Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Într-o lună copiii din centrele de plasament ale județului ar putea fi mutați în case de tip familial: „Sunt șapte în construcție cu grad de finalizare de 80 – 90%”

Într-o lună copiii din centrele de plasament ale județului ar putea fi mutați în case de tip familial: „Sunt șapte în construcție cu grad de finalizare de 80 – 90%”

În aproximativ o lună toți copiii din centrele de plasament ale județului ar putea fi mutați în case de tip familial, au fost informațiile oferite ieri de autorități, în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia finalizării lucrărilor la Centrul de zi Prichindelul. 

„Echipa DGASPC Sibiu începe să dea roade. Sistemul asistenței sociale va beneficia, în curând, de căsuțe de tip familial pentru toți copiii din centrele de plasament. În sfârșit, toți acești copii vor avea un loc acasă, în căsuțele care se construiesc și se vor da în folosință pentru ei. Ei vor beneficia și de centre de zi pentru a avea parte de serviciile de care au nevoie, iar în sistemul de învățământ special se va îmbunătăți, de asemenea, cu două investiții speciale, la Sibiu și la Mediaș și acestea făcute tot pentru a asigura un grad sporit atât pentru copii care învață acolo și pentru cadrele didactice”, a spus președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean, în cadrul conferinței.  

Nu a putut fi vehiculat un termen exact, însă, la finalul lunii aprilie se va face o primă recepția finală. Potrivit celor prezenți la conferință tot ceea ce ține de construcții a fost aproape finalizat, dar mai durează branșarea la utilități și obținerea acreditărilor și a licențelor serviciilor sociale.

„În momentul de față sunt șapte căsuțe de tip familial în construcție cu grad de finalizare 80 – 90%”, au transmis autoritățile județene.

Prima casă de tip familial în care s-au mutat 12 copii din Centrul de Plasament Orlat a fost dată în folosință în iunie 2021.

Foto principală: machetă Casa de tip familial, drumul Ocnei 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus