Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Baltur Sib a inaugurat noul sediu. Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu: „Se poate compara cu orice sediu al unei mari companii străine”

Baltur Sib a inaugurat noul sediu. Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu: „Se poate compara cu orice sediu al unei mari companii străine”

Baltur Sib, firmă care oferă servicii în domeniul termic, energetic și edilitar, a marcat vineri, 22 martie, inaugurarea noului sediu, situat pe Strada Viile Sibiului, la numărul unu. Invitată specială la evenimentul de deschidere a noului sediu a fost Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În prezența angajaților Baltur Sib, dar și a celor care au proiectat și construit clădirea, Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu, și Simion Stoichiță, directorul general al Baltur Sib, au tăiat panglica de inaugurare. Momentul a fost urmat de un tur al noii clădiri cu birouri moderne și spații relaxante pentru angajați și cu o recepție înfrumusețată de un perete cu trofee câștigate de firmă de-a lungul timpului.

„Bine ați venit la evenimentul nostru de inaugurare oficială a investiției actuale. Vă rog să-mi permiteți să salut prezența doamnei Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu, care a răspuns invitației noastre și este alături de noi. Sunt deosebit de onorat, atât eu, cât și colegii noștri, pentru că prezența dumneavoastră ne dovedește că acordați atenție sectorului privat, firmelor în dezvoltare și asta ne bucură enorm pentru că suntem sibieni.

Vă mulțumesc din suflet doamna primar, prezența dumneavoastră ne va da un imbold în muncă și interesul pe care văd că îl purtați fiecărei firme, fiecărui sector de activitate, exprimă modul în care conduceți municipiul Sibiu, un municipiu deosebit de atractiv pentru investitorii străini, pentru cei locali, un municipiu cu o istorie bogată, dar și cu un prezent în plină ascensiune. Sibiul s-a transformat mult și aveți o contribuție deosebită la această dezvoltare”, a spus Simion Stoichiță în deschiderea evenimentului.

 „Ne-am dezvoltat din surse financiare proprii”

De asemenea, acesta a adus mulțumiri celor trei bănci cu care lucrează (Banca Transilvania, Banca Comercială Română și ING Bank), proiectanților, constructorilor și tuturor membrilor echipei Baltur Sib.

„Nu în ultimul rând le mulțumesc colegilor care s-au implicat în deschiderea de noi contracte pentru că acest lucru ne-a permis să ne putem dezvolta și ne-am dezvoltat din surse financiare proprii, nu suntem datori nimănui, nici la bănci, la stat întotdeauna punem pe prioritate plata salariilor la termen, plata obligațiilor salariale, impozite, plata la CAS și este un lucru extraordinar pentru noi, să nu avem datorii. Vreau să mulțumesc familiei mele, soției, celor două fiice cu familiile lor pentru sprijinul pe care mi l-au dat în permanență și au înțeles că de multe ori trebuie să faci sacrificii ca să poți realiza un lucru bun, de viitor. Nu ne oprim aici, aceasta este o etapă care ne permite să ne dezvoltăm mult mai mult, avem spații generoase, luminoase, condiții extraordinare de muncă, vom dota hala cu toate utilajele, să facem producție atât pentru noi, cât și pentru terțe firme. Avem și teren mult în spate, 9.292 de metri pătrați și dorim în continuare dezvoltare”, a mai spus acesta.

„Se poate compara cu orice sediu al unei mari companii străine”

Prezentă la eveniment, Astrid Fodor a vorbit despre importanța parteneriatului dintre administrația locală și mediul economic sibian și i-a felicitat pe reprezentanții Baltur Sib pentru noua investiție pe care au realizat-o.

„Vreau să spun că onoarea este de partea mea să fiu astăzi aici. Eu de fiecare dată mă duc cu plăcere la aceste evenimente pentru că eu consider că aceste companii, firme, societăți comerciale sunt partener al administrației locale în dezvoltarea orașului, fără aceste firme orașul nu s-ar fi putut dezvolta. Ne aducem aminte cum arăta orașul când era plin de șomeri și industria stătea și cum arată acum orașul. Nicio administrație, dacă nu are economie puternică nu poate performa.

De 26 de ani sunteți prezenți în Sibiu și în 26 de ani dumneavoastră ați crescut sănătos, fără datorii, plătind toți furnizorii și construind acest sediu care se poate compara cu orice sediu al unei mari companii străine din toate punctele de vedere și pentru asta vreau să vă felicit”, a precizat Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

De asemenea, aceasta a vorbit și despre taxele și impozitele locale, care nu au suferit niciun fel de modificări încă din anul 2016.

„Sunteți partener al orașului în dezvoltare, dar și administrația este un partener al dumneavoastră și în primul rând aș vrea să menționez taxele locale. Taxele și impozitele locale, eu cred că pentru orice companie este important să aibă predictibilitate și la noi la Sibiu există această predictibilitate. Noi din 2016 nu am schimbat absolut nimic la impozitele și taxele locale, doar acele obligații pe care ni le impunea legea bugetului sau codul fiscal. Creșterea cu rata inflației, rata inflației nu se datorează Sibiului. Mai mult, odată cu pandemia noi am diminuat impozitul inclusiv la mediul economic, la mediul privat, și suntem în 2024 și am menținut această diminuare tocmai pentru că știm cât este de grea situația economică la ora actuală, cu ce probleme vă confruntați”, a concluzionat primarul Sibiului.

Despre Baltur Sib

BALTUR SIB este liderul unui grup de companii care au același proprietar și care îndeplinește și calitatea de antreprenor general în pregătirea și adjudecarea unor lucrări. În cadrul grupului funcționează alte două societăți și anume EUROCONFORT SRL si SIMSIB SRL, care execută efectiv lucrările adjudecate și care au personalul necesar specializat pe meserii de execuție.

Obiectul de activitate al firmei este structurat astfel:

- elaborarea de studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru centrale și instalații termice;

- proiectarea și execuția instalațiilor de utilizare a gazelor naturale și biogaz, presiune medie, redusă și joasă;

- importul și comercializarea echipamentelor termice, de ventilație și aer condiționat;

- lucrări de montaj și instalații, automatizări, inclusiv rețele de apă potabilă ți canalizare, stații de epurare;

- panouri solare ți fotovoltaice;

- puneri în funcțiune și service în garanție și post garanție; reparații curente si capitale.

BALTUR SIB oferă partenerilor de afaceri și clienților săi o gamă foarte variată de echipamente termice, având furnizori stabili și puternici. Importă din Italia toată gama de cazane de încălzire, din oțel sau fontă, cu două sau trei drumuri de fum, în condensație, cazane de abur de joasă, medie și înaltă presiune, cazane cu funcționare pe combustibil solid (lemne, peleți, cărbune, biomasă), motoare termice și turbine în cogenerare, chillere și centrale de tratare a aerului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus