentru fraieri,ca si hala lui Keul din Sibiu.
Raspunde

Corbul

Acum 3 săptămâni

Dacă tot știi mai mult ca domnii jurnaliști de ce nu înregistrezi un denunț? Dacă e vorba de frică pune un pensionar să semneze, că își pun semnătura sau ștampila pe oricine pentru 50 de lei.

Raspunde

3Lei

Acum 3 săptămâni

*** Comentariul a fost șters, deoarece nu are nicio legătură cu subiectul.

Raspunde

Săndel

Acum 3 săptămâni

Singurul lucru care mă îngrijorează și intrigă pe mine este de ce a trebuit plantat un arbore din Italia? Introducerea unor specii străine poate dăuna mediului și există riscuri de a introduce noi boli... Amenda, costurile, no problem dar plantarea unei specie locale ar fi fost mai înțeleaptă.
Raspunde

Nea Caisă

Acum 2 săptămâni

Păi trebuia justificată amenda cu un preț exotic... păi suntem șmecheri sau nu mai suntem???
Raspunde

ENE

Acum 3 săptămâni

DOAR DACA SI PRIMARIA AR PRETUI FIECARE COPAC DIN ORAS LA 30.000 LEI
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 3 săptămâni

Sunt curios daca cei de la Selgros au platit tot atâta pe copacii taiati. Sa nu mai zic de primarie, la cat o fi fost evaluata o salcie din zecile tăiate de pe malul Cibinului?
Raspunde

Pastor marginas

Acum 3 săptămâni

Subscriu si eu la comentariile domnilor care au adresat intrebarea catre primarie: salciile de pe malul cibinului, plopii seculari de la libertatea, copacii de la obor, copacii taiati de pe balcescu pentru a face loc teraselor (scuze, aia maram erau bolnavi), zecile de arbori taiati din cartiere pentru "modernizari": astia la ce suma au fost evaluati? Sau au fost toti bolnavi si putreziti? (daca raspunsul este da, inseamna ca exista o epidemie la arbrorii din oras ce trebuie tratata tot de catre autoritati). HA!

Raspunde

Nickname

Acum 3 săptămâni

Dacă tot ați amintit de primării, inclusiv Primăria din Sibiu care a tăiat și a distrus mii de pomi și copaci,de la nuci, vișini,brazi,etc.Aceste primării și pe "edilii" din Primăria din Sibiu cine le aplică amenzi..???!!! Acesta și-a meritat probabil pedeapsa și a pus uscătura aceea în formă de turlă de biserică rusească,dar pe Primăria(edilii) din Sibiu și pe alți primari din primăriile din județ, cine îi vor amenda???!!! Că au pus niște uscături de Arțari care nici nu cresc și rămân ca scobitorile din bambus chinezești ,cumpărate tot din aceste magazine conduse de chinezi. Este o bătaie de joc. Suntem o Populație Gheboasă și Planeta Maimuțelor 90%, care nu mai are valori. Nici spirituale,nici tradiții ,dar nici morale.Pentru că modelele noastre sunt și au fost, Iliescu, Băsescu, Dragnea,Câțu,Ciolacu și prăpăditul de Sas care nu are nicio legătură cu sașii adevărați ,printre care am crescut și eu. Este un prăpădit de mason care ne vinde pe orice.Suntem plângăcioși că avem țară bogată.În Marea Neagră avem pungă de gaz de poate România să dea gaz pe 40 de ani întregii Europe. Hidroelectrica de la Porțile de Fier și multe alte zăcăminte de aur din Munții Apuseni și noi ne uităm la contor dacă nu depășim și la gaz și la curent ,dacă nu depășim cota și plătim înzecit și însutit. Iar ei fură cu sutele de milioane de euro și își bat joc de noi pe față. Iar noi ne înjurăm unii pe alții pentru ticăloșia lor mai mare. Ți-e scârba și greață...

Raspunde

Stefsibiu

Acum 3 săptămâni

FPutem deduce ca toti pomii mari de 3 metri plantati de primarie in ultimii 3 ani cu miniexcavator costa 11 000 ron bucata, la mall sunt pomi cu 15 ron maxim 50 ron de care am plantat si eu in curte saptama trecuta , deci primaria sibiu plateste 1 pom la pret de 200 ori mai mult ca e mare si din Italia, cosa nostra, il capi di tuti capi mille grazie....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus