Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

”Ne-am gândit să venim cu un mic ajutor în întâmpinarea berzelor care își fac cuiburi”. Suporturi noi pentru cuiburi sigure, în Avrig

”Ne-am gândit să venim cu un mic ajutor în întâmpinarea berzelor care își fac cuiburi”. Suporturi noi pentru cuiburi sigure, în Avrig

Primăria Avrig anunță ajută berzele care își fac cuiburi pe stâlpii din oraș, pregătind structuri mai trainice și în locuri mai sigure.

Cuiburile berzelor trebuie să fie poziționate deasupra cablurilor de tensiune pentru a fi în siguranță, iar oamenii să evite penele de curent. Acestea sunt cauzate de multe ori de faptul că berzele aduc în cuiburi bucăți din metal, care alunecă și provoacă scurtcircuite.

”Ne-am gândit să venim cu un mic ajutor în întâmpinarea berzelor care își fac cuiburi, de mulți ani, în oraș și localitățile aparținătoare. Angajații noștri de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public au confecționat șase structuri de susținere din metal, de 120 x 120 cm, pentru a ajuta fundația cuiburilor. În colaborare cu Electrica, zilele acestea, am reușit să le și montăm pe stâlpii de electricitate din Avrig, Bradu și Săcădate.

Cuiburile vechi erau destul de periculoade, unele fiind construite chiar pe cablurile de curent. În plus, aceste cuiburi sunt refolosite mulți ani la rând, astfel că, sperăm că vor fi folosite de multe generații de berze”, a explicat viceprimarul Ciprian Stoișor, care a coordonat această operațiune.

Barza albă cuibărește cel mai frecvent pe stâlpii rețelelor electrice, pe acoperișuri sau pe trunchiuri de copac. Populația de berze din țara noastră reprezintă un procent important din populația la nivel european a acestei specii, monitorizarea speciei fiind astfel foarte importantă.

Numărul berzelor a scăzut îngrijorător pe parcursul secolului trecut, stabilizându-se doar în ultimele decenii.

Sursa foto: Primăria Orașului Avrig

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 957

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus